reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
ja bym poprosila o zrobienie cytologii, ja jak siadam na fotel to na kazdym badaniu pobiera mi wymaz na cytologie i wiem, ze wszystko jest ok
a u tego lekarza jak siadasz na fotel to siedzisz jak na szpilkach ( owszem jest mega delikatny przy badaniu itp. ) ale jak ma zly humor to bez kija nie podchodz.....chodze do niego tylko dlatego , ze mnostwo kobiet go poleca jako mega dobrego specjaliste i chyba nim jest skoro jako jedyny podjal sie leczenia mojej rok mlodszej kolezanki, ktorej chcieli usunac drugi jajnik i w wieku 24 lat skazac na bezplodnosc ;/ on sie podjal i narazie sa efekty w leczeniu :-) dal jej ogromna nadzieje, ze zajdzie w ciaze!
uratowal juz wiele dzieci i kobiet...ale nie wiem mam wrazenie ze to ja wplywam jakos zle na ginekologow i nie umiem z nimi rozmawiac :-(

a u tego lekarza jak siadasz na fotel to siedzisz jak na szpilkach ( owszem jest mega delikatny przy badaniu itp. ) ale jak ma zly humor to bez kija nie podchodz.....chodze do niego tylko dlatego , ze mnostwo kobiet go poleca jako mega dobrego specjaliste i chyba nim jest skoro jako jedyny podjal sie leczenia mojej rok mlodszej kolezanki, ktorej chcieli usunac drugi jajnik i w wieku 24 lat skazac na bezplodnosc ;/ on sie podjal i narazie sa efekty w leczeniu :-) dal jej ogromna nadzieje, ze zajdzie w ciaze!
uratowal juz wiele dzieci i kobiet...ale nie wiem mam wrazenie ze to ja wplywam jakos zle na ginekologow i nie umiem z nimi rozmawiac :-(
to tak jak moja ginka, jest mega dobrym lekarzem, ale upierdliwa starsznie i na kase lasa...ale ogolnie zadowolona jestem z niej

Tak czesto sie robi cytologie w ciąży?? Czy to moze badanie czystosci pochwy? Pobiera śluz z szyjki i badaja w laboratorium na miejscu poziom baktrii, grzybow, itp?
moja ginka jest bardzo dokladna i ona ciagle jakies wymazy robi, ja od poczatku ciazy mam infekcje i musi miec nad tym kontrole i mnie tez dziwilo, ze pobiera ciagle wymaz na cytologie, ale widocznie ona wie lepiej...ona zawozi do szpitala gdzie pracuje i na kolejna wizyte sa wyniki dla niej i dla mnie

Wracam 01.12 - a owu mam 28-29.12 więc trochę późno:) Ale tak jak mówisz, czasem się udaje mimo iż nie przytulamy się w owu. Mnie stresuje to, że czas leci i wbiłam sobie do głowy, że jak szybko się nie uda, to będę musiała zrezygnować.. To chyba mój największy problem - mam nadzieję, że nikogo tym nie urażam, bo wiem, że są tu moje rówieśniczki, po prostu to moje subiektywne odczucia... Najbardziej bym chciała aby to się po prostu przytrafiło, wówczas człowiek za dużo nie myśli - tylko się cieszy:)
Życie :) ach może faktycznie to nie nasz moment :rolleyes: zobaczymy nie ma co płakać na zapas , nie ten cykl to następny :-) :) u mnie zimą najgorszy czas u męża w zakładzie mniej pracy to wysyłają go na stocznię ,a najgorsze jest ,że nie wiadomo co zrobią dalej :unsure: mam lekką przybitkę , ale co trzeba być dobrej myśli :wink:

No ja też muszę cytologie zrobić rok minął,za 10dni mam wizytę w 14dc,od jutra biorę estrofen i clo zaczynam od początku a w 14 idę oglądać piękne pęcherzyki,jupi
A ten estrofen przez cały cykl masz brać czy tylko razem z clo?

1usavcqgt1dml95x.png

reklama
Do góry