reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ale ja np. endometrium mam bardzo dobre a krwawienia nadal małe. Dlatego napisałam że nie wiem od czego zależy długość i obfitość @.

1usavcqgt1dml95x.png
Ja podobnie. i podobnie od ok roku biore dupka, kilka cykli ostatnich bralam tez clo i lek na podbudowanie endometrium. i tak czy siak mam lekkie @.

reklama
Dzień dobry Wszystkim Staraczkom jestem tu całkiem nowa i to też mój pierwszy raz takiego "starania na serio". Jestem Anka, mam 39 lat i cudowną 17-letnią córkę. Od lat leczę się hormonalnie (od 15 roku życia), ale z pierwszą ciążą nie miałam najmniejszych kłopotów. Teraz niestety jest już chyba za późno, ale dałam nam trochę czasu. Zobaczymy.
Witaj Ania!
powodzenia! ktory masz teraz dc?

Witaj bertha. Jestem w 11 dniu cyklu, po pierwszym Clo od 5-9 dnia. Od 14 dnia zaczynam brać duphaston.
Niestety nie mam monitorowania i boję się, że to wszystko jest bez sensu. Od dawna wiem, że mam zespół policystycznych jajników, nieregularne miesiączki itp. Straciłam dwa lata na bezskuteczne leczenie torbieli, bez kontroli usg.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mój leży na stole i zerka figlarnie [emoji23] takie długie masz cykle? Ja owu miałam coś koło 15-16, ale pewności nie mam. Bo śluzu mało i mialam wrażenie ze plodny pojawił się niestety później [emoji19] oby nie, bo choroba nas dopadła i nie było przutulanek [emoji17]

Co za typ, jak ja nienawidzę takich ludzi!!!!! Ja bym nie wytrzymała, zbyt impulsywna jestem... Chyba chłop nie zdaje sobie sprawy, ze zadarł z kobietą w ciąży. Która targaja hormony [emoji16] Lux, ty go weź staranuj następnym razem, do tego siata w łeb! Tak zrób! [emoji1]

m7a4xuun7rn9jc7g.png
nie zdazylam nawet zareagowac...ale ja juz mialam z nim zatargi wiec wiesz, on wie jaka ja jestem :D

co za dupek, ale ludzie tacy są, sama mam wrażenie, że odkąd jestem w ciąży to ludzie włażą mi dosłownie pod nogi ;/
ale u mnie to moze byc po prostu "wydawanie się :D "
jak się czujesz? :-) Ty juz na wylocie chyba co? ;)
no mnie ludzie nie chca lub nie umieja szanowac patrzac jednoczesnie na moj brzuch, ale raz jedyny niedawno jedna pani przepuscila mnie w biedrze w kolejce, w jakim szoku bylam!!!
dzieki, czuje sie tak srednio, ciezko mi, chodze jak kaczka, schylic sie nie moge, jeszcze miesac, moze 5 tygodni i maly sie urodzi, w koncu! a Ty jak sie czujesz?

PCO jest problemem, ale mniejszym niż PCOS. Przy PCO pecherzyki sa produkowane przez jajniki, ale nie ma dominujacego, nie dojrzewają i zamiast rosnąć i pękać tworzą się z nich cysty, polipy :)
Mi tylko gin powiedział ze po prostu zdarzaja sie cykle bezowulacyjne i ze ladnie szybko sie nam udało zajsc w ciąże wiec wiecej na ten temat mi narazie nie bedzie nawijać takze tez z tych emocji nie dopytywalam:p a potem oczywiscie odpalilam neta i noo:p

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi tylko gin powiedział ze po prostu zdarzaja sie cykle bezowulacyjne i ze ladnie szybko sie nam udało zajsc w ciąże wiec wiecej na ten temat mi narazie nie bedzie nawijać takze tez z tych emocji nie dopytywalam:p a potem oczywiscie odpalilam neta i noo:p

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
No widzisz:) u mnie lekarz po usg podejrzewal pco, w szpitalu zrobili mi hormony, androgeny itd. I okazalo sie ze mam pcos ;) wiem o tym od ponad 2 lat takze mniej wiecej sie orientuje :) stad u mnie bezowulacyjne bez stymulacji :/

Dzień dobry Wszystkim Staraczkom jestem tu całkiem nowa i to też mój pierwszy raz takiego "starania na serio". Jestem Anka, mam 39 lat i cudowną 17-letnią córkę. Od lat leczę się hormonalnie (od 15 roku życia), ale z pierwszą ciążą nie miałam najmniejszych kłopotów. Teraz niestety jest już chyba za późno, ale dałam nam trochę czasu. Zobaczymy.

Hej.
A moze jednak nie jest za pozno :) mnie mamcia urodzila majac 43 lata.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam nowe staraczki :) A ja dzisiaj owulka. Jajnik prawy daje o sobie bardzoo mocno znać.. Jedwo siadam.

Mnie od poniedziałku tak bolało, a wczoraj apogeum i lewy i prawy jajnik. Dzisiaj lekko cmi. praktycznie nic. To mogło być wczoraj. W razie czego się przytulilismy :) a Ty dzisiaj też czy jutro? :)

Do góry