reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Tak, chodzilam na monitoring cyklu prawie co miesiąc przy pierwszych staraniach kiedy okazało się że jest jakiś problem. Zresztą to wiązało się z wizytą mi w klinice niepłodności, i tak miałam tam odwiedziny prawie w każdym miesiacu. Teraz jeszcze nie zaczęłam całej batalii- liczę na to że uda się o tak bez niczego[emoji1]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak, chodzilam na monitoring cyklu prawie co miesiąc przy pierwszych staraniach kiedy okazało się że jest jakiś problem. Zresztą to wiązało się z wizytą mi w klinice niepłodności, i tak miałam tam odwiedziny prawie w każdym miesiacu. Teraz jeszcze nie zaczęłam całej batalii- liczę na to że uda się o tak bez niczego[emoji1]

ja tez licze, ze sie u mnie uda bez niczego, na maja mam ginke i tak mysle isc czy nie isc, czy poczekac

ja tez licze, ze sie u mnie uda bez niczego, na maja mam ginke i tak mysle isc czy nie isc, czy poczekac
Luxi ja teraz przed rozpoczęciem kolejnych starań poszłam do lekarza. Zrobiłam na własną rękę wyniki- te o których pamiętałem że trzeba i znaioslam żeby spojrzał na to fachowym okiem. Powiedział mi że jeśli 3-4 msc/ cykle nic się nie wydarzy to żebym przyszła będziemy się wspierać. Umowie sobie wizytę na teraz po @ bo to już 3 cykl minął. W maju porobić brakujące badania- ale raczej tak dla spokojnej głowy. Majowe starania odkladamy. Poszalejemy dopiero w czerwcu, na wakacjach. Może wrócę w dwupaku, kto wie[emoji1]

Luxi ja teraz przed rozpoczęciem kolejnych starań poszłam do lekarza. Zrobiłam na własną rękę wyniki- te o których pamiętałem że trzeba i znaioslam żeby spojrzał na to fachowym okiem. Powiedział mi że jeśli 3-4 msc/ cykle nic się nie wydarzy to żebym przyszła będziemy się wspierać. Umowie sobie wizytę na teraz po @ bo to już 3 cykl minął. W maju porobić brakujące badania- ale raczej tak dla spokojnej głowy. Majowe starania odkladamy. Poszalejemy dopiero w czerwcu, na wakacjach. Może wrócę w dwupaku, kto wie[emoji1]

Ja mam inny problem bo ja muszę brać clexan i encorton od owu bo jak zrobię test to już będzie za pozno[emoji53]dlatego taki zależy na pewności...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

nop u mnie tez trzeci cykl sie konczy a moja lekarka jest tu tylko raz w tygodniu i tez ciezko sie tam dostac mimo iz prywatnie przyjmuje

Pamiętam jak kiedy..kiedyś. . Chodziliśmy z mężem na nauki przedmalźenskie i w ramach tego mieliśmy kilka spotkań w poradni planowania rodziny... pani, która prowadziła zajęcia powiedział mi wtedy, że potrzeba kilka miesięcy zanim się dobrze pozna swój organizm i zacznie rozumieć mechanizm cyklu... trochę miała racje bo jej wykresy były idealne a moje jakieś kosmiczne. Zresztą oprócz samej temp trzeba było badać twardość szyjki, śluz itd... ja wolałam usg[emoji2]

Haha widze, ze nie tylko ja lubie skroty [emoji23] mnie by po tygodniu z mierzeniem temp. I macaniem sobie szyjki delikatnie mowiacszlag by jasny trafil i rzucilabym wszystko fpisdu [emoji23]

A tak to dzien dobry :)

Chce kupic testy owulacyjne na nastepny cykl bo jak juz wspomnialam, 3 miesiace temu odstawilam antykoncepcje i od tamtej pory nie zauwazylam aby dochodzilo do owulacji.

I teraz moje pytanie. Sa jakies rozne te testy czy wszystkie sa podobne? Bo nie wiem co kupic tyle tego jest online [emoji31][emoji848]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mam dziś 15 dc i jajnik dalej trochę pobolewa więc ten cykl chyba mi się wydłuży tym razem.Może dziś jeszcze podziałamy bo wczoraj była przerwa. Co ma być to będzie.
Martyska ja kiedys mierzyłam temp. ale czasem mnie to wkurzało bo nie wychodziły mi temp. zgodnie z moimi obserwacjami i oczekiwaniami. Owulka jest wtedy gdy temp. spada a potem wzrasta i po tym już do końca cyklu jest na wyższym poziomie niż w fazie przedowulacyjnej. Na monitoringi też kiedyś chodziłam ale tylko 2 razy. Monitoringi (choć kosztują) są lepsze bo człowiek widzi ten pęcherzyk, wie kiedy się starać i mobilizuje do działania.Na chwilę obecną nic z tego nie stosuję tylko obserwację śluzu i czy boli mnie jajnik. Nie chce się nakręcać i stresować bo mi w ciążeniu to nie pomaga. Najlepiej to jeszcze żeby mi wyłączyć myślenie o staraniach i ciążeniu i wtedy byłoby dobrze.

Haha widze, ze nie tylko ja lubie skroty [emoji23] mnie by po tygodniu z mierzeniem temp. I macaniem sobie szyjki delikatnie mowiacszlag by jasny trafil i rzucilabym wszystko fpisdu [emoji23]

A tak to dzien dobry :)

Chce kupic testy owulacyjne na nastepny cykl bo jak juz wspomnialam, 3 miesiace temu odstawilam antykoncepcje i od tamtej pory nie zauwazylam aby dochodzilo do owulacji.

I teraz moje pytanie. Sa jakies rozne te testy czy wszystkie sa podobne? Bo nie wiem co kupic tyle tego jest online [emoji31][emoji848]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No bo po co sobie jeszcze komplikowac[emoji12] trzeba znać "siebie" naprawdę dobrze żeby być pewnym. Ja nie jestem aż taka uważa.

Podziwiam te dziewczyny, które systematycznie uzupełniają wykresiki. Mało tego powiem szczerze to kiedy się nie staraliśmy o kolejnego dzidziusia to nawet nie wiedziałam kiedy była ostatnia @. Taki ze mnie trochę ignorant[emoji1]

Ja mam inny problem bo ja muszę brać clexan i encorton od owu bo jak zrobię test to już będzie za pozno[emoji53]dlatego taki zależy na pewności...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Twoja sytuacja zdecydowanie różna od mojej. Jeśli Ci to w czymś pomoże to mierze temperaturę. Jest takie forum npr i tam są dziewczyny które mają ogromną wiedzę na temat wykresów i zasad naturalnego kalendarzyka.

reklama
nop u mnie tez trzeci cykl sie konczy a moja lekarka jest tu tylko raz w tygodniu i tez ciezko sie tam dostac mimo iz prywatnie przyjmuje
To zapisz się. A kiedy byłaś ostatni raz na badaniach. Mój gin każe się odwiedzać co 6 msc, ale wiadomo jak to w praktyce... ostatni raz byłam prawie 9[emoji1] msc temu

Do góry