reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Tabelka
staraczki.png

Załączniki

• staraczki.png
    staraczki.png
    76,6 KB · Wyświetleń: 726
reklama
Tak was czytam i czytam i czytam i nadrobić was po 4 dniach to istna masakra.

Pisałam wam o moim poronieniu w lipcu. Staramy się z mężem o 2 dziecko już dosyć długo, sama już straciłam rachubę. Przerabiania testy owulacyjne z allegro i jakoś słabo szło więc teraz przyszalałam i kupiłam clearblue digital testy owulacyjne. Czy któraś z was może używała?

Cykle mam dosyć długie ok 32 - 33 dni. I teraz tak od 18 dc test pokazuje mi migajaca buzka co oznacza dni płodne. Dzisiaj mam już 23 dc i nadal migajaca buzka. Już zgubiłem i sama nie wiem czy to możliwe? @ powinnam mieć 6 listopada więc jeszcze trochę. Jajniki mnie kłócą na zmianę co jakiś czas... z M przytulanki były od czwartku 16 dc do 19 dn. Tempie nie mierze bo systematyczna nie jestem:/
Od poprzedniego cyklu biorę inofem. Nie wiem czy któraś z was może brała przy pco i którejś pomógł?

A tak poza tym to chciałabym do was dołączyć ;-)

Witaj tomag8 - ja używałam testy clearblue i byłam z nich zadowolona ;-) pokazywały jak trzeba. Ale z doświadczenia wiem ze jak raz Ci zamruga ta buźka to nawet jesli zostały Ci patyczki to czytnik juz nie działa. Takze moze dlatego Ci ciagle pokazuje ?? Tam jest nawet na ulotce napisane z tego co pamietam o tym ;-) powodzenia !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ulotkę mam w jęz niemieckim więc pewnie już tego nie wywnioskowałam. .. ale jak to jak mi raz zamian buzka to już później ten cały czytnik nie działa? I już nie można z niego korzystać?

Dziewczyny odebralam wyniki moczu (chyba wszystko oki) i TSH 2.45 ☺ znowu fajny spadek, bo z 3.93 w 3 tyg. ☺ to znaczy, że nie zwiekszam dawki hormonu, tylko mam brać, tak jak biore.
Dalej nie mam objawów ani @ ani ciazowych. Tylko prawy jajnik czułam, to tam gdzie byla owu.

Ulotkę mam w jęz niemieckim więc pewnie już tego nie wywnioskowałam. .. ale jak to jak mi raz zamian buzka to już później ten cały czytnik nie działa? I już nie można z niego korzystać?

Ten test działa tak - jak Ci sie pokazuje buźka to robisz dalej testy. Aż Ci sie pokaże migająca buźka. Wtedy znaczy to ze owulacje Będziesz miała w ciagu 24h. Nawet jesli zostaną ci patyczki na które siusiasz to ta czesc ktora czyta testy jest juz nie do użycia. Możesz patyczki dalej wykorzystywać tylko czytać z nich sama a nie przez ten czytnik (bo on juz jak wykaże owulacje to przestaje działać ) - tak to jest w angielskiej instrukcji opisane.

Ten test działa tak - jak Ci sie pokazuje buźka to robisz dalej testy. Aż Ci sie pokaże migająca buźka. Wtedy znaczy to ze owulacje Będziesz miała w ciagu 24h. Nawet jesli zostaną ci patyczki na które siusiasz to ta czesc ktora czyta testy jest juz nie do użycia. Możesz patyczki dalej wykorzystywać tylko czytać z nich sama a nie przez ten czytnik (bo on juz jak wykaże owulacje to przestaje działać ) - tak to jest w angielskiej instrukcji opisane.

Normalnie zzielenialam ... wyszłam na kompletna ... no nie powiem co. Ja myślałam że to się robi aż się pokaże buzka która nie miga a tu taki Suprise :) człowiek jednak uczy się przez całe życie :) dobrze ze jesteście wy bo inaczej to chyba dalej używała bym tego elektronicznego czytnika...

DZIEKI QUEEN !!!! :)

A i odebrałam moje wyniki. Czy jest ktoś kto się trochę zna? Wyniki robione w 5dc.
Tsh 1,007
Fsh 5,85
Lh 3,79
Estradiol <20,0
Progesteron 1,09
Prolaktyna 10.66
Testosteron 58,73
Anty Tpo 478,30 (masakra!) I pewnie tu leży problem. Czy ktoś wie czy to się jakoś da obniżyć. Przed pierwszą ciążą miałam 119 a w piątym miesiącu ciąży już tylko 19,9. Gin jutro skasuje 200zł i pewnie jeszcze endo będę musiała odwiedzić i kolejne 110zł ....

reklama
Przeczytałam wyżej, że jedna z nas pytała o witaminy, które można brać w czasie ciąży. Biovital - nie polecałabym nie sprawdzonego leku/ suplementu. Mi sama poleciła go bliska kumpela, która stosuje go ze swoją uroczą rodzinką i ja zaczęłam ze swoją. ;)

Ostatnia edycja:
Do góry