reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzisiaj dowiedziałam się, że moja Psiapsiółka będzie miała synka:) (ma już dwie córeczki). Dobra wiadomość:)
Poza tym nuda, bo drugi dzień@, dosłownie słyszę jak sekundy upływają... Dobrej Nocy Staraczki. Trzymam mocno kciuki za te testujące. Evelinia - daj koniecznie znać jutro co u Ciebie:)

reklama
Kobietki pewnie za niedługo bedę do Was wracac... jestem aktualnie po poronieniu zatrzymanym. wczoraj mialam zabieg.. nie bede majową mamą :( jak tylko dostaniemy zielone światło zaczniemy starania.. ja już bym chciala zeby to było już, teraz.. ale wiem że tak nie idzie :(

A jak z karmieniem po cc?

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie miałam żadnego problemu z pokarmem po cc. Ważne jest żeby jak najszybciej przystawić dziecko do piersi. Ja prosiłam już o pomoc w przystawieniu dziecka gdzieś ok godzinę czy dwie po porodzie. Na szkole rodzenia usłyszałam że tak najlepiej zrobić (nawet po cc) żeby się laktacja rozkręciła i dziecko uczyło się ssać jak najszybciej i u mnie to zdało egzamin.Taka młoda położna mi pomagała. Dziecko bardzo szybko było ze mną w sali takiej pooperacjnej pod obserwacją, mój M też był wtedy ze mną cały czas. Na tej sali chyba dwa razy albo trzy razy mała leżała na mnie i próbowała chwycić cyca :)

Czy nie ma problemu z mlekiem ? I w ogóle jak karmić z taką rana ?

Raczej nie, to tak naprawdę zależy od osoby, niektóre po sn np. nie mają mleka wcale. Ja miałam sporo, ale widocznie mało wartościowe, bo mały się nie najadał, ciągle wisiał na piersi. A i tak trzeba było go butla dokarmiać, więc po paru dniach przeszłam na mm, bo nie dawałam rady. A po cc położyli go obok mnie i musiałam go tak ułożyć by jadł. Położna pomoże i jakoś to pójdzie :-)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Kobietki pewnie za niedługo bedę do Was wracac... jestem aktualnie po poronieniu zatrzymanym. wczoraj mialam zabieg.. nie bede majową mamą :( jak tylko dostaniemy zielone światło zaczniemy starania.. ja już bym chciala zeby to było już, teraz.. ale wiem że tak nie idzie :(
anik tule [emoji173] [emoji173] [emoji173] [emoji17] [emoji17] [emoji17]
Dużo siły życzę !!! I Powodzenia !!!

Emsi, z karmieniem po cc całkiem normalnie. Ja miałam dwie cc - pierwszą, bo nie poszło sn (niewspółmierność główkowo-miednicowa), a drugą - bo byłam przerażona po pierwszej i już nie chciałam ryzykować, a dziecko było jeszcze większe.
Przykładałam dzieci i normalnie wszystko się działo. Miałam nawał, jak dziewczyny po porodach naturalnych i karmiłam pierwszego synka 11 m-cy, a drugiego 14 m-cy. Inna sprawa to ilość pokarmu. To już jest cecha indywidualna i nie zależy od porodu ani co ciekawe od wielkości piersi - czego ja np. nie wiedziałam jak pierwszy raz zostałam mamą. Jakoś zawsze mi się wydawało, że jak duże piersi to i dużo pokarmu, a tu nie ma reguły.Ja mam piersi średnie - przed pierwszym porodem miałam 75b, teraz 80 c. Ale pokarmu miałam dużo.
Jeszcze odnośnie cesarki - po pierwszej kazali mi wstać po 6h i zaprowadzili do toalety. Doszłam do siebie raczej szybko, bo dziecko przywieźli mi już około 2:00 w nocy na pierwsze karmienie (a urodziłam około 16:00), postawili obok łóżka i powiedzieli: "nakarmić" . To dopiero był szok:) Więc najpierw musiałam się nauczyć wybicia z łóżka z siadu do stania na tzw. Małysza:) :) :) Na trzeci dzień już śmigałam. Ale po drugiej cesarce - ok 6 dni bolał mnie brzuch i czułam się ogólnie strasznie słabo - wyszłam do domu po 7 dniach. Na szczęście już drugi tydzień po był ok.
A jak 'zalatwilas' ta druga cc? Prywatna klinika ?
Mój synio miał niedotlenienie przy sn i niegdy w życiu nie będę rodzic naturalnie i zrobię wszystko aby, jak oczywiście uda zajść w ciążę, mieć cc

reklama
Do góry