reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Kiedy najlepiej mierzyć temperaturę? No i czym rteciowym czy tym elektrycznym z doz ?
Tak jak Queen pisała - rano zaraz po przebudzeniu, bez wstawania, bez większych ruchów, o tej samej godzinie, w tym samym miejscu (miejsce wybierz takie ze śluzówka - pochwa, odbyt, pod językiem).
Najlepiej termometr elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku.
:)

Queen temperatura nadal niska wiec raczej owulacji jeszcze nie było.. w tym miesiącu @ miała w 30dc a temperatura podskoczyła dopiero w 17dc.. hm zobaczę jeszcze 2-3dni jak te testy beda wychodzić..
To jak miałaś w poprzednim cyklu owu 16dc, to teraz moze bedzie podobnie, wiec 15dc moze bedzie krecha

reklama
Nimitti, a może jesteś? Wiesz, że to się zdarza - @ nawet do 3 miesiąca ciąży? Sprawdzałaś zanim dostałaś @? Bo z tego co pamiętam, to Ty czekałaś i mówiłaś, że zrobisz jak @ przyjdzie i przyszła. Ja Ciebie broń Boże nie chcę nakręcać, ale jak Ci nie przejdą te mdłości to może sprawdź? I nie pisz, że ostatni cykl się starasz - bo w to nie uwierzę - my matki - walczne jesteśmy - do menopauzy i jeden dzień dłużej!!!;)

Ja tez mysle ze warto jeszcze raz siknąć.

Hej dziewczyny :) Ja niedawno wstałam, młodemu mleko dałam,a młoda ma płatki -też z mlekiem :D :D
Katarzynka nie przejmuj się siostrą. Może to nie tak,że chciała ci zrobić przykrość,tylko rzeczywiście bardzo źle wspomina swój poród,dlatego doradza ci cesarkę. Moja babcia,chociaż minęło duuużo czasu,do dzisiaj wspomina swój poród i potrafi się przy tym popłakać,mówi,że miała tak traumatyczny,że z tego powodu już nie chciała więcej dzieci.:szok: Ale to też były inne czasy. Ja swoje porody wspominam super. Tak,bolało jak jasna cholera,ale wspominam to jako wspaniałe przeżycie- mimo wszystko i będę bardzo szczęśliwa mogąc to przeżyć jeszcze raz.:biggrin2: Co do cesarki, u mnie w ostateczności, uważam,że to jednak operacja. Ale rozumiem kobiety,które chcą cc na życzenie..
Luxourius ten wózeczek jest piękny!!!!:-) :):-) :) Mogłabyś wrzucić linka albo podać nazwę? No bajeczny jest po prostu.
Dzisiaj zaciągam P. do wyra,działamy ostro,teoretycznie owulka ma być dopiero 19.10,ale kto ją tam wie, a jestem i tak już w okresie płodnym. :laugh2:
Kurczę, niby w razie ciąży ta płeć powinna mi być już obojętna,bo mam i chłopaka,i dziewczynę. Ale gdzieś tam w duchu chyba marzę o kolejnej córeczce.:zawstydzona/y:
adamex barletta :) polecam, bo lekki, zwrotny i wysoki no i duuuuuza gondolka :)

Witam się ponownie :) zrobiłam sobie przerwę od forum i wyszło na to, że musiałam Was nadrabiać tydzień :p
Witam nowe staraczki i gratuje zafasolkowanym czerwcówkom!!!
Coś mnie tknęło i w tym cyklu wybrałam się do ginekologa. Umówiłam się na wizytę (piątek) dzień przed spodziewaną owulacją (dc 18 - cykle 31 dni), okazało się, że pęcherzyk ma 13mm i na owulacje trzeba poczekać. Kolejna wizyta po 4 dniach (wtorek) - pęcherzyki (dwa) 25,4mm i 24,5mm. Kolejna wizyta w czwartek z samego rana. Większy pęcherzyk pękł w środę. Lekarz zalecił branie luteiny max. od tego dnia wieczorem. Luteine zaczęłam przyjmować w piątek rano (2 dzień po owu). Nie wiem czy drugi pęcherzyk pękł. Ten pierwszy na pewno. Teraz przede mną najgorszy czas - czas oczekiwania, Trzymam kciuki za wszystkie testujące!
Alexandrax GRATULUJĘ!!! I proszę o zmianę terminu @ na 27.10

Ostatnia edycja:
dzień dobry,
my wczoraj byliśmy cały dzień poza domem. Zawiozłam skierowanie na usg 18-22 (przy refundacji na nfz musiałam je dostarczyć wcześniej), na chwilkę byliśmy w banku, potem na zakupach ciuchowych, potem przerwa na obiad na mieście, potem znów inny hala outletowa i zakupy, potem zakupy spożywcze:D
Ogólnie było fajnie choć w biegu, jestem zadowolona bo kupiłam sobie w dobrych cenach kilka rzeczy mieszczących mój brzuszek:) Noi M kupił 3 pary spodni w super cenie:)
A dziś idziemy do CYRKU:D
Miłego dnia!

dzień dobry,
my wczoraj byliśmy cały dzień poza domem. Zawiozłam skierowanie na usg 18-22 (przy refundacji na nfz musiałam je dostarczyć wcześniej), na chwilkę byliśmy w banku, potem na zakupach ciuchowych, potem przerwa na obiad na mieście, potem znów inny hala outletowa i zakupy, potem zakupy spożywcze:D
Ogólnie było fajnie choć w biegu, jestem zadowolona bo kupiłam sobie w dobrych cenach kilka rzeczy mieszczących mój brzuszek:) Noi M kupił 3 pary spodni w super cenie:)
A dziś idziemy do CYRKU:D
Miłego dnia!
juz 17 tydzien Ci leci, szybko co nie? mi tez tak szybko leci ciaza, ze hej :D

Dziewczyny pomóżcie.. 1 cykl robię testy owu.. dziś 13dc i problem w tym, ze test w 10dc pokazał słaba druga kreskę, wczoraj ta kreska była jeszcze jaśniejsza, a dziś nie ma jej w ogóle tylko ta kontrolna hmm co jest grane? Myślałam ze beda ciemnieć a jest odwrotnie.. cykle mam przeważnie 28 dniowe..
miałam tak w zeszłym miesiącu , u mnie było wtedy bez owulacji, ale testuj dalej moze sie owulacjia przesunie

Pech, zepsuł mi się komputer, wklejam screen tabelki z telefonu.
1476609440563.png

Wizytę mam w środę ale stresuje się coraz bardziej bo objawy mam mniejsze :(

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1476609440563.png
    1476609440563.png
    34,1 KB · Wyświetleń: 310
reklama
Do góry