reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

1476119946-tyvwrh.jpeg

Ostatni test owu z dzisiaj. Brakuje 3 dni bo byłam w Pl [emoji51] także sorry [emoji23] a jaki wniosek z tego eksperymentu to nir wiem ...[emoji23][emoji51][emoji15]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kurde, ale ściemniały.. i jak to nic... moze to nie @ jednak, nie rozkręci sie?...

Albo testy mi psikusa robią ;-) robiłam dwa testy ciążowe, w tym jeden (w piątek) tak czuły ze niby wykrywa ciąże 6dni od zapłodnienia- a tam była biel vizira ! Także nie łudzę sie ...[emoji51]

Wiesz, te 6 dni od zapłodnienia to takie w sytuacji najszybszej z możliwych - ze akurat szybko do zagnieżdżenia dojdzie. Ale zagnieżdżenie moze byc od 6-12 dpo, a de facto Hcg zaczyna sie wytwarzać po 2 dniach wiec teoretycznie niby możliwe ze test wykryje ciąże 6dpo ale raczej to rzadkie sytuacje, ale napisać na teście tak mogą bo w teorii to sie spina :)
Tez kwestia czepiania sie słówka zapłodnienie - to moment nie przytulanek z mężem, tylko jak plemnik łączy sie z jajkiem, czyli musi byc po owu, jajo w jajowodzie i plemnik tez.

Queen_b ja w poprzednim m-Cu właśnie w dzień w którym dostalam @ zrobiłam test ovu i powiem szczerze zrobiłam sobie nadzieję, bo wyszły takie mocne kreski że aż bordowe i wpadłam w euforię. Tak się cieszyłam, że zaskoczyłam:tak: a po około godzinie @ przyszła i niestety tak mocna jak paski na teście :crazy:
Poważnie? Masz zdjęcie tego testu owu? To nam daje ważne informacje - ze to o kant D roztrząsać można ta teorie.. a robiłaś test owu tylko w dzien @ czy wczesniej tez i np ciemniala krecha albo jednorazowo w dniu @ była tylko taka mocna?

Alexandra możesz wpisać do tabelki następna @ 09.11 cykl starań -27
Jak pisałam @@@ przyszła w nocy słaba jeszcze ale jest. Piersi tez juz nie bolą... także wszystko jak pisałam :-)

Jeżeli to na prawdę @ to przykro mi... taka miałam nadzieje..

reklama
ja w tym cyklu tez mam marne szanse bo przytulanki byly tylko 3.10 a tymczasem dwa dni pozniej na monicie mi wyszlo ze owu byla 4-5.10.
7 dni do testowania zostalo. od ktorego tyg jest to zasinienie?

20160928_185623.jpg
Bertha ja tez tak mialam... wrzucalam zdjecia zreszta... dwa dni i dzien przed@ owu pozytywne, a potem @... tez mialam wielka nadzieje

Załączniki

• 20160928_185623.jpg
    20160928_185623.jpg
    445,4 KB · Wyświetleń: 1 319
Hej Dziewczyny, powiem Wam, że ja też w te testy owu nie wierzę (że niby pokazują ciążę). Jak wszystkie wiemy, objawy ciążowe często są bardzo podobne do tych na @. I powiem Wam, że gdybym miała wymienić jeden objaw, który moim zdaniem wskazuje jednoznacznie na ciążę - i można go zauważyć przed terminem potencjalnej @, to jest objaw Chadwicka - czyli zmiana koloru narządów na sinoniebieski. Tego się nie da z niczym innym pomylić. Jedynie nie wiem czy u wszystkich kobiet on występuje, ale wydaje mi się, że tak gdyż gin po tym również stwierdza bardzo wczesną ciążę.

I jeszcze powiem, że nie cierpię tego czasu między owulacją a @ - gdzie wciąż czekam i czekam.. Szkoda, że to tak długo trwa:) Powodzenia Staraczki! Pozdrawiam Was ciepło:)
Nie wiem jak to jest z tą zmianą koloru. Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnej widocznej zmiany ani koloru ani kształtu
Nie miałam ciemniejszych brodawek ani lini od pępka w dół. Także to chyba tez indywidualna sprawa.

Witam.
Chciałabym dołączyć i się przywitać.
Staramy się z mężem o rodzeństwo dla naszej 5-cio letniej jedynaczki :)
Starania zaczęliśmy na początku tego roku, ale bez spiny i ciśnienia. Po prostu przestaliśmy się zabezpieczać.
Jednak od września działamy z "kalendarzem w ręku" ;)
O córkę walczyliśmy 4 lata, więc jesteśmy przygotowani na to że trochę to potrwa.
Obecnie jestem w 22 dc, cykle zwykle mam 26-cio dniowe.
Od 16 dc jestem na luteinie gdyż miałam krótkie fazy lutealne.
Pozostaje mi czekać przynajmniej do 17.10.

Trzymam kciuki za wszystkie starające się.
A tym dziewczynom którym się udało serdecznie gratuluję.

Ostatnia edycja:
Kotek ja w drugą ciążę zaszłam przy jednym numerku w cyklu a był to 12dc a cykle wtedy miałam po 28 dni. Ale niestety nie udało się utrzymać ciąży. Ja do łatwych w zachodzeniu w ciążę nie należę i nie wiem jak to możliwe że rok temu mi się udało to zrobić (a był to 4-ty cykl). A teraz już 10 cykl idzie i nie wiadomo kiedy w końcu się uda. Tracę już cierpliwość i nadzieję.
no u mnie seks byl dwa razy i szogun kopie teraz :) czasami wystarczy raz czy dwa i sie udaje :)

A u mnie mąż jest wyposzczony bo tylko w owu coś było tak ma już 2 tyg posuchy hahaha ale za 14 dni wkracza do akcji :-D

Hahaha Nimitii to jak u mnie !! Maz szalał w te dni- i po 7 dniach miał dość. Wiec ma przerwe az do następnych płodnych [emoji23][emoji23]

reklama
Do góry