reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

1476119946-tyvwrh.jpeg

Ostatni test owu z dzisiaj. Brakuje 3 dni bo byłam w Pl [emoji51] także sorry [emoji23] a jaki wniosek z tego eksperymentu to nir wiem ...[emoji23][emoji51][emoji15]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kurde, ale ściemniały.. i jak to nic... moze to nie @ jednak, nie rozkręci sie?...

Albo testy mi psikusa robią ;-) robiłam dwa testy ciążowe, w tym jeden (w piątek) tak czuły ze niby wykrywa ciąże 6dni od zapłodnienia- a tam była biel vizira ! Także nie łudzę sie ...[emoji51]

Wiesz, te 6 dni od zapłodnienia to takie w sytuacji najszybszej z możliwych - ze akurat szybko do zagnieżdżenia dojdzie. Ale zagnieżdżenie moze byc od 6-12 dpo, a de facto Hcg zaczyna sie wytwarzać po 2 dniach wiec teoretycznie niby możliwe ze test wykryje ciąże 6dpo ale raczej to rzadkie sytuacje, ale napisać na teście tak mogą bo w teorii to sie spina :)
Tez kwestia czepiania sie słówka zapłodnienie - to moment nie przytulanek z mężem, tylko jak plemnik łączy sie z jajkiem, czyli musi byc po owu, jajo w jajowodzie i plemnik tez.

Queen_b ja w poprzednim m-Cu właśnie w dzień w którym dostalam @ zrobiłam test ovu i powiem szczerze zrobiłam sobie nadzieję, bo wyszły takie mocne kreski że aż bordowe i wpadłam w euforię. Tak się cieszyłam, że zaskoczyłam:tak: a po około godzinie @ przyszła i niestety tak mocna jak paski na teście :crazy:
Poważnie? Masz zdjęcie tego testu owu? To nam daje ważne informacje - ze to o kant D roztrząsać można ta teorie.. a robiłaś test owu tylko w dzien @ czy wczesniej tez i np ciemniala krecha albo jednorazowo w dniu @ była tylko taka mocna?

Alexandra możesz wpisać do tabelki następna @ 09.11 cykl starań -27
Jak pisałam @@@ przyszła w nocy słaba jeszcze ale jest. Piersi tez juz nie bolą... także wszystko jak pisałam :-)

Jeżeli to na prawdę @ to przykro mi... taka miałam nadzieje..

reklama
ja w tym cyklu tez mam marne szanse bo przytulanki byly tylko 3.10 a tymczasem dwa dni pozniej na monicie mi wyszlo ze owu byla 4-5.10.
7 dni do testowania zostalo. od ktorego tyg jest to zasinienie?

20160928_185623.jpg
Bertha ja tez tak mialam... wrzucalam zdjecia zreszta... dwa dni i dzien przed@ owu pozytywne, a potem @... tez mialam wielka nadzieje

Załączniki

• 20160928_185623.jpg
    20160928_185623.jpg
    445,4 KB · Wyświetleń: 1 324
Hej Dziewczyny, powiem Wam, że ja też w te testy owu nie wierzę (że niby pokazują ciążę). Jak wszystkie wiemy, objawy ciążowe często są bardzo podobne do tych na @. I powiem Wam, że gdybym miała wymienić jeden objaw, który moim zdaniem wskazuje jednoznacznie na ciążę - i można go zauważyć przed terminem potencjalnej @, to jest objaw Chadwicka - czyli zmiana koloru narządów na sinoniebieski. Tego się nie da z niczym innym pomylić. Jedynie nie wiem czy u wszystkich kobiet on występuje, ale wydaje mi się, że tak gdyż gin po tym również stwierdza bardzo wczesną ciążę.

I jeszcze powiem, że nie cierpię tego czasu między owulacją a @ - gdzie wciąż czekam i czekam.. Szkoda, że to tak długo trwa:) Powodzenia Staraczki! Pozdrawiam Was ciepło:)
Nie wiem jak to jest z tą zmianą koloru. Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnej widocznej zmiany ani koloru ani kształtu
Nie miałam ciemniejszych brodawek ani lini od pępka w dół. Także to chyba tez indywidualna sprawa.

Witam.
Chciałabym dołączyć i się przywitać.
Staramy się z mężem o rodzeństwo dla naszej 5-cio letniej jedynaczki :)
Starania zaczęliśmy na początku tego roku, ale bez spiny i ciśnienia. Po prostu przestaliśmy się zabezpieczać.
Jednak od września działamy z "kalendarzem w ręku" ;)
O córkę walczyliśmy 4 lata, więc jesteśmy przygotowani na to że trochę to potrwa.
Obecnie jestem w 22 dc, cykle zwykle mam 26-cio dniowe.
Od 16 dc jestem na luteinie gdyż miałam krótkie fazy lutealne.
Pozostaje mi czekać przynajmniej do 17.10.

Trzymam kciuki za wszystkie starające się.
A tym dziewczynom którym się udało serdecznie gratuluję.

Ostatnia edycja:
Kotek ja w drugą ciążę zaszłam przy jednym numerku w cyklu a był to 12dc a cykle wtedy miałam po 28 dni. Ale niestety nie udało się utrzymać ciąży. Ja do łatwych w zachodzeniu w ciążę nie należę i nie wiem jak to możliwe że rok temu mi się udało to zrobić (a był to 4-ty cykl). A teraz już 10 cykl idzie i nie wiadomo kiedy w końcu się uda. Tracę już cierpliwość i nadzieję.
no u mnie seks byl dwa razy i szogun kopie teraz :) czasami wystarczy raz czy dwa i sie udaje :)

A u mnie mąż jest wyposzczony bo tylko w owu coś było tak ma już 2 tyg posuchy hahaha ale za 14 dni wkracza do akcji :-D

Hahaha Nimitii to jak u mnie !! Maz szalał w te dni- i po 7 dniach miał dość. Wiec ma przerwe az do następnych płodnych [emoji23][emoji23]

reklama
Do góry