Karolka2106
Fanka BB :)
Nie straszcie... jak robiłam badania tsh w maju to miałam 2,340 a mam poniżej 30 lat, powinnam się martwić?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nie, poczytajcie troche, wszyscy strasza, ze staraczki musza miec wynik do 2, nieprawda, ja poczytalam duzo jak zaczelam starania...mozesz miec spokojnie 2,5 i ciut wiecej i zajdziesz i szybko na poczatku ciazy zbadaj tsh i niech gin zdecyduje czy dac lekiNie straszcie... jak robiłam badania tsh w maju to miałam 2,340 a mam poniżej 30 lat, powinnam się martwić?
Cześć dziewczyny widzę że i wam udziela się pochmurny nastrój który mi dzisiaj towarzyszy.
Tez nie lubię tego gadania o wyluzowaniu :/ nie każdy może. Na szczęście mam takich znajomych którzy wiedzą aby takich pierdół nie gadać.
Przyznam się że zrobiłam dzisiaj test... nic nie wyszło. Myśłam że może już coś no ale... .
A powiem wam że piersi mnie pobolewaja ehh najgorzej to się nakręcić.
Hejka. Jak smecimy to wszyscy. @ przyszła jak w zegarku. Także oficjalnie rozpoczynam 38 cs. Termin kolejnej @ 1.11.
A poza tym... właśnie przekonałam się o niesprawiedliwości tego świata. Kuzynka lat 40 zaszła w ciążę. 4 dziecko, absolutnie nie planowane. Zalamka totalna. A ja marze by być na jej miejscu. Pytam co nie zabezpieczalas się? A ona mi na to ze w te dni tak, ale w bezpiecznym czasie różnie to bywało. Nos k... człowiek mierzy, sprawdza, monitoruje, nadzoruje i zapisuje, potem bzyka z zegarkim w ręku aby nic nie przeoczyć i ... NIC. I gdzie sprawiedliwość na tym świecie.
Jak teraz znow mi się uda zajsc to tak jak mówisz Lux pójdę skontrolować, dziękujęnie, poczytajcie troche, wszyscy strasza, ze staraczki musza miec wynik do 2, nieprawda, ja poczytalam duzo jak zaczelam starania...mozesz miec spokojnie 2,5 i ciut wiecej i zajdziesz i szybko na poczatku ciazy zbadaj tsh i niech gin zdecyduje czy dac leki
co innego kobiety, ktore choruja na hasimoto, tu wynik jest bardzo wazny, ale jesli sie nie choruje na to to nie ma co wariowac z tym tsh, ja np w styczniu mialam wynik 3 i juz panika, spadlo samo w marcu na 2,5 i z takim wynikiem zaszlam
jesli masz watpliowsci to znajdz dobrego endo i jego sie podpytaj, ja pisze to co ja wiem i czego sie dowiedzialam od mojej ginki na ten tamatJak teraz znow mi się uda zajsc to tak jak mówisz Lux pójdę skontrolować, dziękuję
Mój Ł. wygooglowal ze do 2,5 powinno byc w pierwszym trymestrze i trochę się wystraszylam bo to nie wiele więcej, ale z drugiej strony w styczniu zaszłam za pierwszym razem a wątpię żeby wynik był wtedy diametralnie inny
jesli masz watpliowsci to znajdz dobrego endo i jego sie podpytaj, ja pisze to co ja wiem i czego sie dowiedzialam od mojej ginki na ten tamat
wlasnie i warto by facet tez sobie pobadal cukry, zelazo, tsh, samo nasienie jak chceDokładnie. Najlepiej idz do endokrynologa. Nam nasz powiedział tak jak pisałam - jesli masz poniżej 30lat TSH pownno byc poniżej 2. Ale to było w naszym przypadku ;-) ja mam TSH 1,4 moj M miał 2,4 i problemu z nasieniem. Dostał leki, TSH spadło do 1,4 i nasienie sie poprawiło.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom