reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Zobacz załącznik 770498 to są z 27dc. Zielony w środku do owulacyjny. niebieski po prawej ciazowy zrobiny razem z testem owu . Na nim po ok 2godz zobaczylam wytluszcenie kreski. A drugi zrobiony już po 2 godz z cieniem cienia. :)
Wydaje mi sie ze ta kreska na owu to taka mam prawie zawsze przez caly cykl (poza owu kiedy jest mocniejsza), takze to chyba nie o takiego pozytywa w tej "technice" chodzi. Testy owu ponoc wykrywaja betahcg jak jest juz minimum 10, a testy ciążowe o czulosci 10 najczesciej cienie wykrywaja jak jest jeszcze ponizej 10.

Nie udzielałam się przez ostatnie kilka dni bo załatwialiśmy wczasy...
Jutro nadrobię strony, dzisiaj przeczytałam tylko 10, a rozpisałyście się tak, że do nadrobienia jest duuuużo więcej ;)
Ja dzisiaj 41 dc, i nic. W piątek wylot. I tak jak przypuszczałam, na urlopie zamiast płodnych jak miało być, pewnie będzie @, uroczo :)
A testujesz raz na jakis czas? moze @ jednak nie przyjdzie :) albo cykl na tyle sie wydluzy ze rzeczywiscie bedzie owu z tego biezacego cyklu :) mierzysz temp?

No wlasnie jak z tymy testami owu??? Mi taki kolor owulacyjnego wychodzi jak nie mam owulki ..a przy ciazy to kolor jaki ma myc?? Rozumiem ze i tam dwie jednakowe kreski?

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

Wydaje mi sie ze ta kreska na owu to taka mam prawie zawsze przez caly cykl (poza owu kiedy jest mocniejsza), takze to chyba nie o takiego pozytywa w tej "technice" chodzi. Testy owu ponoc wykrywaja betahcg jak jest juz minimum 10, a testy ciążowe o czulosci 10 najczesciej cienie wykrywaja jak jest jeszcze ponizej 10.

A testujesz raz na jakis czas? moze @ jednak nie przyjdzie :) albo cykl na tyle sie wydluzy ze rzeczywiscie bedzie owu z tego biezacego cyklu :) mierzysz temp?
Ja tych zielonych owu, po owulacji nie miałam już kresek, nawet cień cienia. One są 20 i pokazała mi się kreska, a ciążowe 10 i nie było nic widać dopiero następnego dnia gdy owu była mocniejsza. Więc u mnie zupełnie inaczej. Co organizm i testy to inaczej :)

Arya, a sprawdzalas moze test owu w cyklu w ktorym nie bylo ciazy w podobnym dc? Wtedy mozna by bylo powiedziec czy np zawsze nie pojawia sie u ciebie kreska pod koniec cyklu czy tylko w przypadku ciazy.
Ale to byl twój pierwszy cykl starań, prawda? wiec sie nie dowiemy :)

Dzisiaj zrobie po pracy test owu, zrobie fote i wam wysle. Pewnie mi sie nie udało w tym cyklu, to bedziemy mieli materiał edukacyjny do porownania ;)

Arya, a sprawdzalas moze test owu w cyklu w ktorym nie bylo ciazy w podobnym dc? Wtedy mozna by bylo powiedziec czy np zawsze nie pojawia sie u ciebie kreska pod koniec cyklu czy tylko w przypadku ciazy.
Ale to byl twój pierwszy cykl starań, prawda? wiec sie nie dowiemy :)
Sprawdzałam, w lipcu odstawiam anty. Mąż przyleciał do mnie po owulacji,ok 3 dni która wskazał mi gin na wizycie. Chciałam sprawdzić czy może jeszcze jest szansa na spozniaka i test owu był czysty nic. Pomyślałam, że on jest 20 i nawet jak są jakieś pozostałości to nic nie wylapal. Mi test owu krótko pokazuje. Przed owu lekka, w owu mega, a na następny dzień już słabo. Mam krótką owu jak coś takiego istnieje :)

No wlasnie wstawiajcie jak co to bedziemy sie wymienialy doswiadczeniami.
Arya a too mowisz,ze jak sie nie ma owulki to nawet ta druga kreska nie wyjdzie?? Bo ja wlasnie mam te zielone i tez 20mlu

I Moj kolor wczoraj byl dziwny...ta pierwsza ciemna a druga dobrze widoczna ale jasniejsza.

reklama
Sprawdzałam, w lipcu odstawiam anty. Mąż przyleciał do mnie po owulacji,ok 3 dni która wskazał mi gin na wizycie. Chciałam sprawdzić czy może jeszcze jest szansa na spozniaka i test owu był czysty nic. Pomyślałam, że on jest 20 i nawet jak są jakieś pozostałości to nic nie wylapal. Mi test owu krótko pokazuje. Przed owu lekka, w owu mega, a na następny dzień już słabo. Mam krótką owu jak coś takiego istnieje :)
Ale robilas tez testa owu wtedy w 27dc? tak jak ten w tym cyklu? bo nawet w tym cyklu pisalas, ze zaraz po owu bylo czysto, a dopiero teraz wyszedl z delikatna kreska. dobrze zrozumialam?

Do góry