reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Wyglada to tak: nagle czuje, ze cos mi leci i to duzo, na tyle aby przemoczylo majty i spodnie. To jednorazowy incydent. Potem kilka dni plamie ale malutko, na wkladce kilka kropelek na caly dzien.

Andepin to tez lek nalezacy do lekow z grupy SSRI :)

[emoji173] Nie ma stópki tak małej, by nie mogła zostawić śladu... [emoji173]

66,8kg ---> 63,0kg ---> 52kg
Miałam tak samo przez 6 tygodni po poronieniu. Później dostałam @, a za 2 tygodnie kolejną.Potem cykl wrócił do normy.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miałam tak samo przez 6 tygodni po poronieniu. Później dostałam @, a za 2 tygodnie kolejną.Potem cykl wrócił do normy.

Jeju ales mnie pocieszyla!!! [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

[emoji173] Nie ma stópki tak małej, by nie mogła zostawić śladu... [emoji173]

66,8kg ---> 63,0kg ---> 52kg

ja juz czekam na l4, bo czuje, ze nie dam rady dluzej, mecza mnie dojazdy
Jeździsz autem? Jak daleko masz do pracy ? Ja z tego co pamiętam to w pierszej ciąży szybko przestałam jeździć autem. Chyba koło 5 miesiąca już nie prowadziłam. Nie wiem dlaczego jakiś taką obawę miałam.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Moj gin ( na nfz) zapytal mnie w 5tc jak jeszcze nie bylo serca, czy ma pisac zwolnienie. Powiedzialam ze nie bo nie chce zapeszac. No i mialam racje... Chociaz wiem, ze w przyszlosci nie bedzie robil problemow...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Jak mi się uda zajść w ciążę to idę od razu na l4 tym razem nie będę się poświęcać dla pracy, kosztem swoim i fasolki. W pierwsza ciążę zaszłam w czerwcu i pracowałam do grudnia i była to ciężka praca, ale musiałam, poza tym jak się ma 20 lat to widocznie organizm jest silniejszy, teraz to emerytura :-D:-D:-D

Witam się z rana. U mnie 28dc test ciazowy negatywny,także dzisiaj powinna @ przyjść. Mam nadzieje ze przyjdzie i się nie opóźni. Miłego dnia wszystkim.

Witam się z rana. U mnie 28dc test ciazowy negatywny,także dzisiaj powinna @ przyjść. Mam nadzieje ze przyjdzie i się nie opóźni. Miłego dnia wszystkim.

Jak ma przyjść to niech przychodzi w terminie, ja jutro machnę tescik i jak będzie jedna kreska to będę się modlić żeby @ przyszła w terminie :)

Jeździsz autem? Jak daleko masz do pracy ? Ja z tego co pamiętam to w pierszej ciąży szybko przestałam jeździć autem. Chyba koło 5 miesiąca już nie prowadziłam. Nie wiem dlaczego jakiś taką obawę miałam.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
tak, wlasnym autem jezdze :) mam okolo 20-25 km, mieszkam na obrzezach miasta i samo objechanie go to kilka km a gdzie tu trasa, ktora ma okolo 20 km, brzuch juz mi zaczyna przeszkadzac hihi a jak odsune siedzenie to nogami nie siegam hihi

reklama
Witam poniedzialkowo. Jeszcze 5 dni i będę się witać urlopowo [emoji1] odliczam dni jak małe dziecko.

Co do zwolnienia to uważam że nie lekarz a kobieta powinna mieć prawo wyboru. Jeśli czuje się na siłach i ma taką pracę że może ja wykonywać to niech pracuje. Ja wiem że u mnie będzie z tym ciężko. Słyszałam że ten lekarz niechętnie daje zwolnienia z resztą w De jest inne podejście do tematu. Przekonałam się o tym kiedy straciłam swoją ciążę w lutym. Zwijalam się z bólu a on stwierdził że zwolnienie nie jest mi potrzebne. Ale mimo wszystko wysepilam je choć było mi trudno przekonywać go,że jednak potrzebuję parę dni zostać w domu.
Mam nadzieję że weźmie pod uwagę moją stratę i rodzaj pracy w następnej ciąży. Ale na razie nie myślę o tym. Pożyjemy zobaczymy. Miłego dnia [emoji9]

Do góry