reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Przybij piatke. Jakos w zeszlym tygodniu zaliczylam nie mini depresje a mega depresje. Ze cale moje zycie jest do d...y i zaczelam narzekac. A uwierz na codzien to jestem zadowolona z tego jak jest. Wszystkim sie oberwalo. Napatoczyla sie moja dobra znajoma i uwierz bylam okropna.... wyzszy level. Co nie powiedziala to ja kreslilam pozniej ja zbuczalam ona chciala mnie pocieszyc i w ogole a ja bylam taka okropna ze az mi wstyd za siebie naprawde. Musze ja przeprosic, ale pierw sie musze upewnic ze mi minelo bo sama.nie jestem przekonana....
Wiesz co jest najgorsze, że ja wiem, że coś jest nie tak i to ze mną, ale ja totalnie nie umiem tego zmienić :/ dzisiaj to ja nawet nie mam siły tapety zmyć i mam to gdzieś :/

reklama
A myślałam, że tylko ja taka aspołeczna [emoji23] ja to bym najchętniej do końca ciąży siedziała w domu [emoji23]

Ciesze się, że z chłopaczkiem wszystko w porządku. :) oby teraz rósł zdrowy i silny.

A myślałam, że tylko ja taka aspołeczna [emoji23] ja to bym najchętniej do końca ciąży siedziała w domu [emoji23]

Ciesze się, że z chłopaczkiem wszystko w porządku. :) oby teraz rósł zdrowy i silny.
Czyli cóż pierwszy trymestr jest aspołeczny :p ja pamiętam, że po poronieniu miałam ochotę zawinąć się w taki swój własny kokon zamknąć drzwi i z nikim nie mieć kontaktu

Dziewczyny jakie planujecie witaminy na drugi trymestr ? Do tej pory biorę Prenatal Uno, ale kolejne opakowanie było by to już Duo, sporo znalazłam tańszych z podobnym składem np. Doppelherz Aktiv Mama Premium, kapsułki, 60 szt., MamaDHA Premium Plus i już sama nie wiem ;)

Ja nie wiem co mi w tej ciazy odbilo ze taka depresyjna zolza jestem. I tak jak Paulina napisala tez doskonale wiem ze to ze mna jest cos nie tak. A jeszcze jestem taka zadziorna jak nigdy. Ale chyba juz mi powoli mija. Wiec jest nadzieja. Bo jak dalej taka bede to nikt nie bedzie ze mna gadal.... i sie wcale im nie bede dziwic...

Moja ginekolog mi kazała osobno witaminę d3 i osobno jod. Do tego wiadomo, że kwas foliowy. A dopiero w 4 miesiącu kazał wprowadzić DHA i tyle. Nie wiem czy nie za mało?

Ja nie wiem co mi w tej ciazy odbilo ze taka depresyjna zolza jestem. I tak jak Paulina napisala tez doskonale wiem ze to ze mna jest cos nie tak. A jeszcze jestem taka zadziorna jak nigdy. Ale chyba juz mi powoli mija. Wiec jest nadzieja. Bo jak dalej taka bede to nikt nie bedzie ze mna gadal.... i sie wcale im nie bede dziwic...
Ja wszystkich krytykuje i każdy mnie denerwuje. Dosłownie każdy, a moja przyszła teściowa działa na mnie jak płachta na byka... Ostatnio nawet powiedziałam, że mam w dupie ją i nie zamierzam mieć z nią kontaktu, a dziecko będzie widywać bardzo rzadko. Nie mam pojęcia co mi w ogóle odbiło. Może dlatego, że ona ma podejście na luzaka, co ma być to będzie, a ja muszę mieć wszystko zaplanowane i koniec.

Hahaha. Dziewczyny od razu mi lepiej jak sie okazalo, ze nie jestem w tym stanie sama. Gorzej bedzie jak nas zacznie dopadac poczucie winy.... o zgrozo

Dziewczyny jakie planujecie witaminy na drugi trymestr ? Do tej pory biorę Prenatal Uno, ale kolejne opakowanie było by to już Duo, sporo znalazłam tańszych z podobnym składem np. Doppelherz Aktiv Mama Premium, kapsułki, 60 szt., MamaDHA Premium Plus i już sama nie wiem ;)
Ja planuję brać FemiBaby z firmy TETESEPT. Aktualnie mam Femibion 1, te do 12 tygodnia bo mój partner takie kupił w aptece ale zawsze po nich jest mi niedobrze. :( A FemiBaby brałam w pierwszej ciąży, od początku do końca i jestem do nich bardziej przekonana.

reklama
Do góry