reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Nie gorączkuje, ale jestem mega osłabiona i mam okropny katar. Jak kaszel to mnie cały brzuch boli.
Moj chlop tez chory. A ja nie mam jeszcze złożonego lozeczka i wielu rzeczy. Kosmos
Ja muszę zrobić jeszcze jedno pranie bo dokupiłam kilka rzeczy, a łóżeczko mąż złoży jak będę w szpitalu. Mamy też dostawke i kokon także z tym łóżeczkiem nam się nie spieszy 😉
Zdrówka w takim razie dla Ciebie i męża ☺️

reklama
Jutro mają powtórzyc badania i padnie decyzja czy kolejna indukcja czy będą jeszcze czekać tak bym chciała żeby tej nocy samo ruszyło 🫣sama nie wiem czy chciałabym jutro czy lepiej czekać zdaje się na.lekarzy
Powodzenia! Już bliżej niż dalej 💕
Ja dzisiaj sie zameldowalam na feriach w szpitalu 😂 w srode mam cc 😃 juz bym chciala dzisiaj haha ale podaja mi sterydy przez te dwa dni dzisiaj i jutro i nie wiem po co bo ciaza juz 38+3 . Wielkosciowo wszystko spoko.. ale nie dyskutuje bo to decyzja ordynatora. Wiec sie „wczasujemy” poki co. W domu malo co spalam a tutaj to juz w ogole. Co 2godz sprawdzaja tetno dzidzi niby fajnie ale chociaz w nocy by dali chwile pospac 😂
To nieźle z tym ktg. Nie wiedziałam, że tak często robią.
Powodzenia w środę ☺️ ☺️ ☺️

Mam pytanie do mam cukrzycowych. Zrobiłam dzisiaj badanie moczu przed wizytą i wyszła mi glukoza 100 mg/dl. Krzywa cukrowa wyszła mi idealnie i żadnych podstaw do cukrzycy nie było a jak czytam w necie to niby objaw cukrzycy ciążowej. Miałyście takie wyniki w moczu? Czy zjedzenie dzień wcześniej 4 gofrów (takich domowej roboty) mogło mieć wpływ?Jutro mam lekarza ale wiadomo, mnie już ciekawość skręca 🤣 40+2

Mam pytanie do mam cukrzycowych. Zrobiłam dzisiaj badanie moczu przed wizytą i wyszła mi glukoza 100 mg/dl. Krzywa cukrowa wyszła mi idealnie i żadnych podstaw do cukrzycy nie było a jak czytam w necie to niby objaw cukrzycy ciążowej. Miałyście takie wyniki w moczu? Czy zjedzenie dzień wcześniej 4 gofrów (takich domowej roboty) mogło mieć wpływ?Jutro mam lekarza ale wiadomo, mnie już ciekawość skręca 🤣 40+2
Cukru w moczu ja np. nie mam, a mam cukrzycę ciazowa 🤭 trudno orzec, a możesz skontaktować jakas polozna?

Myślę, że jedzenie nie miało wpływu. Ja najadłam się wczoraj ciasta a nie mam glukozy w moczu. Czytałam i chyba ta glukoza może tak świrować w ciazy. Ja miałam kiedyś białko w moczu I dostałam antybiotyk 😅 ale to zupełnie co innego. To trzymam kciuki, żeby jutro było wszystko dobrze na wizycie i żebyś się w końcu wypakowała z dwupaku 😁😁

Jedzenie miało by wpływ gdybyś bez ciąży miała cukrzycę. Teraz na końcu ciąży to najpewniej kwestia hormonów i nic strasznego. Szczególnie jeżeli nie masz cukrzycy ciążowej. Tak jak przy ketonach - w drugą stronę czy poza goframi coś jadłaś? W ogóle jesz zbilansowanie posiłki? Bo to prędzej świadczy o tym, że organizm dostaje za mało kcal, węglowodanów - a nie odwrotnie

Napisałam do położnej i mi napisała, że albo błąd albo dużo cukrów w diecie 🫣 ale że na spokojnie lekarz pewnie jeszcze raz da skierowanie na badanie.

reklama
Jedzenie miało by wpływ gdybyś bez ciąży miała cukrzycę. Teraz na końcu ciąży to najpewniej kwestia hormonów i nic strasznego. Szczególnie jeżeli nie masz cukrzycy ciążowej. Tak jak przy ketonach - w drugą stronę czy poza goframi coś jadłaś? W ogóle jesz zbilansowanie posiłki? Bo to prędzej świadczy o tym, że organizm dostaje za mało kcal, węglowodanów - a nie odwrotnie
Jem normalnie :) po prostu gofry były na kolację 😅 ale jem 3 posiłki dziennie, plus przekąski, dziękuję za troskę ❤️

Do góry