reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Nie gorączkuje, ale jestem mega osłabiona i mam okropny katar. Jak kaszel to mnie cały brzuch boli.
Moj chlop tez chory. A ja nie mam jeszcze złożonego lozeczka i wielu rzeczy. Kosmos
Ja muszę zrobić jeszcze jedno pranie bo dokupiłam kilka rzeczy, a łóżeczko mąż złoży jak będę w szpitalu. Mamy też dostawke i kokon także z tym łóżeczkiem nam się nie spieszy 😉
Zdrówka w takim razie dla Ciebie i męża ☺️

reklama
Jutro mają powtórzyc badania i padnie decyzja czy kolejna indukcja czy będą jeszcze czekać tak bym chciała żeby tej nocy samo ruszyło 🫣sama nie wiem czy chciałabym jutro czy lepiej czekać zdaje się na.lekarzy
Powodzenia! Już bliżej niż dalej 💕
Ja dzisiaj sie zameldowalam na feriach w szpitalu 😂 w srode mam cc 😃 juz bym chciala dzisiaj haha ale podaja mi sterydy przez te dwa dni dzisiaj i jutro i nie wiem po co bo ciaza juz 38+3 . Wielkosciowo wszystko spoko.. ale nie dyskutuje bo to decyzja ordynatora. Wiec sie „wczasujemy” poki co. W domu malo co spalam a tutaj to juz w ogole. Co 2godz sprawdzaja tetno dzidzi niby fajnie ale chociaz w nocy by dali chwile pospac 😂
To nieźle z tym ktg. Nie wiedziałam, że tak często robią.
Powodzenia w środę ☺️ ☺️ ☺️

Mam pytanie do mam cukrzycowych. Zrobiłam dzisiaj badanie moczu przed wizytą i wyszła mi glukoza 100 mg/dl. Krzywa cukrowa wyszła mi idealnie i żadnych podstaw do cukrzycy nie było a jak czytam w necie to niby objaw cukrzycy ciążowej. Miałyście takie wyniki w moczu? Czy zjedzenie dzień wcześniej 4 gofrów (takich domowej roboty) mogło mieć wpływ?Jutro mam lekarza ale wiadomo, mnie już ciekawość skręca 🤣 40+2

Mam pytanie do mam cukrzycowych. Zrobiłam dzisiaj badanie moczu przed wizytą i wyszła mi glukoza 100 mg/dl. Krzywa cukrowa wyszła mi idealnie i żadnych podstaw do cukrzycy nie było a jak czytam w necie to niby objaw cukrzycy ciążowej. Miałyście takie wyniki w moczu? Czy zjedzenie dzień wcześniej 4 gofrów (takich domowej roboty) mogło mieć wpływ?Jutro mam lekarza ale wiadomo, mnie już ciekawość skręca 🤣 40+2
Cukru w moczu ja np. nie mam, a mam cukrzycę ciazowa 🤭 trudno orzec, a możesz skontaktować jakas polozna?

Myślę, że jedzenie nie miało wpływu. Ja najadłam się wczoraj ciasta a nie mam glukozy w moczu. Czytałam i chyba ta glukoza może tak świrować w ciazy. Ja miałam kiedyś białko w moczu I dostałam antybiotyk 😅 ale to zupełnie co innego. To trzymam kciuki, żeby jutro było wszystko dobrze na wizycie i żebyś się w końcu wypakowała z dwupaku 😁😁

Jedzenie miało by wpływ gdybyś bez ciąży miała cukrzycę. Teraz na końcu ciąży to najpewniej kwestia hormonów i nic strasznego. Szczególnie jeżeli nie masz cukrzycy ciążowej. Tak jak przy ketonach - w drugą stronę czy poza goframi coś jadłaś? W ogóle jesz zbilansowanie posiłki? Bo to prędzej świadczy o tym, że organizm dostaje za mało kcal, węglowodanów - a nie odwrotnie

Napisałam do położnej i mi napisała, że albo błąd albo dużo cukrów w diecie 🫣 ale że na spokojnie lekarz pewnie jeszcze raz da skierowanie na badanie.

reklama
Jedzenie miało by wpływ gdybyś bez ciąży miała cukrzycę. Teraz na końcu ciąży to najpewniej kwestia hormonów i nic strasznego. Szczególnie jeżeli nie masz cukrzycy ciążowej. Tak jak przy ketonach - w drugą stronę czy poza goframi coś jadłaś? W ogóle jesz zbilansowanie posiłki? Bo to prędzej świadczy o tym, że organizm dostaje za mało kcal, węglowodanów - a nie odwrotnie
Jem normalnie :) po prostu gofry były na kolację 😅 ale jem 3 posiłki dziennie, plus przekąski, dziękuję za troskę ❤️

Do góry