reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

U nas też jakoś leci ^^ zaczęłam ćwiczyć, bo przecież trzeba powoli wracać do formy ;) Jasiu w tym czasie ma chwilę dla siebie na macie ;) od trzech dni w nocy mamy tylko jedna pobudkę ;) zapisaliśmy się na lekcje pływania i od następnego miesiąca idziemy się pluskać ^^ we wtorek idziemy na wizytę do fizjo ;) A w czwartek idziemy na szczepienie na rota ;)
A tak wgl używacie przy swoich maluszkach leżaczek, bo właśnie zamówiłam i jestem ciekawa jak to będzie ;) czuje, że to nas trochę poratuje, bo ostatnio mały chce wszystko obserwować ;)

reklama
U nas też jakoś leci ^^ zaczęłam ćwiczyć, bo przecież trzeba powoli wracać do formy ;) Jasiu w tym czasie ma chwilę dla siebie na macie ;) od trzech dni w nocy mamy tylko jedna pobudkę ;) zapisaliśmy się na lekcje pływania i od następnego miesiąca idziemy się pluskać ^^ we wtorek idziemy na wizytę do fizjo ;) A w czwartek idziemy na szczepienie na rota ;)
A tak wgl używacie przy swoich maluszkach leżaczek, bo właśnie zamówiłam i jestem ciekawa jak to będzie ;) czuje, że to nas trochę poratuje, bo ostatnio mały chce wszystko obserwować ;)

Jakoś leci dzień za dniem. W sumie z tygodnie na tydzień jest coraz lepiej.
Mam pytanie czy kładziecie poduszkę do łóżeczka taka płaska ?

Jakoś leci dzień za dniem. W sumie z tygodnie na tydzień jest coraz lepiej.
Mam pytanie czy kładziecie poduszkę do łóżeczka taka płaska ?
Mój mały ma krzywy łepek od urodzenia, a że pediatrzy mi na to zwracali uwagę, to już męczyło mnie pilnowanie, żeby glowe mial w odpowiednia strone.. wiec kupiłam mu poduszkę headcare... mimo, że uważam, że mu się z biegiem czasu samo tam uformuje (my na żadnych poduszkach nie leżeliśmy i jakoś wszyscy mamy normalne głowy :p) no ale skoro nie zaszkodzi, a może pomóc to comitam ;-) ale gdyby nie to, to bym chyba nie kładła...

Bo wiesz jak dziecko zacznie sie przekrecac i upodoba sobie spanie na brzuchu, a nie zawsze potrafi przekrecic sie spowrotem na plecy, to jednak materac jest twardy, a nos dziecka zbudowany tak, ze da rade oddychac, a jak poduszka nawet plaska to jednak może mu nosek się w tym zapaść no i nie będzie miało jak oddychać....

U nas ok :) jutro mała kończy 4 miesiące! Czas leci jak szalony. Plecy mnie bolą a wcale jej tak dużo nie noszę. Jedynie usypianie na drzemki w ciągu dnia czasem daje w kość. Ma chyba teraz skok rozwojowy bo ostatnio bywa nerwowa przy jedzeniu i odmawia piersi. Ale jak się uspokoi albo bardziej zglodnieje to nadrabia. Dzisiaj akurat dużo jadła i dużo spała. Tak więc niby mamy rytm dnia ale tak naprawdę to każdy dzień jest inny.
Co mnie martwiło to jej bunt przy leżeniu na brzuszku i rozkładanie rąk ale już z każdym dniem jest coraz lepiej. Już zaczyna się mocniej odpychać i dłużej leżeć.

Hejka :)
U nas ok, jakoś bardzo nie narzekam.
Karmimy się mm, i właśnie do was pytanko ile wasze jedzą?
Moj ma 2,5 Msc i ledwo wcisnie 120 co 4 h.... A czasem się nawet zdarzy, że zje tylko 60,80...

O u mnie 3 mies i to samo odmawia piersi robi się aż czerwona od płaczu nie raz ... Jeśli dobrze przybiera to znaczy ze nie potrzebuje więcej widocznie nie ma co wciskać :) jak odciągam to tez raz tyle raz tyle zje ...

reklama
Hej 😁
Mam taki problem. Dziecię skończyło 30 listopada 3 miesiące. Waży 4310 i mierzy ok 62-63 cm. Przy urodzeniu było 3280 i 54. Kilka dni temu byliśmy u lekarza i przez niecały miesiąc przybrał 110g. Lekarka kazała dokarmiac mm. I zastanawiam się, czy faktycznie tak zrobić czy zapytać o konsultacje innego lekarza... I czy rzeczywiście malutko waży? Fakt, jest drobny. Ale w sumie i ja i mąż jesteśmy bardzo szczupli i wysocy. Więc może to kwestia genów... 🤔

Do góry