reklama
martoosia04
Fanka BB :)
U nas dziś były położne środowiskowe i rozmawiałyśmy o karmieniu, bo mały słabo przybiera. Wyszliśmy ze szpitala z podniesioną bilirubiną - to powoduje, że mały jest słabo aktywny. Potrafi spać nawet 4 godziny a potrafi też wisieć 2h na cycach. I tak źle i tak niedobrze. Piersi muszą być stymulowane regularnie. Zaleciły karmienie co 2 godziny, dużo wody i herbatka **********. I tego się będę trzymać, bo nie chcę podawać mm a nie chce też głodzić dziecka. A jeśli chodzi o bilirubinę to zaleciły kłaśc małego w plamie słońca, że slońce działa jak to naświetlanie w szpitalu. Ciekawe, nie?
Położne dziecku karmionemu piersią każą dawać do picia wodę? [emoji33] jeżu bzdura! Przecież dziecko tylko KP nie potrzebują być dopajane niczym innym. [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33] jeśli zależy ci tylko na KP to zainwestuj w spotkanie z doradca laktacyjnym. One są o wiele kompetentniejsze w tym klimacie niż stare położne z wytycznymi z czasów PRL [emoji23] potrafią te doradcy cuda na kiju wyczarować z dzieckiem przy cycu.
Podejrzewam, że to Brumba ma pić dużo wody i herbatki, nie dzieckoPołożne dziecku karmionemu piersią każą dawać do picia wodę? [emoji33] jeżu bzdura! Przecież dziecko tylko KP nie potrzebują być dopajane niczym innym. [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33] jeśli zależy ci tylko na KP to zainwestuj w spotkanie z doradca laktacyjnym. One są o wiele kompetentniejsze w tym klimacie niż stare położne z wytycznymi z czasów PRL [emoji23] potrafią te doradcy cuda na kiju wyczarować z dzieckiem przy cycu.
martoosia04
Podejrzewam, że to Brumba ma pić dużo wody i herbatki, nie dziecko
No mam taką nadzieję bo aż w szoku jestem że można dawać takie zalecenia dziecku na piersi.
Ale wizyte i cdl i tak polecam.
Jak 5 dni to 40 ml, zawsze tak 10 minej niż dzień bo pierwsze 2 dni dostawał po 10 ml...@anecka ile ml mleczka dawałaś swojemu Malutkiemu jak miał 5 dni?
Wg wyliczen 10ml x doba wychodzi, ze 50ml, a ta moja Malutka by jadla i jadla.
Teraz to walczylismy 2 godziny, żeby przestała płakać. Nie chcę jej też przekarmiać...
Noo lepiej nie przesadzać bo jednak żołądeczek musi się powoli rozciągać...
Jak byliśmy już w domu i widzieliśmy, że szuka cycka (czyli kręci główką z otwartą buźką) i wkłada rączki do buzi, a do karmienia jeszcze np. 1,5h to mu dorabialiśmy np. 5-10 ml i to starczało, żeby się uspokoił :-)
Milmo
Ja wczoraj się nieźle nagimnastykowałam, żeby ktoś przyjechał do nas na wioche. W końcu rozmawiając z kolejną cdl zaczęłam błagać i prawie się rozpłakałam. Jutro o 18 ma być. Jestem wykończona. Mała non stop na piersi i ciągle glodna. Dałam jej mm i było 6 godzin niespania i wielkich problemów z brzuszkiem. Ona umęczona, ja z nią na rękach zasypiam na stojąco i serce mi się kraje jak widzę, że cierpi. Jest dzielna, nie płacze ale momentami aż piszczy z bólu. Normalnie mam ochotę wyć z bezradności wtedy.No mam taką nadzieję bo aż w szoku jestem że można dawać takie zalecenia dziecku na piersi.
Ale wizyte i cdl i tak polecam.
Dokładnie tak to ja mam pić tą wodę czy inne płyny no i ta herbatka.Podejrzewam, że to Brumba ma pić dużo wody i herbatki, nie dziecko
G
gośc176075
Gość
Nie ma potrzeby, ubiera się dziecko tak jak nas + jedna warstwa.
Tak naprawdę jak jest tak ciepło to można założyć body krótki rękaw i przykryć pielucha bambusowa, ewentualne jakies cienkie skarpetki, ale to trzeba sprawdzać kark czy jest ok
Tak naprawdę jak jest tak ciepło to można założyć body krótki rękaw i przykryć pielucha bambusowa, ewentualne jakies cienkie skarpetki, ale to trzeba sprawdzać kark czy jest ok
Pytanko z innej beczki - zakladać czapeczkę dziecku jak wychodzi się na spacer? Tak koło 19-tej jak już opada ten najwiekszy skwar?
reklama
Ja nie zakładam jak nie ma wiatru i jak jest tak gorąco, nawet wieczorem. Tym bardziej że czapka to największe złoPytanko z innej beczki - zakladać czapeczkę dziecku jak wychodzi się na spacer? Tak koło 19-tej jak już opada ten najwiekszy skwar?
Nie wiem jak przetrwamy ten upalny tydzień. Zapowiada się strasznie gorąco. W taki upał w domu to nawet ubranka niepotrzebne [emoji3]