reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

No i jestem po badaniu. Wszystko jest dobrze! :) Te pobolewania po prostu mogą występować. Mam brać magnez (pomimo, ze mam go w normie, ale nie zaszkodzi dodatkowa dawka) i obserwować siebie.
Nie ma żadnych nieprawidłowości :)

Co do tego testu obciążenia glukozą to nie ma znaczenia czy trzecia wartosc po 2h jest wieksza czy mniejsza od drugiej po 1h. Oba wyniki muszą miescić się w normach i u mnie tak jest :)

Z maleństwem też jest wszystko dobrze. Waży już 900g! :D Straszecznie urosło hihi No ale pani doktor mowi, ze to wszystko w normie :)
Kończę właśnie 26 tydzien. Równo 6 miesięcy dziś mija licząc od ostatniego okresu :o Strasznie ten czas szybko leci.

reklama
No i jestem po badaniu. Wszystko jest dobrze! :) Te pobolewania po prostu mogą występować. Mam brać magnez (pomimo, ze mam go w normie, ale nie zaszkodzi dodatkowa dawka) i obserwować siebie.

Co do tego testu obciążenia glukozą to nie ma znaczenia czy trzecia wartosc po 2h jest wieksza czy mniejsza od drugiej po 1h. Oba wyniki muszą miescić się w normach i u mnie tak jest :)

Z maleństwem też jest wszystko dobrze. Waży już 900g! :D Straszecznie urosło hihi No ale pani doktor mowi, ze to wszystko w normie :)
Kończę właśnie 26 tydzien. Równo 6 miesięcy dziś mija licząc od ostatniego okresu :o Strasznie ten czas szybko leci.

Super wieści! :-)
Ja właśnie kończę 28 tydzień i Synek waży 1020g :-) Jak zapytałam lekarza, czy to dużo, czy mało, to powiedział, że w punkt :-)
i tak sobie zaczęłam rozkminiać.. że jak po 6 miesiącach waży 1kg, a zostały 3 miesiące, a dzieci rodzą się z tą wagą ok 3 kg... to chyba nam teraz szybciutko brzuszki urosną :-D mam nadzieję, że smarowanie brzuszka od początku ciąży coś da i unikniemy rozstępów....

Super wieści! :-)
Ja właśnie kończę 28 tydzień i Synek waży 1020g :-) Jak zapytałam lekarza, czy to dużo, czy mało, to powiedział, że w punkt :-)
i tak sobie zaczęłam rozkminiać.. że jak po 6 miesiącach waży 1kg, a zostały 3 miesiące, a dzieci rodzą się z tą wagą ok 3 kg... to chyba nam teraz szybciutko brzuszki urosną :-D mam nadzieję, że smarowanie brzuszka od początku ciąży coś da i unikniemy rozstępów....
A propos! Czym smarujesz? Słyszałam, że te kremy tak naprawdę nie dają wiele i rozstępy "mamy we krwi" albo nie mamy... Oczywiście sama też się smaruję głęboko wierząc, że to pomoże :D

A propos! Czym smarujesz? Słyszałam, że te kremy tak naprawdę nie dają wiele i rozstępy "mamy we krwi" albo nie mamy... Oczywiście sama też się smaruję głęboko wierząc, że to pomoże :D
Najpierw smarowałam kremem przeciw rozstępom z ziaji, a teraz "Perfecta Mama+ skoncentrowane serum przeciw rozstępom"

Niee no na pewno coś to pomaga, na pewno na swędzenie :-D muuuuuusi pomagać! A nawet jak się rozstępy zdarzą to uznam, że jak bym nie smarowała, to by były wieksze :-D

Gratulacje! Ja mam w środę usg i to będzie juz 30 tc. Ciekawa jestem co tam słychać. :)
Ja od poczatku używam balsamu Palmers i póki co się sprawdza. Faktycznie ponoć rozstępy są genetyczne. Moja mama nie ma nawet pół rozstępu, więc mam nadzieję, że u mnie też nie będzie.

Niee no na pewno coś to pomaga, na pewno na swędzenie :-D muuuuuusi pomagać! A nawet jak się rozstępy zdarzą to uznam, że jak bym nie smarowała, to by były wieksze :-D
[/QUOTE]

Też używam perfecta mama, w zanadrzu mam ziaję, ale jeszcze jej nie używałam :D:D:D Jakbyś miała je porównać... To które by wygrało? :)

Gratulacje! Ja mam w środę usg i to będzie juz 30 tc. Ciekawa jestem co tam słychać. :)
Ja od poczatku używam balsamu Palmers i póki co się sprawdza. Faktycznie ponoć rozstępy są genetyczne. Moja mama nie ma nawet pół rozstępu, więc mam nadzieję, że u mnie też nie będzie.

Szczęściara! :)

Hm... nie wiem, wydaje mi się, że nie ma znaczenia zbytnio jaki krem, tylko sam fakt, że sie nawilża :-D ale chyba ziaja była fajniejsza trochę, gdyby była w sklepie kiedy mi się skończyła, to bym pewnie ją kupiła, ale że nie było to wzięłam tą prefecte ;-)

Ja już nie mogę się doczekać mojego USG za 10 dni :) to będzie 30 tc. Ciekawe co tam u małej ciekawego. Mam nadzieję że wszystko dobrze. To że rośnie w siłę to nie da sie ukryć. Brzuch faluje ;)
Co do rozstępów to nastawiam się na duże bo mam dużo już po okresie dojrzewania na piersiach i pupie. Moja mama też duże miała więc nie liczę na żaden cud od smarowania, ale smaruje się regularnie dla nawilżenia napiętej skóry i lepszego samopoczucia że coś robię dla siebie. Na razie nic sie nie pojawia ale pewnie wszystko wyskoczy w ostatnim miesiącu. Używałam coś z Perfecta, potem z serii AA a teraz Pharmaceries Macierzyństwo. Ten ostatni najlepiej mi przypadł do gustu.

reklama
A ja mialam zawsze rozstępy i nic mi na nie nie pomoze. Trudno. Jakoś muszę z tym żyć ;) Więc jak pare mi dojdzie to będą miały towarzystwo :D

Do góry