reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Dziewczyny! A co polecacie do spania w pierwszych miesiącach życia malucha, aby dobrze mu się spało i było bezpieczne? Śpiworek, rożek czy otulacz? Rezygnuję raczej z kocyka lub kolderki...
W temacie jestem zielona, spodziewam się pierwszego dziecka, wiem jedynie to, co wyczytam w necie :) A wiadomo, chciałabym jak najlepiej :)

reklama
Dziewczyny! A co polecacie do spania w pierwszych miesiącach życia malucha, aby dobrze mu się spało i było bezpieczne? Śpiworek, rożek czy otulacz? Rezygnuję raczej z kocyka lub kolderki...
W temacie jestem zielona, spodziewam się pierwszego dziecka, wiem jedynie to, co wyczytam w necie :) A wiadomo, chciałabym jak najlepiej :)

Na rożek bym nie stawiała, za gorąco będzie na takie gadżety.

Dzieewczęta, natknęłam się dzisiaj na taki filmik i jestem ciekawa co myślicie ;-)

Ogólnie wiem, cena zawrotna...
Ale tak sobie myślę, że to nawet z początku może być jako spanie dla maluszka co by można go było mieć blisko w nocy.. funkcja leżaczka z regulowaną wysokością też mi się podoba bo faktycznie można mieć dziecko ciągle na oku i wozić go za sobą i do łazienki i mieć na oku w kuchni... do karmienia już bym sie bardziej bała, że ubrudzę :p

Ale w sumie takie mobilne łóżeczko dobra sprawa, nie trzeba co chwile biegać i sprawdzać czy wszystko ok... no i nie ma się dodatkowych mebli tylko jeden wielofunkcyjny co oszczędza miejsce...

Gdybyście miały hajs tak na wydanie bez wyrzutów sumienia to kupiłybyście? ;-)

Dzieewczęta, natknęłam się dzisiaj na taki filmik i jestem ciekawa co myślicie ;-)

Ogólnie wiem, cena zawrotna...
Ale tak sobie myślę, że to nawet z początku może być jako spanie dla maluszka co by można go było mieć blisko w nocy.. funkcja leżaczka z regulowaną wysokością też mi się podoba bo faktycznie można mieć dziecko ciągle na oku i wozić go za sobą i do łazienki i mieć na oku w kuchni... do karmienia już bym sie bardziej bała, że ubrudzę :p

Ale w sumie takie mobilne łóżeczko dobra sprawa, nie trzeba co chwile biegać i sprawdzać czy wszystko ok... no i nie ma się dodatkowych mebli tylko jeden wielofunkcyjny co oszczędza miejsce...

Gdybyście miały hajs tak na wydanie bez wyrzutów sumienia to kupiłybyście? ;-)

Najpierw musiałam się przemóc, żeby to obejrzeć, bo Ibiszowej nie trawię :)
Generalnie wydaje się być świetną sprawą, kupiłabym :) Faktycznie, na początek może służyć jako łóżeczko przy naszym łóżku...
Na razie nie wiem, co robić, bo w sumie na początek chce kupić dostawkę do łóżka i się zastanawiam, czy jest sens kupować od razu zwykle łóżeczko do pokoju... Czy może kupić zwykle łóżeczko i postawić je przy naszym łóżku, a później przenieść do pokoju małego...

Ja myślę, żeby kupić od razu łóżeczko, takie które będzie miało wyjmowane 3 szczebelki i też później służyło jako tapczanik. A takie widziałam w sprzedaży :)
Łóżeczko stałoby zaraz koło naszego łóżka w sypialni.
Do tego dokupiłabym ewentualnie coś w rodzaju bujaczka, żeby mieć taką możliwość, żeby maluszka mieć przy sobie w innych pomieszczeniach.
Np cos takiego Link do: TINY LOVE LEŻACZEK BUJACZEK KRZESEŁKO 3W1 TURKUS

Co myślicie o takim rozwiązaniu?

Co do łozeczek to mam po starszym. Kupowałam z For. te takie łóżeczko 140x70 później odpinało się z jednej strony szczebelki, wstawiało deskę wzdłuż i było normalne łóżko. Z racji tej że zaraz się wyprowadzamy nie robiłam już przemeblowania z nowym, większym łóżkiem a mój 5 latek swobodnie dalej mieści się w swoim starym. Polecam komuś takie rozwiązanie. Pamiętam że z tym łóżkiem to trafiłam jak ślepa kura z ziarnem bo zapłaciłam 150 zł

Ja myślę, żeby kupić od razu łóżeczko, takie które będzie miało wyjmowane 3 szczebelki i też później służyło jako tapczanik. A takie widziałam w sprzedaży :)
Łóżeczko stałoby zaraz koło naszego łóżka w sypialni.
Do tego dokupiłabym ewentualnie coś w rodzaju bujaczka, żeby mieć taką możliwość, żeby maluszka mieć przy sobie w innych pomieszczeniach.
Np cos takiego Link do: TINY LOVE LEŻACZEK BUJACZEK KRZESEŁKO 3W1 TURKUS

Co myślicie o takim rozwiązaniu?

Jak patrze na cene to chyba bardziej dla mnie ten baby hug, bo jest ta regulacja wysokości i nie trzeba dziecka w tym bujaczku dzwigać tylko można pchać :-D

Ja też planuje ogólnie normalne łóżeczko i najlepiej takie z regulacją wysokości i później wyjmowanymi szczebelkami (albo po prostu je wyłamie hihi :-D) ale to tak po jakiejś chwili, bo na poczatku to pewnie bede tylko siedzieć i patrzeć czy oddycha :-D to wole z poziomu łóżka, mieć go blisko, zamiast siedzieć koło łóżeczka...

I w sumie ten baby hug tak mi się spodobał, że się chyba skuszę... jak coś mi wpadnie w oko to już później ciężko wybić ;-) a wydaje mi się, że nam posłuży bo będę mogła mieć małego ciągle na oku... no i będzie na dłużej :-)

Ostatnia edycja:
Jak patrze na cene to chyba bardziej dla mnie ten baby hug, bo jest ta regulacja wysokości i nie trzeba dziecka w tym bujaczku dzwigać tylko można pchać :-D

Ja też planuje ogólnie normalne łóżeczko i najlepiej takie z regulacją wysokości i później wyjmowanymi szczebelkami (albo po prostu je wyłamie hihi :-D) ale to tak po jakiejś chwili, bo na poczatku to pewnie bede tylko siedzieć i patrzeć czy oddycha :-D to wole z poziomu łóżka, mieć go blisko, zamiast siedzieć koło łóżeczka...

I w sumie ten baby hug tak mi się spodobał, że się chyba skuszę... jak coś mi wpadnie w oko to już później ciężko wybić ;-) a wydaje mi się, że nam posłuży bo będę mogła mieć małego ciągle na oku... no i będzie na dłużej :-)
Jest kuszące. To fakt :) Tym bardziej jeśli ma służyć do 3 lat. Może i to dobry pomysł.
Jeszcze mamy trochę czasu na przemyślenia ;)

reklama
Jest kuszące. To fakt :) Tym bardziej jeśli ma służyć do 3 lat. Może i to dobry pomysł.
Jeszcze mamy trochę czasu na przemyślenia ;)
Dużo czasu ale mi leci jak nie wiem.... dopiero co byłam w 19 tygodniu, a tu już skończony 22...

I naprzemian myślę o tym jak będę go tuuulić i się nim opiekować i w ogóle... a za chwile "ło matko przecież ja sie nie nadaję na matkę" :-D

Do góry