reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Dziewczyny! A co polecacie do spania w pierwszych miesiącach życia malucha, aby dobrze mu się spało i było bezpieczne? Śpiworek, rożek czy otulacz? Rezygnuję raczej z kocyka lub kolderki...
W temacie jestem zielona, spodziewam się pierwszego dziecka, wiem jedynie to, co wyczytam w necie :) A wiadomo, chciałabym jak najlepiej :)

reklama
Dziewczyny! A co polecacie do spania w pierwszych miesiącach życia malucha, aby dobrze mu się spało i było bezpieczne? Śpiworek, rożek czy otulacz? Rezygnuję raczej z kocyka lub kolderki...
W temacie jestem zielona, spodziewam się pierwszego dziecka, wiem jedynie to, co wyczytam w necie :) A wiadomo, chciałabym jak najlepiej :)

Na rożek bym nie stawiała, za gorąco będzie na takie gadżety.

Dzieewczęta, natknęłam się dzisiaj na taki filmik i jestem ciekawa co myślicie ;-)

Ogólnie wiem, cena zawrotna...
Ale tak sobie myślę, że to nawet z początku może być jako spanie dla maluszka co by można go było mieć blisko w nocy.. funkcja leżaczka z regulowaną wysokością też mi się podoba bo faktycznie można mieć dziecko ciągle na oku i wozić go za sobą i do łazienki i mieć na oku w kuchni... do karmienia już bym sie bardziej bała, że ubrudzę :p

Ale w sumie takie mobilne łóżeczko dobra sprawa, nie trzeba co chwile biegać i sprawdzać czy wszystko ok... no i nie ma się dodatkowych mebli tylko jeden wielofunkcyjny co oszczędza miejsce...

Gdybyście miały hajs tak na wydanie bez wyrzutów sumienia to kupiłybyście? ;-)

Dzieewczęta, natknęłam się dzisiaj na taki filmik i jestem ciekawa co myślicie ;-)

Ogólnie wiem, cena zawrotna...
Ale tak sobie myślę, że to nawet z początku może być jako spanie dla maluszka co by można go było mieć blisko w nocy.. funkcja leżaczka z regulowaną wysokością też mi się podoba bo faktycznie można mieć dziecko ciągle na oku i wozić go za sobą i do łazienki i mieć na oku w kuchni... do karmienia już bym sie bardziej bała, że ubrudzę :p

Ale w sumie takie mobilne łóżeczko dobra sprawa, nie trzeba co chwile biegać i sprawdzać czy wszystko ok... no i nie ma się dodatkowych mebli tylko jeden wielofunkcyjny co oszczędza miejsce...

Gdybyście miały hajs tak na wydanie bez wyrzutów sumienia to kupiłybyście? ;-)

Najpierw musiałam się przemóc, żeby to obejrzeć, bo Ibiszowej nie trawię :)
Generalnie wydaje się być świetną sprawą, kupiłabym :) Faktycznie, na początek może służyć jako łóżeczko przy naszym łóżku...
Na razie nie wiem, co robić, bo w sumie na początek chce kupić dostawkę do łóżka i się zastanawiam, czy jest sens kupować od razu zwykle łóżeczko do pokoju... Czy może kupić zwykle łóżeczko i postawić je przy naszym łóżku, a później przenieść do pokoju małego...

Ja myślę, żeby kupić od razu łóżeczko, takie które będzie miało wyjmowane 3 szczebelki i też później służyło jako tapczanik. A takie widziałam w sprzedaży :)
Łóżeczko stałoby zaraz koło naszego łóżka w sypialni.
Do tego dokupiłabym ewentualnie coś w rodzaju bujaczka, żeby mieć taką możliwość, żeby maluszka mieć przy sobie w innych pomieszczeniach.
Np cos takiego Link do: TINY LOVE LEŻACZEK BUJACZEK KRZESEŁKO 3W1 TURKUS

Co myślicie o takim rozwiązaniu?

Co do łozeczek to mam po starszym. Kupowałam z For. te takie łóżeczko 140x70 później odpinało się z jednej strony szczebelki, wstawiało deskę wzdłuż i było normalne łóżko. Z racji tej że zaraz się wyprowadzamy nie robiłam już przemeblowania z nowym, większym łóżkiem a mój 5 latek swobodnie dalej mieści się w swoim starym. Polecam komuś takie rozwiązanie. Pamiętam że z tym łóżkiem to trafiłam jak ślepa kura z ziarnem bo zapłaciłam 150 zł

Ja myślę, żeby kupić od razu łóżeczko, takie które będzie miało wyjmowane 3 szczebelki i też później służyło jako tapczanik. A takie widziałam w sprzedaży :)
Łóżeczko stałoby zaraz koło naszego łóżka w sypialni.
Do tego dokupiłabym ewentualnie coś w rodzaju bujaczka, żeby mieć taką możliwość, żeby maluszka mieć przy sobie w innych pomieszczeniach.
Np cos takiego Link do: TINY LOVE LEŻACZEK BUJACZEK KRZESEŁKO 3W1 TURKUS

Co myślicie o takim rozwiązaniu?

Jak patrze na cene to chyba bardziej dla mnie ten baby hug, bo jest ta regulacja wysokości i nie trzeba dziecka w tym bujaczku dzwigać tylko można pchać :-D

Ja też planuje ogólnie normalne łóżeczko i najlepiej takie z regulacją wysokości i później wyjmowanymi szczebelkami (albo po prostu je wyłamie hihi :-D) ale to tak po jakiejś chwili, bo na poczatku to pewnie bede tylko siedzieć i patrzeć czy oddycha :-D to wole z poziomu łóżka, mieć go blisko, zamiast siedzieć koło łóżeczka...

I w sumie ten baby hug tak mi się spodobał, że się chyba skuszę... jak coś mi wpadnie w oko to już później ciężko wybić ;-) a wydaje mi się, że nam posłuży bo będę mogła mieć małego ciągle na oku... no i będzie na dłużej :-)

Ostatnia edycja:
Jak patrze na cene to chyba bardziej dla mnie ten baby hug, bo jest ta regulacja wysokości i nie trzeba dziecka w tym bujaczku dzwigać tylko można pchać :-D

Ja też planuje ogólnie normalne łóżeczko i najlepiej takie z regulacją wysokości i później wyjmowanymi szczebelkami (albo po prostu je wyłamie hihi :-D) ale to tak po jakiejś chwili, bo na poczatku to pewnie bede tylko siedzieć i patrzeć czy oddycha :-D to wole z poziomu łóżka, mieć go blisko, zamiast siedzieć koło łóżeczka...

I w sumie ten baby hug tak mi się spodobał, że się chyba skuszę... jak coś mi wpadnie w oko to już później ciężko wybić ;-) a wydaje mi się, że nam posłuży bo będę mogła mieć małego ciągle na oku... no i będzie na dłużej :-)
Jest kuszące. To fakt :) Tym bardziej jeśli ma służyć do 3 lat. Może i to dobry pomysł.
Jeszcze mamy trochę czasu na przemyślenia ;)

reklama
Jest kuszące. To fakt :) Tym bardziej jeśli ma służyć do 3 lat. Może i to dobry pomysł.
Jeszcze mamy trochę czasu na przemyślenia ;)
Dużo czasu ale mi leci jak nie wiem.... dopiero co byłam w 19 tygodniu, a tu już skończony 22...

I naprzemian myślę o tym jak będę go tuuulić i się nim opiekować i w ogóle... a za chwile "ło matko przecież ja sie nie nadaję na matkę" :-D

Do góry