Dziewczyny! Właśnie odebrałam wyniki amniopunkcji! Mój synek jest zdrowy :-) w końcu mogę zacząć się cieszyć ciążą i nie bać się planować :-) :-) :-)
To rewelacja!! W końcu możesz odetchnąć! Tak trzymać!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny! Właśnie odebrałam wyniki amniopunkcji! Mój synek jest zdrowy :-) w końcu mogę zacząć się cieszyć ciążą i nie bać się planować :-) :-) :-)
Ciagle brzuszek twardnieje i się napina, dostaje nospe magnez i luteinę, ale niestety nie pomaga ;/ mam nadzieje, ze to minie.
U mnie pierwszy trymestr bardzo spokojny, a teraz istny horror.
A u Ciebie czemu szpital?
Miałam podobnie jak Ty plus ból i upławy. Okazało się, że mam e.coli i łożysko bardzo nisko, którego dolny biegun dochodzi do ujścia szyjki macicy. Kobieta w szpitalu mnie bardzo nastraszyła. Dwa tygodnie leżałam i mogłam wstawać tylko do wc, brałam tak jak Ty progesteron, Nospe i magnez (polecam Ci hela mag skurcz). To było od 15tc. Teraz wszystko poszło do góry, bóle się skończyły a e.coli wyleczyłam. Nadal mam twardnięcia i skurcze ale doktor mówi, ze to fizjologiczne skurcze braxtona-hicksa i są zupełnie normalne. Uwierz mi, że myślałam, że wyląduje na oddziale psychiatrycznym ale wszystko dobrze się skończyło.A mogę wiedzieć co się działo?
Dobrze, ze już masz spokój, byle do końcaMiałam podobnie jak Ty plus ból i upławy. Okazało się, że mam e.coli i łożysko bardzo nisko, którego dolny biegun dochodzi do ujścia szyjki macicy. Kobieta w szpitalu mnie bardzo nastraszyła. Dwa tygodnie leżałam i mogłam wstawać tylko do wc, brałam tak jak Ty progesteron, Nospe i magnez (polecam Ci hela mag skurcz). To było od 15tc. Teraz wszystko poszło do góry, bóle się skończyły a e.coli wyleczyłam. Nadal mam twardnięcia i skurcze ale doktor mówi, ze to fizjologiczne skurcze braxtona-hicksa i są zupełnie normalne. Uwierz mi, że myślałam, że wyląduje na oddziale psychiatrycznym ale wszystko dobrze się skończyło.
Według mojego gina to niedobrze, może prowadzić do skracania szyjki macicy, mogą to być skurcze .. :/A jak brzuch się spina to bardzo źle czy coś? Bo ja to ogólnie ostatnio miałam prawie ciągle taki spięty i twardy, myślałam, że to może przez stres bo np. Po ciepłej kąpieli się rozluźniał... albo wzdęcia
Ale wydawało mi się, że to raczej normalne? Ciężko określić co jest normalne, a co nie bo to pierwsza ciąża...
Podczas wizyty ostatniej też miałam spięty i twardy brzuch ale Pani Doktor tylko powiedziała, że muszę trochę wyluzować i się przestać tak stresować...
Więc kiedy powinno się uznać, że coś jest nie tak?
A teraz jestem oazą spokoju :-) to może przejdzie :-)
Yhyy no to zapytam na nastepnej wizycie, póki co nie przeczuwam nic złego ale będę się bacznie obserwować :-)Według mojego gina to niedobrze, może prowadzić do skracania szyjki macicy, mogą to być skurcze .. :/
Bierz sobie magnez, na pewno nie zaszkodzi, a może pomocYhyy no to zapytam na nastepnej wizycie, póki co nie przeczuwam nic złego ale będę się bacznie obserwować :-)
Od 18 tygodnia występują skurcze braxtona-hicksa i to normalne ćwiczenia macicy przed porodem. Jeżeli skurczom towarzyszy ból lub krwawienia to wtedy jest źle.Według mojego gina to niedobrze, może prowadzić do skracania szyjki macicy, mogą to być skurcze .. :/