reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Juz ruchy? Ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy w okolicach 21-23 tygodnia, czyli właściwie najpozniej jak sie da. Podobno w kolejnych ciążach wyczuwa sie ruchy duzo wczesniej. Zobaczymy jak to bedzie ;)
Fajne sa takie delikatne kopniaczki „mamuś to ja, mam sie dobrze, siemka, wrzuć coś na ruszt!” ;)

reklama
O ja :) 13 tydzień to wcześnie jeszcze nie słyszałam żeby ktoś tak czuł super jak da się tak wcześnie hihi bardziej wiadomo że wszystko dobrze jak ten ludzik się ruszam i czuć :)

Wiecie jak jest ułożone Wasze łożysko? Ja mam na przedniej ścianie macicy i wyczytałam na necie że to jest dobre ułożenie łożyska ale słabiej czuć ruchy także zobaczymy jak to będzie :)
Ostatnio mój lekarz przebąkiwal że słabo widać bo na przedniej ścianie mam, ale nie dopytywałam :p

Dziewczyny wy bardziej obcykane w tych tematach :) kiedy trzeba wybrać położna ? Bo koleżanka mi mówi że do 18 tyg prawda to ?
No właśnie dosyc szybko trzeba poinformować położna czy wybrać jak ktoś nie ma bo to ona przychodzi tez przed porodem ileś razy i mierzy ciśnienie i sprawdza tętno dzidzi. Muszę poszukać w necie kiedy to trzeba zrobic

Nie musisz, możesz po porodzie. Chyba że chcesz się z nią spotykać przed porodem.
Wiem że i z położna robi się plan porodu bo ze mną 3 lata temu robila A na koniec jej powiedziałam że ja będę miała cc A ona się trochę jakby wkurzona ze po co my to omawiamy i robimy. Że do cc nie trzeba [emoji14]

Jakieś zmiany?:) 9 lat temu to informowałam położna że urodziłam i może wpaść na wizytę hehe ( mama mojej koleżanki, która mnie zna od dziecka;)) nikt mi nic nie mówił że może przyjść przed porodem hmm...

U nas polozna sie wybiera kolo 20 tygodnia i od 21 chodzi sie do niej regularnie. Super sa te wizyty wszystko tlumaczy, omawia, dsje posluchac serduszka za kazdym razem. Jest nie oceniona zwlaszcza jak dlugo do terminu wizyty u lekarza.

Jutro wracam do pracy po miesięcznej opiece. Tak mi sie nie chce rano wstawać o 5.30 I szykowac corek do szkoly i przedszkola [emoji852]
Ale kilka dni popracuje i wprawie się w ten rytm i będzie ok.

Współczuje. Ale mnie to czeka w poniedziałek
No tyle ze byłam w ten weekend w pracy :)

reklama
Naprawdę tak wcześnie można wyczuć już ruchy dzidzi? to wspaniale!! Ja myślałam ze to dopiero w pożniejszej ciązy po 20 tygodniu najwcześniej.

A jak to jest z tą położną, trzeba wybrać? Nie ma tak , że jest wyznaczana z przechodni rodzinnej gdzie sie należy?

Do góry