reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Nie:) ale pierwszy raz taka długa przerwa hehe...tydzień temu moje dziecię miało 21 mm i serduszko pięknie biło:)

Czytam twój post i u mnie tez teraz długa przerwa, jestem na forum nowa wiec dobrze poczytać i podzielić się swoimi doświadczeniami. Ostatnia wizytę miałam 10 stycznia i wszystko było dobrze a teraz dopiero 7 lutego

reklama
Uspokoić nerwy ... to trzeba by chodzić co max tydzień [emoji23][emoji23] . Ja mam 5 prenatalne i potem 20 . I zobaczymy coś mi się wydaje ze tez wydłuży ten czas , bo już ostatnim razem chciał bym była po miesiącu :) raczej ze względu na mnie chodzę co 2 tyg .

Co uważacie o wczesnych ruchach , czuciu ruchów bo ze dzieciaki fikają to wiadomo :) ja w 2 ciąży coś tak czułam w 13 tc . Potem w 16 już porządnie.

No właśnie mi się wydaje, ze już poczułam jakieś smyranie od środka. I sie zestanawiam czy to na pewno byly ruchy dzidzi. W pierwszej ciąży dużo później.

Uspokoić nerwy ... to trzeba by chodzić co max tydzień [emoji23][emoji23] . Ja mam 5 prenatalne i potem 20 . I zobaczymy coś mi się wydaje ze tez wydłuży ten czas , bo już ostatnim razem chciał bym była po miesiącu :) raczej ze względu na mnie chodzę co 2 tyg .

Co uważacie o wczesnych ruchach , czuciu ruchów bo ze dzieciaki fikają to wiadomo :) ja w 2 ciąży coś tak czułam w 13 tc . Potem w 16 już porządnie.
O ja :) 13 tydzień to wcześnie jeszcze nie słyszałam żeby ktoś tak czuł super jak da się tak wcześnie hihi bardziej wiadomo że wszystko dobrze jak ten ludzik się ruszam i czuć :)

Wiecie jak jest ułożone Wasze łożysko? Ja mam na przedniej ścianie macicy i wyczytałam na necie że to jest dobre ułożenie łożyska ale słabiej czuć ruchy także zobaczymy jak to będzie :)

Ja czuję bąbelki, ale nie jestem pewna czy to ruchy, tym bardziej że to pierwsza ciąża. Ja mam ułożone na tylniej ściance. :)
Pożyjemy zobaczymy. Ja ze względu na tą przegrodę będę chodziła częściej na wizyty... Z jednej strony super, ale z drugiej martwię się jeszcze bardziej, to okropne. :(

No ja właśnie chuda byłam i jestem wiec tak trochę czekam. Na pewno były to ruchy , choć takie fajne to dopiero w 16 tc jakoś . Teraz zobaczymy. A bąbelki tez czuje :)

Ja jeszcze nie czuje ruchów. Tak przynajmniej mi się wydaje że to jelita A nie dzidzia [emoji6]
Zresztą lekarka mi mówiła że łożysko idzie na przednią ścianę A znajoma położna mówiła mi że mogę przez to później czuć ruchy

O ja :) 13 tydzień to wcześnie jeszcze nie słyszałam żeby ktoś tak czuł super jak da się tak wcześnie hihi bardziej wiadomo że wszystko dobrze jak ten ludzik się ruszam i czuć :)

Wiecie jak jest ułożone Wasze łożysko? Ja mam na przedniej ścianie macicy i wyczytałam na necie że to jest dobre ułożenie łożyska ale słabiej czuć ruchy także zobaczymy jak to będzie :)
Mam też tak właśnie ułożone jak ty

reklama
Jutro wracam do pracy po miesięcznej opiece. Tak mi sie nie chce rano wstawać o 5.30 I szykowac corek do szkoly i przedszkola [emoji852]
Ale kilka dni popracuje i wprawie się w ten rytm i będzie ok.

Do góry