reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Kurcze, ja mam prenatalne umówione na przyszły tydzień i wypada mi dokładnie 12+7. I mimo że wizytę klepalam w grudniu to jak się zorientowałam że może to jednak być za późno, to nie wchodziło w grę już przełożenie o tydzień wcześniejszy termin. Nie wiem, straszne oblężenie tych ciężarnych. Albo dobrego lekarza sobie wyczilam (oby). W każdym razie prenatalne pierwsze robią max do 13+6. A jak dziecko jest rozmiarowo ponad ten tydzień to nie wpakują go do tabelki że statystyka i wszystkiego tak dobrze ponoc nie porównają.. ehhhh..
No tak, chodzi o to, aby nie był większy niż 8,5 cm.

Czekajcie i się dowiecie . Jak wam tylko maluch pokaże :) ja tez liczę ze już za 1,5 tyg poznam płeć w poprzedniej ciąży miałam prenatalne 12+6 i było widać :) ta metoda nuba . Sama widziałam ze dziewucha lekarz potwierdził :) teraz idę do tego samego dr wiec no jakoś czuje „ ze się dowiem „

Kurcze dziewczyny. Zobaczymy bede ich " gwalcic" w szpitalu zobaczymy co powiedza. Ale wlasnie tego sie obawialam. Ze moze byc pozniej za pozno, a z tego co piszecie to zalezy od lekarza i bobasa.No kurczaki zobaczymy. Mam nadzieje ze w pon przysla list i tyle. A z ta plcia to tak jak piszecie. Ja bym chyba wolala sie dowiedziec na 100 prov pozniej niz jak lekarz mialby pozniej zmienic zdanie

Dziobo ile ma Twoja mala? I jak ja odstawilas??? Bo ja nie wiem jak tego mojego ssaka ode mnie odczepic.... Jak tak dalej pojdzie to bede miala noworodka i starsza przy cycku! Nie no zartuje, ale jakas splawic ja musze
Przede wszystkim stopniowo [emoji6] Dzienne karmienie odeszło gładko, bo proponowałam coś zamiast cyca [emoji846] Na dzienną drzemke planowałam akurat jakiś spacer więc w wózku czy samochodzie zasypiała bez problemu. Ciężko było z rezygnacja z cyca przed snem ale bujanie, śpiewanie i przytulanie i z czasem nauczyła się zasypiać [emoji846] Najtrudniej było z nocnym karmieniem. Przez tydzień były wrzaski i krzki (czasem po półtora godziny) ale warto było zacisnąć zęby bo po tygodniu córka zaczęła przesypiać całą noc, a w przypadku przebudzenia wystarcza pogłaskać czy przytulić (podawałam w nocy wodę i chyba uznała, że na wodę nie opłaca się budzić) [emoji6] Nie było łatwo! Najważniejsze aby jak się już podejmie decyzję to być wytrwały, bo najgorzej jak raz dajesz, raz nie dajesz, bo dziecko ma miszmasz w głowie...

reklama
Dziobo ile ma Twoja mala? I jak ja odstawilas??? Bo ja nie wiem jak tego mojego ssaka ode mnie odczepic.... Jak tak dalej pojdzie to bede miala noworodka i starsza przy cycku! Nie no zartuje, ale jakas splawic ja musze
A córka miała 16 miesięcy jak całkiem ją odstawiłam [emoji846] 11.02 skończy półtora roku [emoji6]

Do góry