reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

no w srode mam kolejne usg, to bylo dokladnie 9+4 a usg pokazywalo zaleznie jak zmierzyl 8+6, 8+3, 8+1, wiec stwierdzil, ze ciaza zatrzymala sie kilka dni temu

Ściskam Cię :sorry2: Mojej szwagierce przytrafiło się to samo niedawno. Przed świętami wszystko było ok, w trakcie Świąt lekkie krwawienie ale dr stwierdził, że to pewnie krwiak się wchłania. Po Świętach od razu miało być prenatalne USG ale serce już nie biło...

Więc ciężko stwierdzić o co wogole chodzi..... Ale póki nie czekam na zabieg nam jeszcze nadzieję że chociaż jeden będzie walczył i przetrwa

Mam nadzieję, że choć jeden z maluszków walczy i wszystko będzie dobrze

Powiedziałam dziś w pracy o ciąży. Czekałam z tym, żeby iść do gina i potwierdził że wszystko ok. Od wizyty dopiero dziś się z nim widziałam i wiecie co mi powiedział... co wy żeście dobrego narobili? No szczęka mi opadła! A co ja niewolnica? Ja głupia nie kryłam się z ciążą żeby mieli czas jakoś ogarnąć zanim na L4 pójdę a ten do mnie z takim tekstem! Nie spodziewałam się, że się ucieszy, ale dodał że to bardzo niedobrze! Powiem Wam że mnie telepie całe popołudnie, przepraszam ale musiałam się wygadac

Standardowo. Pracodawcy patrzą tylko przez swój pryzmat. Z jednej strony da się to zrozumieć, a z drugiej to chyba nie jest aż tak trudne by zachować się po ludzku i pogratulować. Tym bardziej szef jest niezadowolony im jesteś lepsza w tym co robisz, zawsze to jakiś komplement ;)

Wczoraj robiłam badanie Nifty Pro. Pobrali mi krew, zapakowali i poleciło do Hong Kongu na badanie. Z krwi wyróżnią wolne DNA płodu i przebadają pod kątem kilkudziesięciu (bodajże bo nie pamiętam ilu) chorób genetycznych. Badanie daje 99% pewności, nie tak jak PAPPA. Poznam też płeć. Wyniki w przyszłym tygodniu. Na samą myśl się stresuję. Wyobrażam sobie jak odbieram ten wynik mailowo i widzę słowa POZYTYWNY lub (daj Boże) NEGATYWNY. Chciałam wykonać to badanie ze względu na ten antybiotyk, który brałam ale prawda jest taka, że i tak nie da to pewności czy dziecko rozwija się prawidłowo ale powtarzam sobie żeby się nie nakręcać bo strasznie w tej ciąży zżera mnie stres.
Objawy zanikły mi całkowicie. Nic mnie nie kłuje, nie rozciąga, piersi są większe ale nie bolą. Tylko w nocy wstaje na siku i źle śpię. I jak się nie martwić. Ale co można zrobić... tylko czekać. Prenatalne USG dopiero 04.02.

reklama
@Stima, hej, przecież 99% pewności to już praktycznie całość!! Jeszcze kilka dni niepewności i na pewno wynik będzie dla Was bardzo dobry. Nagrodą za cierpliwość bedzie to że poznacie płeć! [emoji6]

@Stima, hej, przecież 99% pewności to już praktycznie całość!! Jeszcze kilka dni niepewności i na pewno wynik będzie dla Was bardzo dobry. Nagrodą za cierpliwość bedzie to że poznacie płeć! [emoji6]

Dokładnie tym się pocieszam, że będę mogła już konkretne ubranka i całą resztę pod płeć wybierać :)
Ja zawsze widzę najczarniejsze scenariusze. Mam na myśli to, że zwykłych wad Nifty nie wykryje np wady serca itp. wiesz o co chodzi. Na ulotce antybiotyku są wymienione głównie wady kostne. Ale dobra bo znów się nakręcam :baffled:
Miłego dnia dziewczyny :yes:

Stima, ale rozwalilas system z tymi badaniami! Mozesz napisac ile Cie to kosztowalo???? Kurde super tez bym sobie takie zrobila dla spokoju ducha. Dziewczyny mi tez objawy jako takie przeszly wiec nie zamartwiajcie sie. Wczoraj ubralam moje portki do pracy i mnie cisly :) A zawsze mi zjezdzaly wiec na pewno zamieniam sie w kulke. Ciezko zaczelo mi sie schylac. Wczoraj poznalam mojego nowego lekarza. Wyobarazcie sobie ze zapisal mnie na wczesny skan w szpitalu!!!! Nie moglam uwierzyc. Chyba goscia ozloce. Z tego wszystkiego wyszlam od niego nawet o krew nie zapytalam. To stoje i gadam z recepcjonistkami, a one do mnie ze moge zrobic u nich i placic albo jechac kolo mojej pracy i miec za free. A ja na to ok. Daly mi wszystkie badania nawet nie wiecie jak sie cieszylam ze raz obejrze bobasa dwa ze lekarz mily i ze daly mi tyyyle badan. Blue monday na pewno nie dla mnie!!!

Dokładnie tym się pocieszam, że będę mogła już konkretne ubranka i całą resztę pod płeć wybierać :)
Ja zawsze widzę najczarniejsze scenariusze. Mam na myśli to, że zwykłych wad Nifty nie wykryje np wady serca itp. wiesz o co chodzi. Na ulotce antybiotyku są wymienione głównie wady kostne. Ale dobra bo znów się nakręcam :baffled:
Miłego dnia dziewczyny :yes:
Na pewno wszytsko bedzie dobrze:), odezwij sie jak otrzymasz wynik. Trzymam kciuki :)

reklama
Stima, ale poszalalas.. To badanie z polecenia gina czy na własną rękę?
Bo ja nawet nie słyszałam o takiej możliwości. [emoji848]

Do góry