reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
U mnie zle wieści. Kilka dni temu ciąża się zatrzymała. W środę na szpital i tam sprawdza ale w cuda nie wierzę więc będzie zabieg. Odezwę się gdy będę w stanie.
@Topika a wiec opisze wizyte, badanie ginekologiczne ok, szyjka wysoko, zamknieta, podczas usg ukazal sie maly czlowiek, mowie ooo jak urosl i nagle mnie tknelo, bo przeciez przezylam ciaze z synkiem i wiem ze powinno byc widac pykajace serce (lekarz ma starszy sprzet i nie moze puscic dzwieku bijacego serce) i mowie do lekarz: pani doktorze nie widze serca, nie widzeeeeeeee, on odparl,ze tez nie widzi, zmierzyl plod, wielkoscia super, serce musialo stanac kilka dni temu...moze dzis, moze wczoraj
Tak mi przykro , przytulam mocno ..

Powiedziałam dziś w pracy o ciąży. Czekałam z tym, żeby iść do gina i potwierdził że wszystko ok. Od wizyty dopiero dziś się z nim widziałam i wiecie co mi powiedział... co wy żeście dobrego narobili? No szczęka mi opadła! A co ja niewolnica? Ja głupia nie kryłam się z ciążą żeby mieli czas jakoś ogarnąć zanim na L4 pójdę a ten do mnie z takim tekstem! Nie spodziewałam się, że się ucieszy, ale dodał że to bardzo niedobrze! Powiem Wam że mnie telepie całe popołudnie, przepraszam ale musiałam się wygadac
Buc nie człowiek . Mój mi ( wiem ze nie zadowolony ) pogratulował . W niedziele pracowałam, był pytał jak się czuje i czy daje radę wiec jest w miarę ok . Teraz mam opiekę na córkę i tak mi dobrze w domu ze w sumie myśle nad L4 ... :)

Ja już po badaniach, u mnie w lokalnym laboratorium w szpitalu są do odbioru tego samego dnia po 15 :) ale odbiorę jutro bo dziś w pracy ;) trochę się cykam nie powiem, że nie, ale tak jak mówicie trzeba myśleć dobrze bo i tak nic nie zmienimy ;)
Swoją drogą zapłaciłam 224 zł :) więc wcale nie tak źle wraz z grupą krwi :)

Cześć dziewczyny. Spokojnego dnia. Ja miałam znów jakas ciężka noc. Znów katar powrócił. Źle mi sie oddychało. :/ potem zasnąć nie mogłam. Poki miałam sile, to umylam włosy bo juz koszmarnie wyglądały. I chyba zmuszę sie do jakiegoś spaceru dzis. Głowa mnie od rana znów bolała. Wczoraj popołudniu to samo :/
Współczuję kochana :(

A ja Wam ostatnio pisałam może nawet dłużej popracuje itd ale wam powiem, że niestety tak po całym dniu brzuch mnie gdzieś uciska czuje dyskomfort, że jak będzie wszystko oki to może do końca lutego popracuje i uciekam odpoczywać

Witajcie dziewczynki. Miałam kiepską noc, nie mogłam zasnąć, meczylam się do 3 chyba. Mąż wstawal do pracy, znów się przebudzilam. Jak już udało mi się zasnąć, to sikanie mnie obudzilo i głód.
Ehh za dużo tych smutnych wieści..

Tak sobie myślę, że bardzo bym już chciała poczuć ruchy, wtedy z maleństwem jest się na bieżąco w kontakcie. Wtedy też wiadomo, że jest wszystko ok. A tak tylko stres z wizyty na wizytę.
Ehh chyba złapałam jakiegoś doła.

Powiem Wam że w nocy odchorowalam ten stres z pracą. Niby staram się nie myśleć, ale i tak... brzuch w nocy bolał i teraz też, a najgorsze, że zaraz musze tam iść. Poczułam się jakby,... sorki, ale moja dupa i macica były ich własnością i miałabym ich o zdanie pytać.
Szef - cham i prostak. Po takim tekscie pomachalabym mu l4. I miala go w nosie

Mnie niestety po większym wysiłku też ciut brzuch pobolewa. Staram się odpoczywać ile mogę, No ale w końcu przyjdzie czas, kiedy urlop mojemu M. się skończy i trzeba będzie samej ogarniać wszystko.

Kasia - ja bóle jakieś jakby rozciągania macicy czułam tylko na początku od miesiąca na spokojnie mogę Ci powiedzieć że brzuch mi trochę urósł ale ja tego nie czuje, piersi mam dalej nabrzmiale i też już od ponad miesiąca nie bolą mnie przy dotyku no tka jakby się już do nich przyzwyczaiłam. Jestem w ciągu dnia tylko strasznie śpiąca czasem sobie haftne to wszystko. Mój lekarz zmyl by Ci głowę za czytanie internetow i wsluchiwanie się w objawy koleżanek heheh mi tak zmyl pierwszego dnia na wizycie i ja od tamtej pory się w ogóle nie porównuję do innych. Po prostu jestem z tych co mają mniej objawów lub wcale a to nie oznacza że dzieje się coś złego :) także głowa do góry i nie porównuj się do innych bo to na prawdę szkodzi Tobie i dzieciatku ten stres :)

Marzycielka81 - dostałam przypinke ale co ja z nią zrobiłam to nawet nie pamiętam rzuciłam gdzieś w kat heh

Wczoraj wróciłam do domu z mieszkania po 22 wzięłam witaminki i po 2 minutach wszystko zwróciłam :/łącznie z całym dniem :/ i w takim przypadku nie wiem czy powinnam po zwymiotowaniu znowu wziąć tabletki czy nie? Bo nie wzięłam pomyślałam że już byłoby za dużo wezmę dziś może szybciej szybciej w ciągu dnia żeby coś tam zaczęło się wchłaniac :/

reklama
Kasia - ja bóle jakieś jakby rozciągania macicy czułam tylko na początku od miesiąca na spokojnie mogę Ci powiedzieć że brzuch mi trochę urósł ale ja tego nie czuje, piersi mam dalej nabrzmiale i też już od ponad miesiąca nie bolą mnie przy dotyku no tka jakby się już do nich przyzwyczaiłam. Jestem w ciągu dnia tylko strasznie śpiąca czasem sobie haftne to wszystko. Mój lekarz zmyl by Ci głowę za czytanie internetow i wsluchiwanie się w objawy koleżanek heheh mi tak zmyl pierwszego dnia na wizycie i ja od tamtej pory się w ogóle nie porównuję do innych. Po prostu jestem z tych co mają mniej objawów lub wcale a to nie oznacza że dzieje się coś złego :) także głowa do góry i nie porównuj się do innych bo to na prawdę szkodzi Tobie i dzieciatku ten stres :)

Marzycielka81 - dostałam przypinke ale co ja z nią zrobiłam to nawet nie pamiętam rzuciłam gdzieś w kat heh

Wczoraj wróciłam do domu z mieszkania po 22 wzięłam witaminki i po 2 minutach wszystko zwróciłam :/łącznie z całym dniem :/ i w takim przypadku nie wiem czy powinnam po zwymiotowaniu znowu wziąć tabletki czy nie? Bo nie wzięłam pomyślałam że już byłoby za dużo wezmę dziś może szybciej szybciej w ciągu dnia żeby coś tam zaczęło się wchłaniac :/
O takiego komentarza potrzebowałam [emoji16]dziękuję ci bardzo [emoji8]

Do góry