Mi nie przechodzi. Zawsze rano wc jest mój [emoji37][emoji37]Przytuliłam wc - któraś jeszcze? Czy juz powoli Wam przechodzi?
reklama
Średnia jest brana z 12 ostatnich miesięcy wiec podwyżka na ostatni miesiąc nic Ci praktycznie nie da. I jeśli pójdziesz na l4 te 3 miesiące szybciej to podstawa na macierzyński będzie taka sama jak na choroboweHej, dziewczyny czy wy się orientujecie jak się wylicza podstawę do urlopu macierzyńskiego jeśli wcześniej jest się na L4?
Wiem, że ostatnie 12 miesięcy są brane pod uwagę, ale jeśli np na 3 ostatnie miesiące przez urlopem pójdę na L4 to wymiar liczą z tym co dostawałam na L4 czy przed L4? I co jak dostanę podwyżkę w tym czasie? Oleją to, czy będzie się liczyć?
Jak znacie jakieś dobre strony, gdzie to jest dobrze opisane to będę wdzięczna, bo szukałam wczoraj info i te artykuły są jakimś prawniczym bełkotem napisane jak dla mnie...
Ja dzisiaj też bylam w laboratorium i zostawiłam tam 250zl. Duzo mialam badań ale teraz już nie pamiętam co dokładnie- mocz był. Morfologia, przeciwciala jakies, ft3, ft4, tsh, hiv, rozyczka i cos tam jeszcze. Grupy krwi nie musiałam robić. I wyniki mam mieć we wtorek po południu bo jakieś badania są wysylkoweŁo matko, a masz z ciekawości ceny pojedynczych tych badań ? Bo ja się zastanawiam czy oni mają tak drogo czy aż tyle badań masz [emoji14] mi w diagnostyce też wyszło ponad 360 zł, a w innych labo lokalnych nie sieciówkach max 250
EvaEvaEva
Początkująca w BB
Ja miałam w pierwszej ciąży (teraz jeszcze nie) i z tego co czytałam/ pytałam to normalne.Dziewczyny wczoraj wieczorem czułam takie kłucie jak by tam w środku w pochwie takie dziwne uczucie, nie jakieś bolące, ale takie kłujące właśnie :/ miała tak któraś z Was ?
Macica się rozrasta
paulina1994
Fanka BB :)
Ja się muszę przyznać właśnie zjadłam niezdrowego maka :/ mcWrap, frytki i kawusia ;p
martoosia04
Ja się muszę przyznać właśnie zjadłam niezdrowego maka :/ mcWrap, frytki i kawusia ;p
Mnie ostatnio tak przemęczyło po takim zestawie że już odstawiłam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] ale dla chwili przyjemności było warto.
paulina1994
Powiem ci, że człowiek w ciąży to nie ma umiaru normalnie zero rozumu tylko chce i muszę zjeść maaaatkoMnie ostatnio tak przemęczyło po takim zestawie że już odstawiłam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] ale dla chwili przyjemności było warto.
marzycielka81
Nie ma umiaru,,,, oj nie ma ;( ja sie teraz czuje podle:/Powiem ci, że człowiek w ciąży to nie ma umiaru normalnie zero rozumu tylko chce i muszę zjeść maaaatko
reklama
paulina1994
Uuuuuu :/ kiedy masz wizytę ja jak nie zapomnę to na wszelki wypadek zapytam lekarza co to bo w sumie jeszcze ten żółty śluz może to jakaś infekcja