reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Hej, dziewczyny czy wy się orientujecie jak się wylicza podstawę do urlopu macierzyńskiego jeśli wcześniej jest się na L4?
Wiem, że ostatnie 12 miesięcy są brane pod uwagę, ale jeśli np na 3 ostatnie miesiące przez urlopem pójdę na L4 to wymiar liczą z tym co dostawałam na L4 czy przed L4? I co jak dostanę podwyżkę w tym czasie? Oleją to, czy będzie się liczyć?
Jak znacie jakieś dobre strony, gdzie to jest dobrze opisane to będę wdzięczna, bo szukałam wczoraj info i te artykuły są jakimś prawniczym bełkotem napisane jak dla mnie...
Średnia jest brana z 12 ostatnich miesięcy wiec podwyżka na ostatni miesiąc nic Ci praktycznie nie da. I jeśli pójdziesz na l4 te 3 miesiące szybciej to podstawa na macierzyński będzie taka sama jak na chorobowe

Ło matko, a masz z ciekawości ceny pojedynczych tych badań ? Bo ja się zastanawiam czy oni mają tak drogo czy aż tyle badań masz [emoji14] mi w diagnostyce też wyszło ponad 360 zł, a w innych labo lokalnych nie sieciówkach max 250
Ja dzisiaj też bylam w laboratorium i zostawiłam tam 250zl. Duzo mialam badań ale teraz już nie pamiętam co dokładnie- mocz był. Morfologia, przeciwciala jakies, ft3, ft4, tsh, hiv, rozyczka i cos tam jeszcze. Grupy krwi nie musiałam robić. I wyniki mam mieć we wtorek po południu bo jakieś badania są wysylkowe

reklama
Do góry