reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ale jeśli chodzi do niego prywatnie i kontynuuje leczenie to właściwie powinna się cieszyć że nie bierze od niej oplaty za pełną wizytę. W końcu zajęła jego czas, on wypisuje receptę, bierze odpowiedzialność za jej leczenie, za ewentualny błąd w recepcie, musi utrzymać swoj gabinet, rejestratorke, opłaty. Poza tym to nie jest "tylko" recepta czy "tylko" porada. Płacisz za jego wiedze, doświadczenie, 6 lat studiów, 5 lat specjalizacji, kilka kolejnych lat nauki i pracy w szpitalu.. Takze nie oczekujmy od lekarzy ze zrobia cos za darmo.
A ja uważam żeby nie popadać w skrajna paranoje bo u nas w firmie niejednokrotnie pomagamy doradzamy klientom nie koniecznie nawet naszym, a po prostu dzwonią z prośbą o poradę i nie jednokrotnie poświęcamy kupę czasu nie mówiąc o prawnikach, którzy również dzielą się swoją wiedzą więc kurcze trochę to zabrzmiało jakby do lekarza bez kasy nie podchodzić, w końcu to też człowiek, a że ma uprawnienia do wypisywania recepty to przecież normalne, że to robi, ale to tylko moje zdanie ;)

reklama
Hej dziewczyny, wy dziś dziś dużo o jedzeniu to ja zdradzę ,że zaraz będę jadła kebsa. Do czego to doszło?! Może dzidziak mi wybaczy, bo nie dość ,że mnie na słodkie w tej ciąży bierze to jeszcze takie rzeczy na podwieczorek :D
Nie stresuj się ja mam lenia i zjadłam kupna Lasagne z Dino na obiad :/ i jeszcze wkręciłem mężowi że ona wcale taka strasznie zła to nie jest :p

No tak musiało być. Ale w tej jednej donoszonej ciąży nigdy tak nie miałam, a w kolejnych plamienia było jednoznaczne z końcem...
Dzięki za wsparcie ❤
Pisałam ostatnio z dziewczyną z lipcowe 2018 :) mówi że w poprzedniej poronionej ciąży miała jedną malutka nitkę krwi i niestety :( a w tej, która donosiła szczęśliwie co chwilę plamienia, krwawienia itp i brzdąc cały i zdrowy :)

Ale ładny ten wozeczek :) :) sama mógłbym taki mieć:) ale jeszcze trochę się stresuję szukać maluszkowych rzeczy :) :)

Ja ostatnio mam problem z jedzeniem :/ ciężko mi zjeść całe śniadanie np dwa jajka bo już po jednym jestem pełna jak jem obiad zjem zupę to nie dam rady już drugiego nie wiem co jest :/:/jeszcze z dwa tygodnie temu wsowalam wszystko aż się uszy trzesly a teraz nie chce mi się jeść :(:( mój tz na mnie krzyczy każe mi jeść aż mi się wszystko podnosi bo mówi że dzidzia musi jeść ja wiem ale nie wiem co jest grane że nie dam rady :/ niby się mówi że dziecko ciagnie więc się je to nie prawda u mnie nie działa :/:/

Znam tą niechęć do jedzenia. Miałam tam do rana. Polowe sniadania zjadalam, herbaty czy kawy tylko pol kubka wiecej nie dawałam rady. Mdłości non stop na wszystko.
Dziś po tych wymiotach mi przeszło. Jakoś apetyt wrócił. Ale lekka zgaga jeszcze jest. Mam nadzieję, że już te mdłości minęły i jutro będzie ok.

A co do smaków - któraś z Was narobiła mi smaka na jajka! Musze zjeść wieczorem na chlebku. [emoji173]️

Ale ładny ten wozeczek :) :) sama mógłbym taki mieć:) ale jeszcze trochę się stresuję szukać maluszkowych rzeczy :) :)

Ja ostatnio mam problem z jedzeniem :/ ciężko mi zjeść całe śniadanie np dwa jajka bo już po jednym jestem pełna jak jem obiad zjem zupę to nie dam rady już drugiego nie wiem co jest :/:/jeszcze z dwa tygodnie temu wsowalam wszystko aż się uszy trzesly a teraz nie chce mi się jeść :(:( mój tz na mnie krzyczy każe mi jeść aż mi się wszystko podnosi bo mówi że dzidzia musi jeść ja wiem ale nie wiem co jest grane że nie dam rady :/ niby się mówi że dziecko ciagnie więc się je to nie prawda u mnie nie działa :/:/

Też ostatnio zauważyłam, że jem mniej, ale za to częściej. Nie wiem już co gorsze. Po prostu nie mieszczę w żołądku, a mój też mi mówi, żebym jadła bo to dla dziecka.
Za godzinę za to mogę zjeść drugą taką porcję bo już mnie ssie z głodu. :p

@Alexa1905 świetne wieści
@martoosia04 współczuje ci bardzo . U mnie ( odpukać ) tylko i aż mdlosci męczą ale już chyba coraz lepiej jest.

Co do lekarza mój bierze od cytologi opłatę , ale czytając was bierze zdecydowanie mniej za wizytę :)

Czy tylko ja powoli myśle nad zakupami ?
Nie tylko ty ;) ja jeśli będzie ok po wizycie za tydzień to może coś kupię :p ale najpierw musi być ok :)

Co do rozstępów albo mam mega szczęście albo genetycznie nie mam skłonności, żeby je mieć i w poprzednich ciążach ani jednego.
Nie smarowalam się niczym, a teraz to nie wiem jak będzie.
Mam tak samo. Dlatego i tym razem nie będę się smarować. Mam nadzieję że taka moja natura i ze nie dostanę rozstępów [emoji6]

Cześć dziewczyny! Wczoraj mieliśmy wieczorną wizytę.
8+5 jest dzisiaj
Niby wszystko dobrze z naszą fasolką, ale nie pokoje się bo lekarz znalazł jakiegoś krwiaka. Kiedyś któraś z was pisała,że też ma ale niestety nie mogę tego odszukać a jestem ciekawa jak to teraz u niej wyglada. Od początku ciąży jestem na duphastonie. Brałam tez inne leki bo mieliśmy trochę pod górkę z zajściem w ciąże.
Od wczoraj nie myśle o niczym innym.
Ja miałam na ostatniej wizycie w dniu wizyty wstałam z plamieniem i lekarz przyjął mnie wcześniej mam zwiększoną dawkę progesteronu od tamtego czasu spokój brak plamien na najbliższej wizycie dowiem się czy się wchłonął :)

reklama
Witajcie sierpniowe mamuśki!
Ja też zaliczam się do grona, termin na 22 sierpnia, a dziś zaczynamy 9 tydzień :)
Ale mam do was pytanie, miała któraś z was niedoczynność tarczycy w ciąży? U mnie przed ciąża wszytko okej, a teraz w badaniach do karty ciąży wyszło :(
Biorę euthyrox i 4 lutego czekają mnie badania prenatalne na które dostałam skierowanie, bo lekarz się boi czy z plodem wszystko okej.. Jestem pełna obaw :(
Ja miałam przed ciążą ;) jakie masz TSH ?
Ja brałam Euthyrox najmniejsza dawkę i wpadłam w nadczynność i niestety utrzymuje mi się aż do teraz znaczy się ostatnie badanie robiłam koniec grudnia, teraz mam zrobić początek lutego i wizyta 9 luty u Endo, wiele dziewczyn ma problem z tarczyca w ciąży więc nie martw się ! :)

Do góry