reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

A masz jakieś produkty którymi zastepujesz to zapotrzebowanie na żelazo :)? Czy normalnie się odzywiasz i jest ok? Bo ja zawsze bardzo dużo mięsa, a teraz jadę na serkach typu alemtte, zupach i nalesnikach :oops: i oczywiście przeżywam, że to źle :D

Malinowa, poczytaj sobie o żelazie np na tym blogu:
Link do: 96 najlepszych źródeł żelaza - salaterka
Mięso to nie zawsze najlepsze źródło żelaza a już na pewno nie jedyne. Przede wszystkim warzywa, warzywa i warzywa. A serki czy nabiał też nie jest w stanie zupełnie zapełnić wapnia oraz żelaza. Takze koktajle owocowe i warzywne to jest bomba witaminowa, pięć porcji warzyw dziennie i o mięsku nie trzeba pamiętac, chyba że ktoś lubi. Mi mięso od dziecka nie smakowało, więc nie jadam.

reklama
Pani mi sama teraz napisala, ze nie chce przedwplaty :) znam ta pania z grup wozkowych z fb i jest uczciwa, zreszta ja wozek tu przyjedzie to sama ocenie czy chce :) roan bass soft kolor bialy z ekoskory, wersja limitowana z tloczonej ekoskory do tego fotelik maxi-cosi lub ponownie cybex, sie okaze

Wow! Ekstra bryka! Bardzo mi się podoba :)

Ja to się boję tej bieli. [emoji23] niby ładna i w ogole, tak przy starszaku ciezko widzę czystość wózka.

My chcemy jako spacerówkę kupic GreenTom i wciaz waham się nad kolorem ramy. Czarny bedzie dla chłopca, ale dla dziewczynki myślimy nad szara bo biel przy dziecku od pol roku do trzech lat to chyba zły pomysł [emoji23] babeczki jednej kiedyś pytałam jak tam z utrzymaniem czystości w tym kolorze to mówiła, że non stop szoruje ramę. Ja na to jestem za leniwa [emoji23][emoji23]

Malinowa, poczytaj sobie o żelazie np na tym blogu:
Link do: 96 najlepszych źródeł żelaza - salaterka
Mięso to nie zawsze najlepsze źródło żelaza a już na pewno nie jedyne. Przede wszystkim warzywa, warzywa i warzywa. A serki czy nabiał też nie jest w stanie zupełnie zapełnić wapnia oraz żelaza. Takze koktajle owocowe i warzywne to jest bomba witaminowa, pięć porcji warzyw dziennie i o mięsku nie trzeba pamiętac, chyba że ktoś lubi. Mi mięso od dziecka nie smakowało, więc nie jadam.
Dzięki :D ja zylam w przekonaniu że przedewszystki mięso i jajka :p wiem wiem że same serki to słabo, ale puki co żadne koktajle owocowe, jogurty nie wchodzą jak trzeba :)

Ja musialam sie polozyc i przed chwila wstalam. Spalam dwie godziny. A tak mnie muli, ze chyba z przyjemnoscia wsadze sobie dwa palce zeby zwymiotowac, moze bedzie lepiej. Nigdy nie zjem juz pierogów. :(

Dziewczyny powiedzcie mi jak jest u was z objawami bo ja już świruje chyba . Wczoraj byłam u lekarza jest wszystko ok ale i tak mnie coś niepokoi . Praktycznie mdłości mi przeszły piersi już też mnie nie bolą i nie wiem czy to normalne

U mnie to różnie jest z tymi objawami. Bywa tak ,że jednego dnia źle sie czuje, boli mnie głowa, nie mam energii, mam zawroty głowy, mdłości itp. a drugiego nie nie mam żadnych, poza bólem piersi bo go odczuwam codziennie. A jestem w 9 tyg. (8+4)

Ja to się boję tej bieli. [emoji23] niby ładna i w ogole, tak przy starszaku ciezko widzę czystość wózka.

My chcemy jako spacerówkę kupic GreenTom i wciaz waham się nad kolorem ramy. Czarny bedzie dla chłopca, ale dla dziewczynki myślimy nad szara bo biel przy dziecku od pol roku do trzech lat to chyba zły pomysł [emoji23] babeczki jednej kiedyś pytałam jak tam z utrzymaniem czystości w tym kolorze to mówiła, że non stop szoruje ramę. Ja na to jestem za leniwa [emoji23][emoji23]
Ten który chce jest ze skóry. A poprzedni mimo białego materiału byl jak nowy. Dbalam i czyscilam najmniejsze zabrudzenie. Greentom modny wózek i taki eko

Ja musialam sie polozyc i przed chwila wstalam. Spalam dwie godziny. A tak mnie muli, ze chyba z przyjemnoscia wsadze sobie dwa palce zeby zwymiotowac, moze bedzie lepiej. Nigdy nie zjem juz pierogów. :(

Ja tak miałam wczoraj po tym mcd. Jejku do wieczora czułam ciężki żołądek! [emoji33] wiecej się nie skuszę [emoji23] mam za swoje obżarstwo!

reklama
Do góry