reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Dobra dziewczyny. Naprawde sorry, ze nie na temat. Pamietacie jak ostatnio jedna z dziewczyn pisala, że robi sobie te koktajle owocowe. Wiec wczoraj kupilam sobie taki blender, mikser do robienia smoothie. I sie zastanawiam czy ja w to moglabym wlozyc surowe ziemniaki??? Wiecie zamiast trzec i pozniej tylko odcedzic? Moze pytanie jest glupie mi sie wydaje ze oczywiscie moge, ale wole sie upewnic robil cos takiego ktos???

reklama
Źle to ujęłam. Na prenatalne byłam zapisana już wcześniej. Ona uważa że musi na to spojrzeć ktoś inny, że na prenatalnych może będzie więcej widać, ponieważ ona w tej chwili nie jest mi w stanie udzielić jednoznacznej odpowiedzi. Prenatalne mam za tydzień więc długo czekać nie będę musiała. Wstrzymam się z tym, jednak traktuję to jak anomalie, bo nigdzie na ten temat nie mogę nawet znaleźć informacji.
Popieram @paulina1994 Ja bym natychmiast poszła do lekarza o wyższych kompetencjach. Usg było dopochwowe czy przez brzuch? Czy jest pewność, że nie ma tam drugiego płodu?

Dobra dziewczyny. Naprawde sorry, ze nie na temat. Pamietacie jak ostatnio jedna z dziewczyn pisala, że robi sobie te koktajle owocowe. Wiec wczoraj kupilam sobie taki blender, mikser do robienia smoothie. I sie zastanawiam czy ja w to moglabym wlozyc surowe ziemniaki??? Wiecie zamiast trzec i pozniej tylko odcedzic? Moze pytanie jest glupie mi sie wydaje ze oczywiscie moge, ale wole sie upewnic robil cos takiego ktos???
Obawiam się że może być za słaby..

Istnieje jedynie możliwość, że był drugi płód. Byłam w szpitalu, tam też to zauważyli ale nic mi nie powiedzieli.

Hehe, a jaki masz mikser? Blender kielichowy? Z pojemnikiem i np. końcówką do tarcia?

Ja tak robię, mam taki większy nóż i nim właśnie ;)

Ja tak robiłam, ale przez sokowirówkę. Mikser powinien dać radę też, tylko pokrój je w kawałeczki, a potem zostaw na trochę do odstania i wylej nadmiar soku.
Do koktajli owocowych dodawaj jakieś zielsko np. szpinak świeży lub jarmuż albo pietruszkę + siemię lniane mielone jeśli masz. Owoce niby witaminki mają, ale to jednak też solidna dawka cukru więc warto taki trunek czymś wzbogacić :) Imbir też jest zdrowy, ale ma mocny smak więc jak coś to tylko troszkę.

reklama
Nic się nie martw, wszystko będzie dobrze. Moja kuzynka przechodziła dwie ciąże z krwiakami i wszystko dobrze się skończyło. Musisz dużo odpoczywać. A jak wygląda opieka w USA?
Ja jeszcze czekam na wizytę...

W USA opieka tylko prywatna, mamy wykupione ubezpieczenia medyczne przez męża pracę i potem dodatkowo za każdą wizytę jeszcze mała opłata. Nie mogę się do tego przyzwyczaić (dopiero 8 miesięcy w stanach). Każda wizyta jest masakrycznie droga ale koszt pokrywa ubezpieczenie.
Znalazłam fajnego lekarza i na razie jestem zadowolona ale trzeba zawsze pamiętać że wiele przypadłości tu jest inaczej leczonych...
Pewnie przez to że tu nie ma czegoś takiego jak L4 to lekarz kazał mi "normalnie" wszystko robić, nawet na sex pozwolił.
Ale trzeba mieć swój rozum, skonsultowaliśmy mój przypadek z polskimi gin i zabronił sexu i kazał się oszczędzać...

Do góry