reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Dziewczyny!
Jestem w ósmym tygodniu ciąży, powiedzcie mi proszę czy Was też męczą mdłości? Mało tego, pojawiają się tylko wieczorami! Codziennie. Powiem szczerze mam dość, rano i w ciągu dnia czuję się swietnie, wieczorem jest totalny brak sił.
W dzień zero mdłości. Za to w nocy, kiedy córkę karmię to właśnie wtedy mnie łapią.. Bardzo okrutne że akurat podczas nocnej pobudki. -.- Ale nie martw się, w pierwszej ciąży męczyły mnie przez dobry miesiąc. :p
Czytałam że imbir, stosowany regularnie, pomaga na mdłości.

reklama
U nas imiona wybrane. Ale kto wie co to będzie. Hormony i te sprawy, może mi się jeszcze zmieni [emoji23]
Dziewczyna - Mia ( tak miała mieć na imię moja pierworodna, ale cała rodzina na mnie spadła i uległam i jest Nadia)
Chłopak - Leon

Ja zawsze jak myślałam przed ciąża że kiedyś będę miała dziecko to chciałam miec córeczkę Oliwie, bardzo podoba mi się to imię, ale tu którąś Z Was napisala Amelia i muszę powiedzieć że też bardzo mi się podoba :) :) heheh no ale u mnie i na usg wstępnie i wszyscy na około mówią że chlopak to akurat jeśli tak będzie to nie mam pomysłu na imię w ogóle mam takie durne myślenie bo boję się jeszcze myśleć o imieniach i zakupach żeby czegoś nie zapeszyc :/więc narazie jak ktoś mnie pyta to po prostu mówię że jeszcze za wcześnie dla mnie na myślenie, zobaczymy w sobotę po prenatalnych jak dalej wsio będzie ok to może zrobię listę wszystkich imion które mi się podobają dam dla tzta a on podkreśli te które jemu się podobają o i w ten sposób będziemy wybierać heheh

Co do L4 ja też chcialm ogólnie dłużej pracować ale moja praca to też osiem godzin stania i chodzenia i dzwigania i nie ma postoju tylko na przerwę :/ pracuje w aptece która jest jedną z najtańszych i są wieczne kolejki a jeszcze trzeba szybko obsługiwać więc odkąd bolał mnie brzuch to już bałam się chodzic bo się napodnosilam pudel i dziewczyny powiedziały żebym szła na te zwolnienie że nie ma co siedzieć jak u nas ciągły zapierdziel. Także siedzę sobie w domu pomagam dla męża w mieszkaniu bo do końca stycznia prawdopodobnie przeprowadzimy się już do nowego mieszkania i czas leci mi migusiem bo to po sklepach coś trzeba wybrać to pomoc dla męża to siedzę i patrzę co on robi i nawijam mu makaron na uszy żeby mu smutno nie było hehhe więc muszę powiedzieć że te L4 pasuje super już trochę kartonów mam spakowanych także przydaje się a i ja czuję się bezpieczniej bo zmecze się coś zaboli to siadam czy się kładę i jest ok.

Mnie chwytają rano. Osłabienie też mam okropne rano. Wydaje mi się momentami, że zaraz zwymiotuje ale potem odbija mi się i przechodzi chęć na wymioty. Ale osłabiona jestem też pewnie przez przeziębienie które trwa juz prawie tydzien.

Na mdłości dziewczyny polecam taka miksture:

W słoiczku trzeba zrobić: Imbir na tarce całą cytrynę i miodu kilka łyżek ,to do lodówki na 24 i dodawać po 1-2 łyżki do wody albo herbaty

Mnie mdlosci trzymaja niezaleznie od pory dnia. Oslabienie mam wieczne. W nocy nie sypiam dobrze. Śnią mi sie glupoty, potem sie budze w środku nocy i tak nie spie do 5-6 rano. Potem usypiam na godzine i pobudka bo syna do przedszkola trzeba wyszykowac. A potem juz leci. Nie mam sily nawer prania zrobic. Jestem jak taki czlowiek w depresji. Nic mi sie nie chce. Nie chce mi sie nawet tv ogladac. Bo nie mam sily sie skupić. Byle do 2 trymestru

Ja pracuję w korpo, niby praca przy biurku ale bardzo stresująca. Szef daje nam popalić. Poza tym dojeżdzam do pracy połtorej godz w jedną stronę. Biorąc pod uwagę moje plamienia, dojazdy i stres zdecydowałam się iść na zwolnienie od lutego.
Odnośnie imienia Amelia to też bardzo mi się podobało ale niestety oznacza specyficzną chorobę i definitywnie zrezygnowałam.

reklama
W dzień zero mdłości. Za to w nocy, kiedy córkę karmię to właśnie wtedy mnie łapią.. Bardzo okrutne że akurat podczas nocnej pobudki. -.- Ale nie martw się, w pierwszej ciąży męczyły mnie przez dobry miesiąc. :p
Czytałam że imbir, stosowany regularnie, pomaga na mdłości.
Dziękuję za radę :) to moja druga ciąza, niestety za pierwszym razem się nie udało. Poroniłam w piątym miesiącu :(. Owszem również miałam mdłości, ale obecne są nie do porównania.

Do góry