reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny odrzuca którąś z was mięso? Zastanawiam się czy to normalnie bo w pierwszej ciąży tak nie miałam A teraz doslowanie nie dam rady zjeść obiadu z mięsem bo na sam widok i zapach leżę do toalety

Dziewczyny odrzuca którąś z was mięso? Zastanawiam się czy to normalnie bo w pierwszej ciąży tak nie miałam A teraz doslowanie nie dam rady zjeść obiadu z mięsem bo na sam widok i zapach leżę do toalety
Ja mam czasami tak, że nie mogę spojrzeć w lodówkę i mięsa też bym w danej chwili nie zjadła, ale to takie napady ;) u mnie to bardzo różnie wygląda :)

Od jakiegoś czasu mam problem ze swoim żołądkiem, nie dość że mam straszne wzdęcia (wieczorem wyglądam jak w 5 miesiącu) to cały czas mi się odbija i odbić nie moze. Co mogę na to poradzić?? Proszę też o odpowiedź w temacie hula hop -mozna/nie można.
Ja często mam najpierw lekką zgagę, a później bardzo bolesne wzdęcie. Jak czuję, że się zaczyna to biorę jedną tabletkę rennie i po chwili bardzo mi się odbija. W większości wypadków nie robi mi się już wzdęcie lub robi się lekkie ale niebolesne.

Dwie poprzednie ciąże w ogóle nie jadłam
Teraz 7t+2d jeszcze jem . Zobaczymy :)

Ja nie wiedziałam że od witamin dzieci rosną duże nigdy nikt mi o czymś takim nie mówił :) koleżanki biorą witaminy a rodzą 3.5kg dzieci także wydaje mi się że to po prostu od dzidzi zależy a nie od witamin jak przyswaja jedzonko :)

Bo to jest bardzo naciągana informacja ;)
Duże dzieci to przede wszystkim niewykryta albo źle prowadzona cukrzyca w ciąży. Lub nadmierne spożycie cukrów prostych przez całą ciążę [emoji6]
Ale ja i tak często się zastanawiam jakim cudem ja takie duże dziecko sobie wyhodowałam i urodziłam bez cesarki[emoji28]

reklama
Ja często mam najpierw lekką zgagę, a później bardzo bolesne wzdęcie. Jak czuję, że się zaczyna to biorę jedną tabletkę rennie i po chwili bardzo mi się odbija. W większości wypadków nie robi mi się już wzdęcie lub robi się lekkie ale niebolesne.
A normalne przy wzdęciach jest to, że ból jakby promieniuje od pępka taki kłujący ? Czasami to jest straszne i tylko właśnie w chwili konkretnych wzdęć

Do góry