reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Ja pożarlam 5 i padłam, tzn. Poszłam spac. Teraz sie czuje koszmarnie obzarta. Ciekawe, czy mnie w nocy jak zwykle głód obudzi :-D

Margo jest tłusty czwartek, wiec masz prawo zjeść tyle pączków, na ile Ci rozcigliwosc żołądka pozwala ;-)

reklama
Hej Dziewczyny,

Aaale mi zorbilyscie smaka na paczki, w Anglii sa beznadziejne wiec nawet nie kupowalam, a zbyt leniwa jestem zeby piec, i tak by mi pewnie nie wyszly. Musialam sie zadowolisc bulka z dzemem, ale to nie to samo :-)

U mnie waga o 1kg w gore (prawie 58kg:/ przy 170) a to dopiero poczatek...

Bylam dzis na USG i moje szczescie ma juz 5.6cm! Machalo radosnie wszystkimi odnozami:-) Wszelkie pomiary w normie. Zrobilam tez Papp-e. Postaram sie pozniej wrzucic fotke. Male ma dziwnie, nieproporcjonalnie dlugie nogi (nawet polozna na USG zwrocila uwage), ale to chyba nie jest powod do zmartwien:-) Choc nie wiem po kim by to mialo, heh

Milego wieczoruu! A ja dalej mysle o paczku;-)

alitka ja dzis tez na genetycznym byłam i moja dzidzia ma dokładnie tyle samo co twoja:))) dopiero po dawce paczków chyba się uspokoiło hehehe ile czekasz na wynik z krwi?

No to skoro się spowiadamy z wymiarów to i ja się zwierzam, że mam obecnie wagę 49kg przy 167 wzrostu, przed ciążą miałam 58kg :-D może o poranku po dzisiejszych pączusiach przybędzie mi ze dwa kilo :)

Kicia super, że dzidzia jest zdrowa :-)
Ja schudłam 3 kg i ważę 55 kg przy wzroście 165 cm.

Miałam mieć dziś wizytę u lekarza i d...bo się okazało, że rejestratorka się pomyliła i zapisała mnie do złego. Wizyta we wtorek i chciałabym, żeby mąż zobaczył maleństwo.

Ja na etacie, ale dziś zaczęłam się poważnie zastanawiać nad L4, przyczepiła się do mnie taka jedna i chyba przez 3 godziny dzwoniła z pretensjami i w końcu wyprowadziła mnie z równowagi, tak, że mnie brzuch zaczął boleć i zaczęłam się martwić o maleństwo i zastanawiać czy jest sens.

kicia - super:))) Gratuluje w takim razie! To jedziemy na tym samym wozku ;-)

W sumie nie wiem kiedy maja byc wyniki krwi, tutaj nie mozna ich samemu odebrac. Za dwa tygodnie mam spotkanie z polozna (tu polozna a nie lekarz prowadzi ciaze), ktora bedzie miala wszystkie wyniki. Ale podobno jak wynik nie bedzie w normie to maja sie szybciej ze mna skontaktowac. Przeziernosc wyszla w normie, wiec jakos nie bede o tym zbyt duzo teraz myslec.

Margo - ale z Ciebie chudzina! Choc troche zazdroszcze ujemnych kg:)

Moglybyscie mi przyslac jakiegos paczka z PLu!

Ostatnia edycja:
u mnie wynik ma przyjsc meilem w ciagu 14 dni więc poczekam cierpliwie a co do pączków to miałam takiego głoda wracając z usg że kupiłam chyba z 15 zjadłam 2 bo mnie zmuliło reszta została chętnie oddam hehehe

Dobry wieczór!
...po małej przerwie, powolutku nadrabiam...widzę parę nowych ników- na razie nie ogarniam jeszcze kto jest kto, ale postarm się to zmienić. Witajcie więc dziewczynki!

Ja wciąż pracuje i "planuje" do końca kwietnia jakoś, ale wszystko wyjdzie w praniu, bo w poprzedniej ciązy tez tak planowałam, a potem z dnia na dzień musiałam iśc na zwolnienie ze względu na skracająca się szyjkę i skurcze....

Waga...dla mnie temat tabu:szok: bo ja w przeciągu roku poprzedzającego tę ciąże to schudłam 17 kg, potem przyztyłam ponad 10:zawstydzona/y: i teraz znów waga ciężka 82 kg przy 168:cool: ale wiem jak schudnać, więc mam nadzieję, że drugi raz dam radę...ale to potem;-)

Kaciabp i Alitka gratuluję udanych wizyt!:tak:

Ja dzisiaj 2 pączki i jeszcze dwa czekają na kolację:zawstydzona/y: a oprócz tego robiłam sama oponki i mąz twierdzi, że wyszły super i że niepotrzebnie te pączki kupował:-D

reklama
Z okazji tłustego czwartku zjadłam właśnie kanapeczki ze swojskim boczkiem wędzonym i kiełbasą :-D rodzice świeżutkie mi przywieźli.To tak odnośnie tej wagi hehe.Ja przytyłam od początku ciąży 2 kg w tym momencie jest 56 kg.Ja też po poprzedniej ciąży się odchudzałam przez dłuższy czas ale udało się i zrzuciłam jakieś 10 kg.Tak jak już wcześniej pisałam chciałabym mniej przytyć w tej ciąży,ale czuje że się nie uda.Oj tam po ciąży się zrzuci a teraz trzeba jeść na zdrowie i dla malucha ;-) tak sobie właśnie tłumacze...
zaczarowana kaca pijackiego mieć nie możemy to chociaż moralnego będziesz miała :-D daj spokój co tam 3 pączki ja też 3 zjadłam więc nie czuj się osamotniona :tak:
Aleksandra no no ja ci dam blond!Oczywiście żartuje wiem o jaki typ ci chodzi :tak:
Iza gratuluje pączusiów ja to do kuchni 2 lewe ręce mam,ale nie poddaje się i nadal próbuje coś kuchcić :-p
alitka, kicia gratuluje wizyty
Margo no to wychodzi na to że niezłą dietke ci dzidzior zafundował :tak:
Marzycielka niech to babsko myszy zjedzą :wściekła/y:
Loleczka witam po przerwie,jak tam zdrówko i objawy?
Mojemu dziecku włączyły się jakieś piski i chodzi i non stop piszczy,niech chlop lepiej szybko wraca bo wojna zaraz będzie :szok:

Do góry