reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

A mój Maluch odkrył wkońcu obroty, z moją delikatna pomocą (daje mu palec do przytrzymania;) ), ale są:D Siada ładnie też z moją pomocą-trzyma mnie za palce i rwie się do siadania:) a jak go polożyć to jakie oburzenie wtedy;) Jeeeej jakie to miłe patrzeć jak Maluch nabiera nowych umiejętności:tak:
A i chwytanie ma już super opanowane,a siły ma,jak złapie mnie za ucho czy nos to boje się ,żę zaraz mi je urwie:-D O włosach już nie wspomnę, biedny M już nie ma połowy włosów na klacie:-p

reklama
U nas zaczyna się szaleńczy okres pt. śmieję się nawet z dźwięku rozdzieranego papieru ;) Młoda rechocze, zachodzi się od śmiechu, a paszczę tak rozdziawia, że jej twarzy nie widać ;)

Agnes moja skubie brodę męża :sorry:

Ewa moja się śmieje jak ja się śmieje, takie echo mam :-D

a my odkryliśmy nóżki ! chwyta się pięknie za stopy :laugh2::laugh2: znowu szybciej niż Lulka :tak:

Irisson to witamy w świecie nóżkowców. Dla MAciej to ostatnio najlepsza zabawka. I od wczoraj znowu gada jak najęty, ale nie takim niemowlęcym głosikiem, tylko normalnie basem:cool:

U nas też nóżki poszły w ruch już jakiś czas temu. Ale na razie tylko je łapie i delikatnie przyciąga, do buzi ma jeszcze daleko. Obrotów nadal nie widać poza tymi na boczki. Ale od dwóch dni Tymek leżąc na brzuchu podciąga nogi pod siebie i podnosi pupę. Nie wiem co on w ten sposób próbuje zrobić :-) bo na pewno jeszcze nie raczkować ;-) aa no i zaczął drapać o podłoże tak jak ktoś tu pisał (albo na innym wątku, nie pamiętam dokładnie). No i bada nasze twarze, namiętnie ciągnie mnie za włosy. No i gada, gada, gada, gada....

Ola się kula !!!! :-) rano załapala obroty z plecków na brzuszek i robi to non stop. Od rana już z 1000 razy :-D nawet nie wiem dlaczego się tak cieszę :) myślalam, że mam zlew już na takie rzeczy

Aia Ola też przestała gadać. Widać zbierała siły na te obroty :) tak to u dzieci jest

Ostatnia edycja:
kakakarolina, irisson, domi, Mart gratulacje dla Waszych zdolnioch :-D

Mania nóżek jeszcze nie widzi. Obraca się moim zdaniem przypadkowo tylko, zaprzestała gadania definitywnie, tylko pokrzykuje, przestała się śmiać głośno, generalnie jakaś regresywna jest od kilku dni...Mam się martwić?

reklama
Aia, martw się tym, że niedługo wróci jej to wszystko i jeszcze ciut - i pomału przestaniesz za nią nadążać ;)

Drobina polubiła piszczenie... Już jej gadanie nie wystarcza. A do tego jak ona piszczy, to Franek ją naśladuje. Cudnie po prostu ;)

Aniela się jeszcze nie kręci, chyba jest na szarym końcu z tą umiejętnością ;) Ale baaardzo usilnie próbuje - jak leży na plecach, to robi mostki albo próbuję zamachnąć się rękami na jedną stronę, odbić się stopami i kulnąć na drugą. Niestety kończy się to wciąż na plecach ;P

Do góry