reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

reklama
kakakarolina, a Ola śpi też na plecach? Czy tylko na brzuszku? Bo mój Tymek za chiny ludowe na plecach nie może. Co chwilę się podrywa, taki straszek. I do dzisiaj tylko na brzuszku. A bekanie na brzuchu fajne jest. U nas jest tak, że zje, śpi na brzuchu a beka dopiero jak się obudzi i głowę do góry zadrze :-D:-D.

Dzag na plecach śpi tylko w wózku a tak to na brzuszku ciągle. Ola też skacze jak ją ułożę na boku to ja muszę zwinąć w kokon żeby sie nie obudziła ha i też jak beka to podnosi głowę widać całkiem na leżąco się nie da :-D

Karolina coś ty, ja myślałam, że bek musi być pionowo :-D i na brzuch bez odbicia nie odkładać :-p Zresztą dopiero dzisiaj nam z tym brzuszkiem wychodzi, na spanie na razie się nie nastawiam ;-)

My też tylko na brzuchu :) Od początku właściwie :)
Drobinki nie odbijam od jakichś 2 tygodni. W dzień się jeszcze zdarzy, ale w nocy już nie. Zrezygnowałam po tym jak wchodziła na ultradźwiękowy poziom pisku przy podnoszeniu jej do pionu ;)

u nas brzuszek tylko do cwiczen i jak za długo to ryk jest a kiedyś spał bez problemu na brzuszku:/
ale za to jakie bączki idą na brzuszku:)
My odbijamy nawet w nocy i to w połowie i po i beka jak stary:)
a teraz właśnie poszła taka kupa że prawie do pępka byl umazany:) ale piękna musztardowa tak sobie pomyślałam,że dobrze że nie mam takiech wrogów ktorym mogłabym podać taką kupę w słoiku od musztardy :p

Oj, jak Wam zazdroszczę możliwości odłożenia dziecka na brzuszku do snu...Moja Mania za nic w ten sposób nie uśnie. Zresztą, dopiero co żeśmy w ogóle brzuszek oswoiły dla potrzeb ćwiczeń, bo przecież do połowy drugiego miesiąca był ryk straszliwy przy każdej przewrotce:dry:

Śpi tylko na pleckach, z boczku błyskawicznie się przewraca, nawet jak ją opatulę. Spłaszczyła jej się główka przez to trochę, pomimo podusi (cienkiej, fakt), co przyprawiło mnie o trwogę. Ale nic nie poradzę zdaje się :-(

Ale! Dzisiaj mamy sukces - przewrót z brzuszka na plecki :tak:

cornelka u nas też odbekanie czasem kilkudziesięciominutowe...Masakra ;-)

Ostatnia edycja:
U nas śpi w każdej pozycji, w dzień na brzuchu, w nocy na "Jezuska", jak zaśnie przy cycku to pośpi na boku, u dziadków często śpi na rękach, w foteli samochodowym zasypia momentalnie, chyba ma to po tacie:-D, aha i my nie odbijamy od początku

asia.85, no to Wy chyba w najlepszej i najzdrowszej sytuacji :-). Za każdym razem w innej pozycji. My tylko na brzuszku (nie licząc bardzo rzadkich spacerów w wózku), więc skoro Mania Ai leżąc na plecah ma z tyłu główkę spłaszczoną, to my pewnie z lewej i z prawej płascy będziemy :-p.

reklama
u nas albo na plecach albo na brzuchu, na boczku nie zdzierży ..... a co najlepsze i mnie cieszy ostatnio jak jest śpiący to w ogóle nie wolno go nosić, nawet broń boże dotykać czy bujać i inne cudawianki, po protu rzuca sie Tymka jak worek w kołyskę i tak zasypia:-)

a co do odbijaka to w nocy nie odbijamy i nie ulewa a w dzień odbijam zawsze, zawsze mu sie odbije a potem i tak ulewa. Przebiram go ze 3 razy dziennie:dry:

Do góry