reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

Super te nasze dzieciaki :-D Gratulacje!!!

U nas raczkowanie już profesjonalne, stawanie przy przedmiotach też, siadanie na kolankach przy czymś ostatnio jest hitem, a jak nie siadała "klasycznie" tak nie siedzi dalej. Posadzona wali się na boki:baffled: Dziwne to strasznie...

reklama
U nas jest zwiedzanie całego domu na kolankach :) Fajnie ale wlezie już wszędzie i myślę poważnie nad zamontowaniem brami do pokoju żeby nie wychodziła.

Nie gada jeszcze nic. Za to zęby jej wychodzą, marudna jest i rozgorączkowana...

eee to my daleko w tyle, Wiki siedzi ale ani nie pełza (klasycznie, bo tak na brzuchu i w półobrotach to tak) ani nie raczkuje ani nie klęczy a juz do stawania to chyba wieki nam zostały! :-) Ale się nie martwię, Natalia tez tak miała a potem nagle w 10 miesiącu zaczęła raczkować, po miesiącu stała a po miesiącu chodziła. mamy jeszcze dużo czasu ;-)

katjusza pocieszyłaś mnie, Lenka też jest daleko w tyle jeśli chodzi o raczkowanie, o wstawaniu nawet nie myślę. No ale mam nadzieje,że nagle zaskoczy i nadrobi zaległości. Na razie jesteśmy na etapie pa pa, tosi tosi i przybijania piątki :-)

gratulacje dla siedzących pełzających i wstających:-D:-D

Mój Brunon to nic z tych rzeczy nie robi... lubi leżec na plecach albo na brzuchu, przesuwa się do tyłu i nic więcej za to pięknie robi kosi kosi:-) te małe rączki klaszcące.... ząbki mamy 2 i 3 w natarciu... przeniosłam go wczoraj z gondoli do spacerówki :-) zdziwiony był jak nie wiem co!!!

Ale wiele nowych umiejętności! Aż zazdroszczę jak Was czytam :-p Dzag- pięknie opisujesz postępy Tymka- jak się spieszy do kabli :-D
Mój Kac nadal bezzębny i niemobilny. Wstawać nawet nie próbuje.... Stabilnie siedzi, ale sam nie siądzie, z siadu kombinuje opierając się na rączkach coś jakby chciał czworakować, ale pada płasko na brzuch i się wścieka,że nie idzie do przodu. Obroty pięknie opanowane. I ślicznie robi "brawo, brawo" rączkami, jak mówię "nie, nie, nie" to uroczo kręci głową i ciągle robi taką rybkę buźką. Sporo gada, ale on od zawsze był wygadany :-p Na rehabilitacji jak mu pani pokazała jak to umiał raczkować,więc jest szansa. Ale on jest taki słodki ostatnio.... Zaśliniony i zwiercony do potęgi.

Gratuluję postępów wszystkim i nie denerwujcie się, że jedne bardziej mobilne a inne nie, na każdego przyjdzie jego czas. Starsza np wstała dopiero samodzielnie w łóżeczku jak miała 9 mies, raczkowała bardzo późno i bardzo mało no taki typ a teraz tak śmiga, ze jej dogonić nie można, a młodszy dla odmiany już stoi sam więc każde dziecko inne i nie można sie zamartwiać.

u nas Młoda siedzi dalej na szanownej, nie ma zamiaru się ruszyć :sorry: ale za to pięknie operuje rączkami, siedzi bawi się zabawkami i tylko przekłada z jednej do drugiej, jak coś jest daleko, to rzuca się na brzuch :laugh2: no boska jest :sorry:

reklama
U nas siadanie,raczkowanie,pełzanie i wstawanie,przez cały dzień non stop, już słyszałam ,że mój maluch to za dwoje robi;) a ja w stresie od kiedy zaczął wstawać, boje się ,że sobie coś zrobi ,latam tylko za nim i stoje i czekam,żeby złapać w razie czegoś:-D
Co do mówienia to właściwie mało co się odzywa, nawet mniej się śmieje w głos, uśmiecha się często ,ale śmieje raczej rzadko, nie wiem czemu tak...
Ciekawy świata jest bardzo,zabawki ma gdzieś, woli wszystko inne co nie jest zabawką, a już najbardziej upodobał sobie wstawać do laptopa i bić w niego rączkami;)

Gratuluję wszystkim Maluchom postępów i życzę kolejnych:-)

Do góry