reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja Naszych Skarbeczków

reklama
szyszunka...kupilam ten inhalator co linka do niego dalas....ile razy inhalujesz i czym i jaka jest kolejnosc z tym oklepywaniem odciaganiem????
swoja droga super sprawa - naprawde polecam :)

według lekarzy i tak jak w szpitalu podają należy inhalowac ok 10-15 minut, ja przy chorobach cieższych inhalowałam do 30 min-skońćzenia pełnego nebulizatora, potem chwilkę odczekac i oklepać maluszka- przełożyć go przez kolana z główką nieco w dół, dobrze jak płacze bo wentyluje płucka, więc nie zrażać się, i oklepywac reką złożoną w łódeczkę od płuc w kierunku szyi-, ale tak od środka plecków do góry, czyli droga z płuc na zewnątrz.
Maluszka inhalowałam solą fizjologiczną, polecam jednak Solankę Zabłocką można kupic na allegro albo w grotach solnych tez mają, dla starszych dzieci można robić mieszankę(pół szklanki wody, 1 tabletka soli emskiej, łyżeczka amolu i 20 kropli salviaseptu) u nas działa cuda! poza tym ja daję małej w inhalacjach mukosolvan, dociera do płuc i ładniej rozrzedza wydzieline i oszczędzam droge pokarmową syropami i lekami

Magdaleno-ja nie dawałam takiego syropu. A w sumie na co działa?

Ja mam do Was pytanie odnośnie ortopedy-ile miałyście już tych wizyt?

Ha...no właśnie to ciakwa sprawa jest :)))
Bo ja tylko jedna i tylko dlatego że byłam w Polsce.
Tutaj w szkocji dzieci do pediatry nie trafiają...i przyznam że brakowało mi tego więc będąc w Polsce zaliczyliśmy pediatrę, ortopedę, usg bioderek i okulistę. I od razu jakoś tak wewnętrznie sie uspokoiłam.

reklama
Do góry