reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2024

reklama
nie wiem od czego to zależy. A jakie pieluchy używacie? Ja polecam huggies, te małe rozmiary są w miarę tanie na promce a nic nie wylatuje. Dzisiaj na noc założyłam bambiboo i wstała z mokra pizamka bo już tak nie dolegają do ciała.
Bambiboo wzięłam do szpitala, były dużo za duże, mimo że Dawid urodził się z waga niemal 4 kg 🙈 używamy na zmianę Pampersów premium i lidowych, te pierwsze na noc, bo drugie też są duże. Ale młody strasznie dużo sika 😅
A w ogole po tym jak się przeszukał to zrobił kupę na przewijak i zasikał ubranko (i mnie), i musiałam przebierać. Przez co się rozbudził i nie zasnął porządniej do 7 rano, więc ja od 4-5 właściwie nie spałam 😢

Bambiboo wzięłam do szpitala, były dużo za duże, mimo że Dawid urodził się z waga niemal 4 kg 🙈 używamy na zmianę Pampersów premium i lidowych, te pierwsze na noc, bo drugie też są duże. Ale młody strasznie dużo sika 😅
A w ogole po tym jak się przeszukał to zrobił kupę na przewijak i zasikał ubranko (i mnie), i musiałam przebierać. Przez co się rozbudził i nie zasnął porządniej do 7 rano, więc ja od 4-5 właściwie nie spałam 😢
ja 1 i 2 w większości huggies, dopiero jak się skończą to będzie pampers i mam 2 opakowania bambiboo ale huggies u mnie wygrywa. Przy synku też miałam i byly rewelacja.
Współczuję ale ja też codziennie od 5 nie śpię już 😞

ja 1 i 2 w większości huggies, dopiero jak się skończą to będzie pampers i mam 2 opakowania bambiboo ale huggies u mnie wygrywa. Przy synku też miałam i byly rewelacja.
Współczuję ale ja też codziennie od 5 nie śpię już 😞
Codziennie?? Jak Ty żyjesz, biedna? 😱

Ja się pocieszam, że tych noworodkowych nocy nie będzie aż tak dużo 😅 mam nadzieję…

Codziennie?? Jak Ty żyjesz, biedna? 😱

Ja się pocieszam, że tych noworodkowych nocy nie będzie aż tak dużo 😅 mam nadzieję…
hehe, no jakoś żyję, a tak serio to ja z tych co wola wcześniej iść spać i wcześniej wstać. Więc jak mała wstaję na jedzenie 4-5 to ja już raczej się nie kładę bo już nie umiem zasnąć
A w dzień też spać nie umiem 😉

hehe, no jakoś żyję, a tak serio to ja z tych co wola wcześniej iść spać i wcześniej wstać. Więc jak mała wstaję na jedzenie 4-5 to ja już raczej się nie kładę bo już nie umiem zasnąć
A w dzień też spać nie umiem 😉
A o której zasypiasz? Ja wczoraj zasnęłam jakoś o 21:30, a i tak byłam trupkiem po pobudkach (pewnie one wpływają na jakość snu) i tym poranku 😅 oszukiwałam się dodatkową kawą bezkofeinową ;)

A o której zasypiasz? Ja wczoraj zasnęłam jakoś o 21:30, a i tak byłam trupkiem po pobudkach (pewnie one wpływają na jakość snu) i tym poranku 😅 oszukiwałam się dodatkową kawą bezkofeinową ;)
różnie. Jak już ciężki dzień to potrafię usypiać synka i po 20 paść razem z nim. A są dni że nawet 22:30 dopiero . Ja chyba z tych co nie potrzebują dużo snu

różnie. Jak już ciężki dzień to potrafię usypiać synka i po 20 paść razem z nim. A są dni że nawet 22:30 dopiero . Ja chyba z tych co nie potrzebują dużo snu
Zazdroszczę! Mój mąż ma to samo. 6h i wyspany, ponad 7 i może być chory, bo za dużo snu (migrena) 😅. A dla mnie sen może być ważniejszy od jedzenia. Zawsze spalam sporo i potrzebuje tych 8h do podstawowego komfortu życia 🙈

Jakie okna aktywności mają Wasze maluchy? Szczególnie te młodsze, u nas nadal 2,5 tygodnia. Widziałam różne źródła - 25-45 min, inne 1h-1:30h, a to spora rozpiętość. Mały znowu walczył wczoraj z zasypianiem i tak myślę czy nie robimy za krótkich/długich okienek. Z reguły nie śpi ok 1h, chociaż czasem karmie po drzemce i zasypia od razu dalej.

reklama
Jakie okna aktywności mają Wasze maluchy? Szczególnie te młodsze, u nas nadal 2,5 tygodnia. Widziałam różne źródła - 25-45 min, inne 1h-1:30h, a to spora rozpiętość. Mały znowu walczył wczoraj z zasypianiem i tak myślę czy nie robimy za krótkich/długich okienek. Z reguły nie śpi ok 1h, chociaż czasem karmie po drzemce i zasypia od razu dalej.
Moje dziecię od początku 2,5 godziny, teraz ma 7,5 tygodnia i potrafi cały dzień nie spać😉 Albo wystarcza mu 10 minut drzemki…

Do góry