reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja Naszych Skarbeczków

reklama
szyszunka...kupilam ten inhalator co linka do niego dalas....ile razy inhalujesz i czym i jaka jest kolejnosc z tym oklepywaniem odciaganiem????
swoja droga super sprawa - naprawde polecam :)

według lekarzy i tak jak w szpitalu podają należy inhalowac ok 10-15 minut, ja przy chorobach cieższych inhalowałam do 30 min-skońćzenia pełnego nebulizatora, potem chwilkę odczekac i oklepać maluszka- przełożyć go przez kolana z główką nieco w dół, dobrze jak płacze bo wentyluje płucka, więc nie zrażać się, i oklepywac reką złożoną w łódeczkę od płuc w kierunku szyi-, ale tak od środka plecków do góry, czyli droga z płuc na zewnątrz.
Maluszka inhalowałam solą fizjologiczną, polecam jednak Solankę Zabłocką można kupic na allegro albo w grotach solnych tez mają, dla starszych dzieci można robić mieszankę(pół szklanki wody, 1 tabletka soli emskiej, łyżeczka amolu i 20 kropli salviaseptu) u nas działa cuda! poza tym ja daję małej w inhalacjach mukosolvan, dociera do płuc i ładniej rozrzedza wydzieline i oszczędzam droge pokarmową syropami i lekami

Magdaleno-ja nie dawałam takiego syropu. A w sumie na co działa?

Ja mam do Was pytanie odnośnie ortopedy-ile miałyście już tych wizyt?

Ha...no właśnie to ciakwa sprawa jest :)))
Bo ja tylko jedna i tylko dlatego że byłam w Polsce.
Tutaj w szkocji dzieci do pediatry nie trafiają...i przyznam że brakowało mi tego więc będąc w Polsce zaliczyliśmy pediatrę, ortopedę, usg bioderek i okulistę. I od razu jakoś tak wewnętrznie sie uspokoiłam.

reklama
Do góry