reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja Naszych Skarbeczków

My mamy troche nos zapchany katarkiem, ale nie panikuje bo mała ssie, ogólnie jest pogodnia i śpi tyle ile trzeba, Czasem tylko ja jakos tak przytka i zaczyna charczec tym katarem, to zapuszczam jej solą fizjologiczną, biore sopelek (swoja drogą świetna sprawa) i glutki ściągam.
Nie byliśmy jeszcze u lekarza na wizycje ale nawet nie mamy małej jeszcze zarejstrowanej w urzędzie :szok:więc i u lakarza na ubezpieczenie nic nie załatwimy.
Moze przyszły tydzień bedzie mniej zalatany.:rofl2:

reklama
a u nazej Amelki tradzik trwal ok 4 tyg.i szczerze powiem ze dopiero 3 dzien jest buzia bez pryszczykow.ja karmie sztucznym wiec nie mam obaw ze ja cos zjadlam...i tez przemywalismy woda niczym nie smarowalam i zeszlo.:tak:

My mamy troche nos zapchany katarkiem, ale nie panikuje bo mała ssie, ogólnie jest pogodnia i śpi tyle ile trzeba, Czasem tylko ja jakos tak przytka i zaczyna charczec tym katarem, to zapuszczam jej solą fizjologiczną, biore sopelek (swoja drogą świetna sprawa) i glutki ściągam.
Nie byliśmy jeszcze u lekarza na wizycje ale nawet nie mamy małej jeszcze zarejstrowanej w urzędzie :szok:więc i u lakarza na ubezpieczenie nic nie załatwimy.
Moze przyszły tydzień bedzie mniej zalatany.:rofl2:

nie musisz mieć nic załatwione ,żeby iść do lekarza , na razie maluch idzie na twoje konto

Dziewczyny proszę Was o pomoc,czy mogłybyście napisać jak zachowywały się Wasze Maluszki po wyjściu ze szpitala do domu?czy tylko jadły i spały?moja córcia possie chwilę cyca i zasypia śpi po kilka godzin obudzi się i dalej śpi.Jak by jej nie było.Martwi mnie bo bo ssie malutko i od razu śpi.

Dziewczyny proszę Was o pomoc,czy mogłybyście napisać jak zachowywały się Wasze Maluszki po wyjściu ze szpitala do domu?czy tylko jadły i spały?moja córcia possie chwilę cyca i zasypia śpi po kilka godzin obudzi się i dalej śpi.Jak by jej nie było.Martwi mnie bo bo ssie malutko i od razu śpi.
to glownie robia maluchy. jedzonko, spanko i tak ciagle. je ile jej potrzeba. ale jesli spi wiecej niz 4h to podobno trzeba budzic i przystawic, bo dla takiego malucha to za dlugo, a tak to na rzadanie

my Amelke wybudzalismy co 2h.pozniej dostala zoltaczke i chiala ciagle spac ale trzeba bylo na sile wybudzac i karmic prawie na spiocha zeby zdrowiala szybciej:tak:ale nie karmie na rzadanie tylko trzymam rutynke w ciagu dnia i teraz mala wybudza sie co 3h na jedzenie,w nocy spi od 22-7(czasem od 21-6).wiec jestesmy wyspani a ja mam czas za dnia dla siebie,wiem kiedy mala sie budzi i moge sobie z latwoscia zaplanowac spacerek czy porzadki czy kawke z kolezanka:tak::-)
jeszcze raz wam polecam JEZYK NIEMOWLAT oraz USNIJ WRESZCIE .jesli ktos chetny to piszcie na priv to wysle na emaila:tak::-):-)

reklama
Azorek gratuluje porzadeczku!!!!!!:-)superrr

wrzesniowka u nas tez praktycznie spanie spanie spanie jedzonko kupka spanie itd:-D:-D

Do góry