reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Sprawdzałaś w kalkulatorze na którym dokładnie etapie jesteś? Ten co wrzucałam pokazuje od 5 tygodnia dodatkowo dzień w jakim się teoretycznie jest.
Tak
Sprawdzałaś w kalkulatorze na którym dokładnie etapie jesteś? Ten co wrzucałam pokazuje od 5 tygodnia dodatkowo dzień w jakim się teoretycznie jest.
Kalkulator pokazuje 8tydzien 2dni, tylko że ja przez tydzień po zakończonej miesiące nie uprawiałam sexu
Hej , przyłączę się do was . Termin według miesiączki to 03.10. Byłam już na pierwszym USG , kolejna wizytę mam 13.02. Jestem po stratach i mam nadzieję że tym razem się uda.
jaka wielkość twojego ziarenka wyszła na ostatnim USG? I w jakim terminie było robione USG?

reklama
Hej , przyłączę się do was . Termin według miesiączki to 03.10. Byłam już na pierwszym USG , kolejna wizytę mam 13.02. Jestem po stratach i mam nadzieję że tym razem się uda.
Witaj na mamusiach 😁 trzymam kciuki żeby tym razem wszystko się dobrze skończyło 🤞🤞🤞

hejo, wyniki wstawiam

Załączniki

• IMG_9320.png
    IMG_9320.png
    84,2 KB · Wyświetleń: 46
Tak

Kalkulator pokazuje 8tydzien 2dni, tylko że ja przez tydzień po zakończonej miesiące nie uprawiałam sexu

jaka wielkość twojego ziarenka wyszła na ostatnim USG? I w jakim terminie było robione USG?
Skarbie, mogłaś mieć owulację w innym terminie niż przypuszczasz. Byłaś na monitoringu? Mierzyłaś temperaturę? Robiłaś testy owulacyjne? Jeśli nie to nie wiesz kiedy miałaś termin owulacji więc dziecko może być po prostu młodsze niż z terminu om. Postaraj się wyciszyć i poczekaj do następnej wizyty. Albo możesz też iść do innego ginekologa sprawdzić co widzi. Możesz mu nawet powiedzieć że nie pamiętasz kiedy miałaś ostatni okres to się oprze tylko na tym co widzi na USG i określi wiek ciąży na jej podstawie. Masz regularne miesiączki?

Myślisz, że ok?
W sumie mieści się w wartościach referencyjnych - ale spodziewałam się kosmosu 🤡

Umówiłam też ginekologa - 24 luty. Moja ginekolog kazała przyjść 2 tyg po terminie miesiączki żeby uwidocznić już serce.
Trzeba być dobrej myśli ☺️ beta pozytywna, progrsteron ładny ☺️
Robisz przyrost bety po 48 godz?

reklama
Skarbie, mogłaś mieć owulację w innym terminie niż przypuszczasz. Byłaś na monitoringu? Mierzyłaś temperaturę? Robiłaś testy owulacyjne? Jeśli nie to nie wiesz kiedy miałaś termin owulacji więc dziecko może być po prostu młodsze niż z terminu om. Postaraj się wyciszyć i poczekaj do następnej wizyty. Albo możesz też iść do innego ginekologa sprawdzić co widzi. Możesz mu nawet powiedzieć że nie pamiętasz kiedy miałaś ostatni okres to się oprze tylko na tym co widzi na USG i określi wiek ciąży na jej podstawie. Masz regularne miesiączki?
Właśnie problem w tym że moje miesiączki nie są regularne i często nie mam co miesiąc.

Do góry