reklama
Dziewczyny jak nie macie to się cieszcie bo to znaczy że zaraz będzie gorzej. Znów na sucharach jadę a jak coś więcej zjem to potem mnie mdli jeszcze bardziej. A piersi to dzisiaj bym mogła odciąć tak napieprzająMasz objawy - źle, nie masz- jeszcze gorzej
Bądź tu mądry.
Dorka66
Fanka BB :)
U mnie również jest pierwsza ciąża i też nie wiem wszystkiego, baaa nawet wydaje mi się, że wielu rzeczy nie wiem, ale wybacz żeby wiedzieć kiedy zajść w ciążę nie trzeba mieć wielkiej, nie wiadomo jakiej wiedzy. Tym bardziej jeśli nie planujesz ciąży a współżyjesz to powinnaś się tym zainteresować. Jesteś kobietą i raczej powinnaś znać fazy cyklu i to kiedy można zajść w ciążę. Nawet jeśli masz nieregularne cykle to powinnaś wiedzieć, że w ciążę się nie zachodzi zaraz po okresieJest to moja pierwsza ciąża nie planowana ale jak juz się pojawiło 2 kreski to się ucieszyliśmy z narzeczonym. Wczoraj miałam drugą wizytę i nie przyjemne wieści usłyszałam od ginekologa. Nie mam aż tak dużej wiedzy na temat cyklu i innych rzeczy. Od 10 lat mam nieregularne miesiączki i tak naprawdę nie wiedziałam czy kiedykolwiek zajdę w ciążę.
Piq
Dzisiaj nudy kto to był i już miał serduszko, czy mi się przyśniło?Nikt nie ma dziś wizyty?
+- 4 dni są uważane za regularne. Do 7 dni uznają za regularne dopiero powyżej nieNo to u mnie jest natomiast sytuacja, że niby wychodzi na 2.10, ale przy cyklach 28dniowych, a mam nieregularne, +/- 3-4 dni. I przede wszystkim to, że wg cyklu 28 dniowego, powinnam mieć owulację w 14 dc. Byłam na monitoringu tego dnia i nie było dominującego pęcherzyka, musiałam mieć owulację 2-3 dni później i wtedy doszło do zaplodnienia. Więc też może mi się zmieni data porodu i nie będę się tak martwić
W brawo girl dementowali takie głupotyJa miałam kiedyś znajomą która mi się spytała czy może być w ciąży, bo całowała się z chłopakiem, a w Bravo Girl piszą, że od tego się zachodzi
Więc w sumie to mnie nic nie zdziwi
Dorka66
I przez 10 lat się nie zainteresowałaś co jest powodem nieregularnych miesiączek tylko brałaś leki na wywołanie i już?Brałam różne leki na wywołanie miesiączki. Do tego mam nadciśnienie i problemy z cukrem. Był czas że miałam miesiączki co dwa miesiące, a zdarzyło się że miałam 4 miesiące przerwy w miesiączkowaniu
HiNo, jutro jest już piątek, jak się będziesz tak nakręcać to urodzisz na oddziale zamkniętym
reklama
Robiłam Badania. Nic mi nie wychodziło. Ginekolog kazała wprowadzić dietę i schudnąć.I przez 10 lat się nie zainteresowałaś co jest powodem nieregularnych miesiączek tylko brałaś leki na wywołanie i już?