reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

No wiesz ja też nie wiedziałam, że jest jakiś balonik, vacuum czy jakieś inne rzeczy związane z porodem dopóki ktoś ze znajomych mi o tym nie powiedział. No bo w sumie skąd mam wiedzieć, jak nigdy nie rodziłam, a w zwykłej szkole tego nie uczą ;) a jednak o cyklu kobiety i rozmnażaniu każdy uczy się na biologii i według mnie to jest podstawowa wiedza, dla kogoś kto stara się o potomstwo.
Powiem Ci że zdziwiłabyś się poziomem wiedzy jaką reprezentuje dzisiejsza młodzież 😵‍💫 i mówię to z perspektywy nauczyciela 😵‍💫 mogę sobie flaki wypruwać ale to nic nie da jak dzieci nie chcą przyswoić wiedzy. A potem rosną i pytają na forach o głupoty typu "usiadłam na desce klozetowej w publicznej toalecie, czy mogę być w ciąży?" 😵‍💫

reklama
Przepraszam dziewczyny, może się mylę, ale ja zaczynam mieć wrażenie, że ta osoba to zwykły troll i chyba szkoda Waszego czasu na odpowiadanie. Nie raz i nie dwa były tu na forum wpisy w różnych wątkach, ale w podobnym tonie i jakoś tak no zalatuje mi trollingiem 🙈 jeśli ona się upiera, że przez tydzień po miesiączce nie uprawiała sexu więc jej się nic nie zgadza i 10 razy mówione, że to nie ma znaczenia do niej nie dociera to trochę dziwne, że dorosła kobieta, która stara się o dziecko nie rozumie takich prostych zależności... i nie wie jak i kiedy zachodzi się w ciążę. Jeśli się mylę to przepraszam, ale jakoś no tak czuję 🤷‍♀️
Jest to moja pierwsza ciąża nie planowana ale jak juz się pojawiło 2 kreski to się ucieszyliśmy z narzeczonym. Wczoraj miałam drugą wizytę i nie przyjemne wieści usłyszałam od ginekologa. Nie mam aż tak dużej wiedzy na temat cyklu i innych rzeczy. Od 10 lat mam nieregularne miesiączki i tak naprawdę nie wiedziałam czy kiedykolwiek zajdę w ciążę.

Jest to moja pierwsza ciąża nie planowana ale jak juz się pojawiło 2 kreski to się ucieszyliśmy z narzeczonym. Wczoraj miałam drugą wizytę i nie przyjemne wieści usłyszałam od ginekologa. Nie mam aż tak dużej wiedzy na temat cyklu i innych rzeczy. Od 10 lat mam nieregularne miesiączki i tak naprawdę nie wiedziałam czy kiedykolwiek zajdę w ciążę.
A robiłaś coś żeby je wyregulować? Nieregularne czyli jakie? Jaki najkrótszy, jaki najdłuższy cykl?

A robiłaś coś żeby je wyregulować? Nieregularne czyli jakie? Jaki najkrótszy, jaki najdłuższy cykl?
Brałam różne leki na wywołanie miesiączki. Do tego mam nadciśnienie i problemy z cukrem. Był czas że miałam miesiączki co dwa miesiące, a zdarzyło się że miałam 4 miesiące przerwy w miesiączkowaniu

Brałam różne leki na wywołanie miesiączki. Do tego mam nadciśnienie i problemy z cukrem. Był czas że miałam miesiączki co dwa miesiące, a zdarzyło się że miałam 4 miesiące przerwy w miesiączkowaniu
Cóż w takim razie musisz czekać do wizyty albo pójść prywatnie do kogoś z dobrym USG.

Powiem Ci że zdziwiłabyś się poziomem wiedzy jaką reprezentuje dzisiejsza młodzież 😵‍💫 i mówię to z perspektywy nauczyciela 😵‍💫 mogę sobie flaki wypruwać ale to nic nie da jak dzieci nie chcą przyswoić wiedzy. A potem rosną i pytają na forach o głupoty typu "usiadłam na desce klozetowej w publicznej toalecie, czy mogę być w ciąży?" 😵‍💫
Ja miałam kiedyś znajomą która mi się spytała czy może być w ciąży, bo całowała się z chłopakiem, a w Bravo Girl piszą, że od tego się zachodzi 🤡
Więc w sumie to mnie nic nie zdziwi 😂

reklama
Do góry