reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

witaj ,przykro mi że lekarz tak cię zmartwił 😔 trzymam kciuki żeby jednak okazało się że kropek jest trochę leniuszkiem i nadrobi zaległości , kiedy idziesz na kolejną wizytę ? ☺️
Napewno nie jestem w 8 tygodniu ciąży tak jak mi wyliczają. Z narzeczonym współżyłam tydzień później jak mi się zakończył okres a nie tak jaka mi wyliczyli że zaszłam od razu po zakończeniu miesiączki.

reklama
I Twoje nastawienie mi się podoba, muszę przejąć od Ciebie trochę optymizmu 😁 wizytę masz w poniedziałek?
Tak ;) będzie 6+1 też mam załamania ale staram soe jakoś ochrzaniać sama. Wczoraj jak zaczęłam się nakręcać wzięłam książkę i zaczęłam czytać żeby nie myśleć. Muszę jakas kupić odmóżdżająca bp mam tylko kryminały i jakieś kształcące a tu pasuje coś lekkiego ;)

Napewno nie jestem w 8 tygodniu ciąży tak jak mi wyliczają. Z narzeczonym współżyłam tydzień później jak mi się zakończył okres a nie tak jaka mi wyliczyli że zaszłam od razu po zakończeniu miesiączki.
Wiek ciąży liczy się od 1 dnia ostatniej miesiączki, potem się koryguje na podstawie obrazu USG.

Wiek ciąży liczy się od 1 dnia ostatniej miesiączki, potem się koryguje na podstawie obrazu USG.
W takim razie u mnie tygodnie się nie zgadzają i wychodzi na to że jest to 7 tydzień a skoro 7 tydzień to i wielkość ziarenka do wieku by się zgadzał. Może faktycznie nie ma co się martwić i czekać.

Tu jest fajny kalkulator.
Można sprawdzić aktualny wiek ciąży, kiedy się będzie w danym tygodniu, albo w którym tygodniu będzie się danego dnia ...

Dziewczyny nie ma co porównywać (chociaż wiem, że to bardzo trudne) same wiecie jakie te cykle są skomplikowane i nigdy nie wiadomo kiedy tam się zaczęło tworzyć itp, głowy do góry ❤️

Ja zaraz idę na drugą betę, najgorzej, że wynik będzie po 18:30 więc cały dzień czekania a podbrzusze tak mnie ciągnie, boli, kłuje i co chwilę sprawdzam czy to jednak nie okres, wykończe się :p

reklama
Do góry