Napewno nie jestem w 8 tygodniu ciąży tak jak mi wyliczają. Z narzeczonym współżyłam tydzień później jak mi się zakończył okres a nie tak jaka mi wyliczyli że zaszłam od razu po zakończeniu miesiączki.witaj ,przykro mi że lekarz tak cię zmartwił trzymam kciuki żeby jednak okazało się że kropek jest trochę leniuszkiem i nadrobi zaległości , kiedy idziesz na kolejną wizytę ?
reklama
Mam skierowanie na badanie przed następną wizytąSprawdzasz teraz betę?
Agunia1401
Moderator
Tak będzie 6+1 też mam załamania ale staram soe jakoś ochrzaniać sama. Wczoraj jak zaczęłam się nakręcać wzięłam książkę i zaczęłam czytać żeby nie myśleć. Muszę jakas kupić odmóżdżająca bp mam tylko kryminały i jakieś kształcące a tu pasuje coś lekkiegoI Twoje nastawienie mi się podoba, muszę przejąć od Ciebie trochę optymizmu wizytę masz w poniedziałek?
Żołna
Fanka BB :)
Wiek ciąży liczy się od 1 dnia ostatniej miesiączki, potem się koryguje na podstawie obrazu USG.Napewno nie jestem w 8 tygodniu ciąży tak jak mi wyliczają. Z narzeczonym współżyłam tydzień później jak mi się zakończył okres a nie tak jaka mi wyliczyli że zaszłam od razu po zakończeniu miesiączki.
W takim razie u mnie tygodnie się nie zgadzają i wychodzi na to że jest to 7 tydzień a skoro 7 tydzień to i wielkość ziarenka do wieku by się zgadzał. Może faktycznie nie ma co się martwić i czekać.Wiek ciąży liczy się od 1 dnia ostatniej miesiączki, potem się koryguje na podstawie obrazu USG.
morticia_adams
Może po prostu zmień lekarza?W takim razie u mnie tygodnie się nie zgadzają i wychodzi na to że jest to 7 tydzień a skoro 7 tydzień to i wielkość ziarenka do wieku by się zgadzał. Może faktycznie nie ma co się martwić i czekać.
Żołna
Tu jest fajny kalkulator.
Można sprawdzić aktualny wiek ciąży, kiedy się będzie w danym tygodniu, albo w którym tygodniu będzie się danego dnia ...
Można sprawdzić aktualny wiek ciąży, kiedy się będzie w danym tygodniu, albo w którym tygodniu będzie się danego dnia ...
Kalkulator ciążowy
Już wiesz – jesteś w ciąży! Gratulacje. Zastanawiasz się, który to tydzień ciąży? Który to miesiąc? Chcesz znać termin porodu? Wypróbuj kalkulator ciąży!
www.medicover.pl
MałaMi2020
Początkująca w BB
Dziewczyny nie ma co porównywać (chociaż wiem, że to bardzo trudne) same wiecie jakie te cykle są skomplikowane i nigdy nie wiadomo kiedy tam się zaczęło tworzyć itp, głowy do góry
Ja zaraz idę na drugą betę, najgorzej, że wynik będzie po 18:30 więc cały dzień czekania a podbrzusze tak mnie ciągnie, boli, kłuje i co chwilę sprawdzam czy to jednak nie okres, wykończe się
Ja zaraz idę na drugą betę, najgorzej, że wynik będzie po 18:30 więc cały dzień czekania a podbrzusze tak mnie ciągnie, boli, kłuje i co chwilę sprawdzam czy to jednak nie okres, wykończe się
reklama
MałaMi2020
Początkująca w BB
Acard już biorę dawno, niby od owulacji więc jak zaczełam 3 miesiące temu tak biorę cały czasteż robić od pozytywnego testu a co z acardem? bierzesz już? czy czekasz do wizyty?