reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Teoretycznie wczoraj 5+1, ale pęcherzyk wychodził na 5+5 10mm i był tylko pęcherzyk zoltkowy bez zarodka jeszcze a moja beta juz dawno jest grubo ponad 10tys 😪
Mnie zgubiło porównywanie mojego etapu ciąży z czyjąś. A szczególnie jak oglądałam usg na tiktoku, niby w opisie 5tydzien i wszystko już ukształtowane łącznie z widoczną akcją serca, a po przybliżeniu widoczny napis na usg: 7tydzien. Przetłumaczyłam sobie, że są też Leniuszki albo owulacja była później i w związku z tym i do zaplodnienia doszło później.
Już nie włączam innych usg 😜
Patrzę tylko na siebie.

Tylko spokój nas uratuje 😌

reklama
I witam wszystkie nowe mamusie, dopiero nadrabiam a widzę że sporo wczoraj dołączyło, rozgośćcie się na całe 9 miesięcy 🥰 Ja się od wczorajszej wizyty troche wycofałam i nie umiem się cieszyć tą ciążą, juz nawet objawów nie czuje żadnych albo to moja głowa albo coś jest nie tak 🫤
u mnie póki co na ostatniej wizycie było wszystko okej a też nie mam za bardzo objawów , tylko powiększone piersi ale nawet już nie bolą za bardzo i spać mi się chce , nawet już nie wstaje na siku w nocy , w dzień może więcej sikam ale też dużo pije także .. też nie mam tych wszystkich typowych objawów ciążowych a mimo to staram się wierzyć że będzie dobrze 🥰

Cześć. Z obliczeń lekarza wychodzi że jestem w 8 tygodnia dniu ciąży. Byłam dwa tygodnie temu na wizycie i ciąża się potwierdziła. Ziarenko miało 3mm, wczoraj byłam poraź kolejny i ginekolog mnie zmartwiła bo powiedziała że jak na 8 tydzień to ziarenko za mało urosło. Powinno mieć 1.5cm a ma tylko 8mm. Serduszko widać że bije ale powiedziała że czarno to widzi. Do tego od wczoraj raptem minęły mi wszystkie dolegliwości ciążowe.
witaj ,przykro mi że lekarz tak cię zmartwił 😔 trzymam kciuki żeby jednak okazało się że kropek jest trochę leniuszkiem i nadrobi zaległości , kiedy idziesz na kolejną wizytę ? ☺️

Każda z nas, ja dzisiaj wstaje i patrzę na piersi i myślę cholera nie bolą, brzuch nie boli... objawy znikają po czym palnęłam się w czoło i mówię ogarnij ta głupia głowę, to wszystko wina hormonów itd... będzie co będzie, ale też staram się nie nakręcać. Czemu miałoby się znowu nie udać. Uda się i koniec 😉 i z takim przekonaniem muszę do poniedziałku. Jeszcze jutro w pracy będzie się dłużyć, weekend jakoś przetrwam a poniedziałek to się skicham w pracy ;)
I Twoje nastawienie mi się podoba, muszę przejąć od Ciebie trochę optymizmu 😁 wizytę masz w poniedziałek?

Mnie zgubiło porównywanie mojego etapu ciąży z czyjąś. A szczególnie jak oglądałam usg na tiktoku, niby w opisie 5tydzien i wszystko już ukształtowane łącznie z widoczną akcją serca, a po przybliżeniu widoczny napis na usg: 7tydzien. Przetłumaczyłam sobie, że są też Leniuszki albo owulacja była później i w związku z tym i do zaplodnienia doszło później.
Już nie włączam innych usg 😜
Patrzę tylko na siebie.

Tylko spokój nas uratuje 😌
No dokładnie, tez porównuje swoją ciążę do innych a tak naprawdę każdy organizm jest inny, ja to wszystko wiem, ale i tak porównuje 🤦‍♀️😅

reklama
Do góry