reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

ja się czuję wsumie bez zmian . Spać mi się jedynie chce prawie cały czas i walczę w pracy żeby nie zasnąć . Innych objawów brak , brzuch nie boli , cycki może i są nabrzmiałe ale raczej już nie bolą , także mam nadzieję że wszystko tam okej . W środę idę na wizytę mam nadzieję że zobaczę już coś więcej , chociaż nie nastawiam się jakoś mega na serduszko ale fajnie by było jakby już było , chociaż nastraszylyscie mnie tymi lekarzami na NFZ i teraz się boje ze moja na swoim sprzedaje wszystko widziała a pójdę do tej i okaże się nagle że zarodka nie ma a ja dostanę zawału 😯
Ja idę w poniedziałek i raczej mam nadzieję że klinika ma dobre usg a później do mojej lekarki ale ona już ma wysokich lotów sprzęt bo to jej klinika, ale ceny zabójcze... U mnie powiedzenie do dziecka moje drogie dziecko będzie na miejscu 😉

reklama
Ja idę w poniedziałek i raczej mam nadzieję że klinika ma dobre usg a później do mojej lekarki ale ona już ma wysokich lotów sprzęt bo to jej klinika, ale ceny zabójcze... U mnie powiedzenie do dziecka moje drogie dziecko będzie na miejscu 😉
haha 😅 no moja lekarka w klinice gdzie szukaliśmy przyczyny niepowodzeń i tak dalej też ma dobry sprzęt, ta na NFZ nie mam pojęcia . No nic pójdę zobaczę , a do środy jakoś muszę dotrwać 😅

A wiem jeszcze dziewczyny co mogłabym nazwać ,,objawem ,, to pewnie wina burzy hormonów . Moja twarz wygląda strasznie , tak mnie wysypuje że dajcie spokój ,już mój mąż powiedział że chyba będzie dziewczyna bo mi urodę zabiera 😅 kochany nie ? 😅

Mi w sumie jak narazie jest słabo, kręci mi się w głowie i jestem senna, ciekawa jestem jak mi pierwsza morfologia wyjdzie, profilaktycznie już jem rzeczy z żelazem:)

Dziewczyny u mnie raczej bez happy endu.. 😞 Obudziłam się z bólem brzucha jak na miesiączkę i przy podcieraniu plamienie jak przy początku okresu, jade na sor, ale już wiadomo jak to się skończy..😓
Nie wiadomo, plamienia mogą być czymś zupełnie normalnym, daj znać co ci w szpitalu powiedzą ❤️

A skąd byś wiedziała czy ma? Masz lux med czy inne takie? Bo wiesz tam nikt nie powiedział że w gabinecie nie ma usg okazało się na miejscu, więc takie „ja bym nie poszła” to można sobie mówić ale jakbyś poszła z pakietu i zaliczyła zonka że powinno być USG a nie ma to też by Ci fajnie nie było (jak mi 😂)
U mnie w mieście wszystkie gabinety mają usg tam gdzie przyjmują na te prywatne ubezpieczenia i jakoś mi się wydawało, że w tych czasach to takie normalne 😅
Ale fakt na pewno też są tacy którzy nie mają i w sumie nikt nas o tym nie informuje czy jest tam usg czy nie, więc też pewnie bym była mega w szoku.

A wiem jeszcze dziewczyny co mogłabym nazwać ,,objawem ,, to pewnie wina burzy hormonów . Moja twarz wygląda strasznie , tak mnie wysypuje że dajcie spokój ,już mój mąż powiedział że chyba będzie dziewczyna bo mi urodę zabiera 😅 kochany nie ? 😅
O to mnie to samo 😄 strasznie mnie wysypuje, gdzie ja nigdy nie miałam z tym problemów, tak teraz to jest jakiś dramat.

Ja się zupełnie w ciąży nie czuje. Kłucie w jajnikach mam, ale to i bez ciąży kłują co jakiś czas. Szczerze to się chyba bardziej zdziwię jeśli wszystko ok niż nie. Tłumaczę sobie że to pewnie odruch obronny przed kolejną stratą, bardziej wierzę w Wasze powodzenie niż swoje 🙄

reklama
Ja się zupełnie w ciąży nie czuje. Kłucie w jajnikach mam, ale to i bez ciąży kłują co jakiś czas. Szczerze to się chyba bardziej zdziwię jeśli wszystko ok niż nie. Tłumaczę sobie że to pewnie odruch obronny przed kolejną stratą, bardziej wierzę w Wasze powodzenie niż swoje 🙄
Ale ja też nie mam żadnych objawów ciążowych, więc się nie stresuj, nie każda z nas je ma od razu ;)
To, że mnie wysypuje to wina hormonów, które biorę w dużych ilościach, a nie ciąży.
Też czytam o tych wszystkich objawach u innych, a ja nie mam żadnych i się zastanawiam czy jest wszystko okej, ale z drugiej strony to jest jeszcze wcześnie, więc cieszę się na razie dobrym samopoczuciem ile mogę, bo nie wiem ile to potrwa i może za kilka tygodni, będę tęskniła za brakiem tych objawów 😅

Więc głowa do góry i korzystaj z dobrego samopoczucia 😘

Do góry