reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Zapytałam czy mogę pić yerba mate ? Nie
Czy mogę ćwiczyć codziennie ? Tak. Wskazane.
Zapytałam czy mogę kontynuować okno żywieniowe ( od 3 lat zaczynam od 14 godziny min pierwszy posiłek). No i tu powiedział tak..
Też się zdziwiłam bo myślałam że powie proszę się postarać jeść wcześniej, albo więcej. Powiedział że mam jeść tak jak jadłam. Nie starać się zmieniać.
A to twoja pierwsza ciąża?
Te wskazania wszystkie się zgadzają z aktualnymi wytycznymi, co do ćwiczeń były niedawno robione badania, więc facet chyba jest na bieżąco. Fajnie że udało ci się znaleźć takiego pewnego siebie i opanowanego, faktycznie jak tydzień temu miałaś USG i pęcherzyk był w macicy to nie ma chyba sensu powtarzać :). Taki spokój jest bardzo cenny, sama bym chyba chciała, żeby ktoś mi tak powiedział, zaufaj mi, będzie dobrze. 😃

reklama
Ja nie zobaczyłam bicia serca mojego straconego dziecka, więc nie wyszła bym nie wiedząc czy teraz bije.
W wielu gabinetach w prywatnego ubezp nawet nie mają USG, już o tym gdzieś pisałam. Więc nie wiem jakbyś chciała zobaczyć serce bez sprzętu. U mnie przy pozamacicznej koleś zapytał o ostatnią miesiączkę pokręcił kolkiem i powiedział że przyjść za dwa tyg. Ale i tak by usg nie zrobił bo by go nie miał. Zresztą dwa tyg później to już by mnie tu nie było jakbym go posłuchała ale on ma bardzo skrajne opinie i ja do tej placówki już nie poszłam, tylko już do szpitala 🤪No i to też zależy od tego jak się ciąża rozwija, to że u jednej wcześniej a u drugiej później jest widoczne serduszko to fakt, o którym często dziewczyny mówią.

Do góry