reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Dziewczyny u mnie raczej bez happy endu.. 😞 Obudziłam się z bólem brzucha jak na miesiączkę i przy podcieraniu plamienie jak przy początku okresu, jade na sor, ale już wiadomo jak to się skończy..😓
Plamienie się zdarza. Nawet w tych aplikacjach ciążowych było to napisane. Może to tylko jakiś krwiak. Oby to było nic groźnego! Trzymamy kciuki!! 🍀🍀🍀

A skąd byś wiedziała czy ma? Masz lux med czy inne takie? Bo wiesz tam nikt nie powiedział że w gabinecie nie ma usg okazało się na miejscu, więc takie „ja bym nie poszła” to można sobie mówić ale jakbyś poszła z pakietu i zaliczyła zonka że powinno być USG a nie ma to też by Ci fajnie nie było (jak mi 😂)

Nie wiem jak w Medicover, ale w lux med przy umawianiu wizyty masz opcje czy lekarz ma mieć USG czy nie (przynajmniej w Warszawie).
Oczywiście to nadal lekarz decyduje czy je użyje. W Warszawie kojarzę przynajmniej 5 polecanych lekarzy, którzy robią USG na każdej wizycie ja np. u dr Ewy Kuś

@Izz96 mi dzisiaj wszystkie objawy znikły i też lekki stres...
@klaudia16 ty coś czujesz?
@spekoppar_ a Ty jak się czujesz? Miałaś transfer dzień po mnie masz jakiekolwiek objawy? Robiłaś więcej betę czy idziesz na wizytę dopiero do kliniki?
ja się czuję wsumie bez zmian . Spać mi się jedynie chce prawie cały czas i walczę w pracy żeby nie zasnąć . Innych objawów brak , brzuch nie boli , cycki może i są nabrzmiałe ale raczej już nie bolą , także mam nadzieję że wszystko tam okej . W środę idę na wizytę mam nadzieję że zobaczę już coś więcej , chociaż nie nastawiam się jakoś mega na serduszko ale fajnie by było jakby już było , chociaż nastraszylyscie mnie tymi lekarzami na NFZ i teraz się boje ze moja na swoim sprzedaje wszystko widziała a pójdę do tej i okaże się nagle że zarodka nie ma a ja dostanę zawału 😯

Dziewczyny u mnie raczej bez happy endu.. 😞 Obudziłam się z bólem brzucha jak na miesiączkę i przy podcieraniu plamienie jak przy początku okresu, jade na sor, ale już wiadomo jak to się skończy..😓
a czy ty przypadkiem nie miałaś torbiela koło pęcherzyka ? Czy pomyliły mi się osoby . Przykro mi , trzymam kciuki żeby okazało się że to jednak nic złego 😔

Nie wiem jak w Medicover, ale w lux med przy umawianiu wizyty masz opcje czy lekarz ma mieć USG czy nie (przynajmniej w Warszawie).
Oczywiście to nadal lekarz decyduje czy je użyje. W Warszawie kojarzę przynajmniej 5 polecanych lekarzy, którzy robią USG na każdej wizycie ja np. u dr Ewy Kuś
No to w innym pakiecie nie ma takiej opcji jak wybierzesz np prowadzenie ciąży to Cię zapiszą do ziomka bez USG i nara 😂 dlatego ja już tam nie chodzę, tylko po skierowanie i na badania i elo. No chyba że coś się przez te 1.5 roku zmieniło ale nie zamierzam spr

ja się czuję wsumie bez zmian . Spać mi się jedynie chce prawie cały czas i walczę w pracy żeby nie zasnąć . Innych objawów brak , brzuch nie boli , cycki może i są nabrzmiałe ale raczej już nie bolą , także mam nadzieję że wszystko tam okej . W środę idę na wizytę mam nadzieję że zobaczę już coś więcej , chociaż nie nastawiam się jakoś mega na serduszko ale fajnie by było jakby już było , chociaż nastraszylyscie mnie tymi lekarzami na NFZ i teraz się boje ze moja na swoim sprzedaje wszystko widziała a pójdę do tej i okaże się nagle że zarodka nie ma a ja dostanę zawału 😯
No to jak powie że nie widzi to pamiętaj że to sprzęt 😘

No to w innym pakiecie nie ma takiej opcji jak wybierzesz np prowadzenie ciąży to Cię zapiszą do ziomka bez USG i nara 😂 dlatego ja już tam nie chodzę, tylko po skierowanie i na badania i elo. No chyba że coś się przez te 1.5 roku zmieniło ale nie zamierzam spr
też nie korzystam z medi ,nawet po skierowania bo ci ludzie tam są jacyś upośledzeni 🤦 ostatnio jak pisałam z położna że chce potwierdzić ciąże żeby dała mi skierowanie na betę to mi napisała że badanie bety nie jest aby wykluczyć lub potwierdzić ciąże i mam się umówić do lekarza 2 tygodnie po dacie okresu 🤦

reklama
Przykro mi, ale daj znać co się dzieje🥺
W poprzedniej ciąży zaczęłam nagle plamić w 9tc!!!, pamiętam jak z rozpaczy płakałam na podlodze ech... Okazało się, że to naczynko i z ciążą wszystko w porządku...

Do góry