reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
W zeszłej schudłam bo pracowałam fizycznie do 7 miesiąca, sauna i siłownia i miałam większe zapotrzebowanie i uważałam na dietę;)
Teraz też mniej jem, ale to mnie coś blokuje, mniejsze porecje i staram się nie jeść słodkiego, bo mam io i nie chce cukrzycy ciążowej.
Jakim cudem dawałaś radę chodzić na siłownię i pracować fizycznie? Boże mnie tak muli i mdli że na zmianę bym spała i jadła jak już mnie mdlić przestaje, siły nie mam na nic, jestem blada i mam podkrążone oczy a nigdy nie miałam 😂 ale grunt że 🍤rośnie, jakoś to prześpię 🤪

W zeszłej schudłam bo pracowałam fizycznie do 7 miesiąca, sauna i siłownia i miałam większe zapotrzebowanie i uważałam na dietę;)
Teraz też mniej jem, ale to mnie coś blokuje, mniejsze porecje i staram się nie jeść słodkiego, bo mam io i nie chce cukrzycy ciążowej.
Ćwiczyłaś na siłowni w ciazy? 🤔 Pytam bo ja od dłuższego czasu chodzę na siłownię, podnosiłam ciężary i tak się zastanawiam czy w ciazy mozna bardzo małymi ciężarkami coś ćwiczyć czy lepiej sobie odpuścić i zrezygnować całkiem z aktywności fizycznej, przyznam że mi tego brakuje,slyszalam ze dużo kobiet które ćwiczyły przed ciaza mogą też delikatnie w ciazy..

Ćwiczyłaś na siłowni w ciazy? 🤔 Pytam bo ja od dłuższego czasu chodzę na siłownię, podnosiłam ciężary i tak się zastanawiam czy w ciazy mozna bardzo małymi ciężarkami coś ćwiczyć czy lepiej sobie odpuścić i zrezygnować całkiem z aktywności fizycznej, przyznam że mi tego brakuje,slyszalam ze dużo kobiet które ćwiczyły przed ciaza mogą też delikatnie w ciazy..
Jak nie masz przeciwwskazań to można, ja zazdroszczę energii bo jestem takim zombie że treningi to ostatnie o czym myślę

Jak nie masz przeciwwskazań to można, ja zazdroszczę energii bo jestem takim zombie że treningi to ostatnie o czym myślę
Nie zapeszajac czuje się zupełnie normalnie tylko szybciej łapie zadyszkę i się mecze, aż mnie to zastanawia czy to dobrze, zaraz się dowiem.. 🙈

Ja bym chętnie trochę więcej podpala, ale córka się budzi w nocy jeszcze 3-4 razy i do niej wstaje 🤣 rano jest ciężko się pozbierać, ale w ciągu dnia w sumie nic nie robię takiego więc jest spoko :) trochę mi się w głowie czasami kręci i chyba powoli zaczyna mi być niedobrze, ale jeszcze nie wymiotuje 😃
Za to wczoraj mnie takie nerwy na wieczór złapały, stresowałam się wszystkim i jakoś tak dziwnie mi było i mam dziwne sny 😃
Ale faktycznie, jest zupełnie inaczej niż w poprzedniej ciąży:)
Ja też mam mega dziwne sny, dzisiaj mi się śniło, że handlowałam progesteronem 😂 przychodziły do mnie jakieś laski i pytałam ile mają progesteronu i jak miały minimum 20 to im jakieś tabletki dawałam 🤣🤣 i jak się obudziłam rano to chciałam mojemu powiedzieć, że śniło mi się, że w ciąży jestem i sobie uświadomiłam, że jestem naprawdę, a nie tylko we śnie 🙈
Ogólnie to mam mega problemy z zaśnięciem, a potem rano ze wstaniem, dziś np dopiero ok 3 usnęłam może dlatego co noc mi się takie głupoty śnią :D

reklama
Do góry