reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Miałam mieć wizytę jutro, ale jednak z przyczyn prywatnych przełożyłam na dzisiaj. Co ja sobie myślałam idąc do medicover skoro mają tam usg średniej jakości? Przyznam się Wam, że po Waszych wczorajszych wiadomościach myślałam, że i ja zobaczę dzisiaj pęcherzyk żółtkowy… A ledwo co na tym sprzęcie znalazł pęcherzyk ciążowy. Z 4mm urósł do 9mm. Mówił, że za wcześnie na pęcherzyk żółtkowy. Kurde, chyba nie widział Waszych wczorajszych zdjęć usg. Nie powinno się porównywać, każda ciąża inna, ale jednak nie umiem inaczej bez porównywania.
I jakoś tak straciłam wiarę i moc w to Maleństwo. Nie mam na nic siły. Boję się, że to powtórka z rozrywki i nie uda się ta ciąża.
😔😢
W piątek kolejna wizyta, już z USG z prawdziwego zdarzenia i zobaczymy. Jestem bardzo zrezygnowana. Co ma być to będzie 😥

reklama
Miałam mieć wizytę jutro, ale jednak z przyczyn prywatnych przełożyłam na dzisiaj. Co ja sobie myślałam idąc do medicover skoro mają tam usg średniej jakości? Przyznam się Wam, że po Waszych wczorajszych wiadomościach myślałam, że i ja zobaczę dzisiaj pęcherzyk żółtkowy… A ledwo co na tym sprzęcie znalazł pęcherzyk ciążowy. Z 4mm urósł do 9mm. Mówił, że za wcześnie na pęcherzyk żółtkowy. Kurde, chyba nie widział Waszych wczorajszych zdjęć usg. Nie powinno się porównywać, każda ciąża inna, ale jednak nie umiem inaczej bez porównywania.
I jakoś tak straciłam wiarę i moc w to Maleństwo. Nie mam na nic siły. Boję się, że to powtórka z rozrywki i nie uda się ta ciąża.
😔😢
W piątek kolejna wizyta, już z USG z prawdziwego zdarzenia i zobaczymy. Jestem bardzo zrezygnowana. Co ma być to będzie 😥
Nie załamuj się proszę. Musi być dobrze. A często na USG guzik widać bo właśnie sprzęt jest do dupy. W piątek pójdziesz i wszystko będzie dobrze ❤️

😔😢
Kurcze co za dzień..🫤 czyli podobna sytuacja do mojej z tym sprzetem do dupy... Masz usg w piątek, więc już niewiele czasu, trzymam kciuki żeby to był tylko beznadziejny sprzęt a na to jest jednak duza szansa... 🤞

Jakim cudem dawałaś radę chodzić na siłownię i pracować fizycznie? Boże mnie tak muli i mdli że na zmianę bym spała i jadła jak już mnie mdlić przestaje, siły nie mam na nic, jestem blada i mam podkrążone oczy a nigdy nie miałam 😂 ale grunt że 🍤rośnie, jakoś to prześpię 🤪
Byłam 5 lat młodsza i 15kg lżejsza i chyba w najlepszej formie. Miałam bezstresowa pracę;) i nie wiedziałam o tych strasznych wszystkich rzeczach jakie mogą się przydazyc, pierwsza ciąża, w pierwszym cyklu, bez żadnych objawów oprócz mocno bolących piersi i lekkiego kłucia na początku, teraz nie ryzykowałabym bo jestem po 3 stratach i za dużo by mnie to kosztowało gdyby coś się stało... teraz o siebie dbam.

Ćwiczyłaś na siłowni w ciazy? 🤔 Pytam bo ja od dłuższego czasu chodzę na siłownię, podnosiłam ciężary i tak się zastanawiam czy w ciazy mozna bardzo małymi ciężarkami coś ćwiczyć czy lepiej sobie odpuścić i zrezygnować całkiem z aktywności fizycznej, przyznam że mi tego brakuje,slyszalam ze dużo kobiet które ćwiczyły przed ciaza mogą też delikatnie w ciazy..
Nie powiem Ci, bo to powinien powiedzieć Ci lekarz. Mój lekarz w Norwegii uwazał jak każdy tam, ciąża to nie choroba wszystko co robisz przed robisz w trakcie i po. Czyli skoro saunowalam przed robiłam to też w trakcie ale mniej... ciężarów nie dźwigałam, malutkie hantelki na ręce lub nogi... martwego ciągu nie robiła,... więcej było ruchu, rowerek, bieganie, zumba, step itd... chodziłam sporo po gorach, nie jakoś ekstremalnie bo to śnieg był ale starałam soe być w ruchu i lepiej się czułam.
@klaudia16 pisała wczoraj że lekarz pozwolił do 7kg dźwigać?

u mnie nie ma takiej opcji , nie mam się gdzie schować 😅 a to pracujesz ? Jak dajesz radę z tymi mdłościami i wgl ?

Pracuję, ale o tyle dobrze że zdalnie. Średnio daje radę, w sumie to dzisiaj żałuję że wzgardziłam zwolnieniem bo ciśnienie q robocie ogromne a ja ledwo żyję, podejmowanie decyzji i myślenie sprawiają mi problem ale póki co zasłaniam się „chyba coś mnie bierze” i jakoś ogarniam. Chyba będę musiała nadrobić w weekend bo nie mam siły na nic a jeszcze jutro i w piątek muszę na badania wyskoczyć

😔😢
Uda się, tak wczesne ciąże dobrze widać tylko na dobrym sprzęcie i przy dobrym lekarzu więc się nie przejmuj 😘

Byłam 5 lat młodsza i 15kg lżejsza i chyba w najlepszej formie. Miałam bezstresowa pracę;) i nie wiedziałam o tych strasznych wszystkich rzeczach jakie mogą się przydazyc, pierwsza ciąża, w pierwszym cyklu, bez żadnych objawów oprócz mocno bolących piersi i lekkiego kłucia na początku, teraz nie ryzykowałabym bo jestem po 3 stratach i za dużo by mnie to kosztowało gdyby coś się stało... teraz o siebie dbam.

Nie powiem Ci, bo to powinien powiedzieć Ci lekarz. Mój lekarz w Norwegii uwazał jak każdy tam, ciąża to nie choroba wszystko co robisz przed robisz w trakcie i po. Czyli skoro saunowalam przed robiłam to też w trakcie ale mniej... ciężarów nie dźwigałam, malutkie hantelki na ręce lub nogi... martwego ciągu nie robiła,... więcej było ruchu, rowerek, bieganie, zumba, step itd... chodziłam sporo po gorach, nie jakoś ekstremalnie bo to śnieg był ale starałam soe być w ruchu i lepiej się czułam.
@klaudia16 pisała wczoraj że lekarz pozwolił do 7kg dźwigać?
Ja ruchu miałam dużo ale bez kitu od miesiąca jestem bez życia. Jakby mi prąd odłączyli. Ani na salsation ani na zumbę ani na rowerek nie mam siły. Nawet rozciąganie ciężko przyszło bo jestem wiecznie zmęczona głodna i zmulona 🫣może faktycznie za stara jestem 🤪

reklama
😔😢
Trzymam bardzo mocno kciuki , żeby jednak był tam większy pęcherzyk 🤞🤞♥️ .

Też w ciąży poszłam najpierw na NFZ sprzęt do dupy, ciążą nie rozwija się a na 2 dzień prywatnie to serce biło jak dzwon.
Mam nadzieję ogromną ,że i u Ciebie tak będzie :) 🤰🪄

Do góry