reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Mnie prześladuje bezsenność odkąd jestem w ciąży, gdzie ja kocham spać, wybudzam się często i już nie mogę zasnąć i spie tak na raty 🙈
Ja właśnie w ciazy spałam bardzo dużo, byłam senna, mogłam spać ile chciałam a teraz to śpię ale lekkim snem i jestem nie wyspana, dzisiaj prosiłam męża żeby poszedł do córki spać żeby nie wstała w nocy i żeby nie przyszła, chciałam odespać i sie udało nie wybudzać. Ja wiem ze śpię, ale takie dziwne wrażenie jakbym nie spala, taki płytki sen, ale może nerwy, mam wrażenie że też ciut schudłam... Mi to nie przeszkadza ale w poprzedniej ciazy miałam mniejsza wagę i schudłam na początku więc pewnie teraz może być podobnie.

reklama
Ja właśnie w ciazy spałam bardzo dużo, byłam senna, mogłam spać ile chciałam a teraz to śpię ale lekkim snem i jestem nie wyspana, dzisiaj prosiłam męża żeby poszedł do córki spać żeby nie wstała w nocy i żeby nie przyszła, chciałam odespać i sie udało nie wybudzać. Ja wiem ze śpię, ale takie dziwne wrażenie jakbym nie spala, taki płytki sen, ale może nerwy, mam wrażenie że też ciut schudłam... Mi to nie przeszkadza ale w poprzedniej ciazy miałam mniejsza wagę i schudłam na początku więc pewnie teraz może być podobnie.
Wychodzi na to, że co ciąża to inne objawy, tez bylam bardziej senna w poprzedniej ciazy 🫣 a schudłaś bo nie masz apetytu, wymiotujesz czy taka Twoja uroda?

Ja chyba też schudłam bo myślałam że ważę 2 albo nawet 4kg więcej niż wczoraj na ważeniu, ale ledwo jem więc nawet mnie to nie zdziwiło, bo do najchudszych nie należę

Ja chyba też schudłam bo myślałam że ważę 2 albo nawet 4kg więcej niż wczoraj na ważeniu, ale ledwo jem więc nawet mnie to nie zdziwiło, bo do najchudszych nie należę
Ja to się aż boję tego momentu dziś - stanąć na wagę 🙈 mam wrażenie, ze bardzo przytyłam w ostatnim czasie a jestem plus size 🙈 dla mnie byłoby wskazane brak apetytu itp😂

Wychodzi na to, że co ciąża to inne objawy, tez bylam bardziej senna w poprzedniej ciazy 🫣 a schudłaś bo nie masz apetytu, wymiotujesz czy taka Twoja uroda?
W zeszłej schudłam bo pracowałam fizycznie do 7 miesiąca, sauna i siłownia i miałam większe zapotrzebowanie i uważałam na dietę;)
Teraz też mniej jem, ale to mnie coś blokuje, mniejsze porecje i staram się nie jeść słodkiego, bo mam io i nie chce cukrzycy ciążowej.

reklama
Ja bym chętnie trochę więcej podpala, ale córka się budzi w nocy jeszcze 3-4 razy i do niej wstaje 🤣 rano jest ciężko się pozbierać, ale w ciągu dnia w sumie nic nie robię takiego więc jest spoko :) trochę mi się w głowie czasami kręci i chyba powoli zaczyna mi być niedobrze, ale jeszcze nie wymiotuje 😃
Za to wczoraj mnie takie nerwy na wieczór złapały, stresowałam się wszystkim i jakoś tak dziwnie mi było i mam dziwne sny 😃
Ale faktycznie, jest zupełnie inaczej niż w poprzedniej ciąży:)

Do góry