reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

z tego co wiem to do 12 tygodnia ciężarna nie jest chroniona ☺️
Od początku ciąży ciężarna jest chroniona w przypadku zwolnienia. NIE MOZNA zwolnić ciężarnej.

Mylisz pojęcia.
Nie jest chroniona do 12 tygodnia w przypadku przedłużenia umowy czyli jak w 10 tygodniu ciężarnej kończy się umowa PRACODAWCA nie ma obowiązku jej przedłużać umowy.
Ale gdyby skończyła się umowa np w 12+3 to już ten OBOWIĄZEK JEST!

Znajcie swoje prawa. 😊

reklama
To musi być upadłość bądź likwidacja całej firmy, nie jednego oddziału. To jest bardzo ciężkie do zrobienia i wykazania, że zachodzą przesłanki do zwolnienia Cię w ciąży.
ogólnie w październiku zwolnili tak jakby cały jedziemy dział , dostali odprawy i okres wypowiedzenia płatny . Dlatego boje się że teraz zamkna jakby całą ,,firmę ,, tylko że to jest tak że firmy jest duża i ma 114 oddziałów w całej Polsce , więc teoretycznie nie byłaby to upadłość formy tylko likwidacja stanowiska tak mi się wydaje

ogólnie w październiku zwolnili tak jakby cały jedziemy dział , dostali odprawy i okres wypowiedzenia płatny . Dlatego boje się że teraz zamkna jakby całą ,,firmę ,, tylko że to jest tak że firmy jest duża i ma 114 oddziałów w całej Polsce , więc teoretycznie nie byłaby to upadłość formy tylko likwidacja stanowiska tak mi się wydaje
Ale nawet jak będzie likwidacja stanowiska to nie zostajesz bez niczego. Będziesz miała zasiłek.

I tam wśród tych zwolnionych była ciężarna?
Bo naprawdę nie możesz porównywać zwolnienia zwyczajnych pracowników ze zwolnieniem ciężarnej to są zupełnie inne tematy. Nie wierze, ze ogłoszą uplatosc 114 filli żeby zwolnić jedna ciężarna 😊

I tam wśród tych zwolnionych była ciężarna?
Bo naprawdę nie możesz porównywać zwolnienia zwyczajnych pracowników ze zwolnieniem ciężarnej to są zupełnie inne tematy. Nie wierze, ze ogłoszą uplatosc 114 filli żeby zwolnić jedna ciężarna 😊
niee ,nie było ciężarnej . Dobra czyli nawet przy likwidacji stanowiska nie moja zwolnić ciężarnej ? Bo już się pogubiłam

reklama
Do góry