reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
ja jestem za prywatnym, później wysyłałyśmy sobie nawet fotki po porodzie no i jednak czasem porusza się intymne sprawy jak to przy ciąży :D Ja do prywatnego mogę dołączyć dopiero po potwierdzeniu serduszka, a chcę iść dość późno (około 20 lutego) - teraz mam początek 5 tygodnia, choć wiem, że owulację mam bardzo wcześnie i może być ciut starszy kropek. Jeszcze mentalnie nie do końca pozwalam sobie czuć się w tej ciąży bo mnie zaskocz
Tez jestem za prywatnym, ale nie na tym etapie ciazy, wiele dziewczyn będzie dołączać dopiero jak będzie miała pewność, że serduszko jest, na razie jest nas garstka, jestem za przejściem na prywatny wątek dopiero za miesiąc, dajmy szanse innym dziewczynom na dolaczenie a na razie nie musimy wysylac swoich prywatnych zdjec na publicznym😉

Tez jestem za prywatnym, ale nie na tym etapie ciazy, wiele dziewczyn będzie dołączać dopiero jak będzie miała pewność, że serduszko jest, na razie jest nas garstka, jestem za przejściem na prywatny wątek dopiero za miesiąc, dajmy szanse innym dziewczynom na dolaczenie a na razie nie musimy wysylac swoich prywatnych zdjec na publicznym😉
dokładnie! ☺️

Ach ja tego nie znam, u mnie poród na początku zapowiadał się spoko, ale po 3-4h doszłam do 7 cm rozwarcia i się okazało, że młody nie przejdzie (ważył prawie 4500) i miałam cesarkę na cito. Fakt, że znieczulenie mogło też spowolnić akcję (podanie go było najpiękniejszym momentem porodu 😆😆😆)...ale teraz chyba też chciałabym znów cesarkę, obawiam się, że popękam podczas porodu o_O..choć generalnie czas po cesarce to jednak lekka masakra: ja kilka dni wymagałam pomocy męża nawet żeby pójść do kibelka albo się umyć, choć pewnie każdy inaczej dochodzi do siebie.
Chociaz mialas jakąś akcje, organizm coś działał 🙈 mój porod wyglądał tak, że przez małowodzie trafiłam do szpitala 2 tygodnie prawie przed terminem i próbowali mi wywoływać porod 3 razy oksy, tabletką , balonikiem, przez te 2 tygodnie moja szyjka otworzyła się na pół centymetra, przy podawaniu oksy czytałam książkę i modliłam się o koniec, bo trzymali mnie na głodzie od rana do wieczora, po baloniku wyłam na podłodze z bólu a i tak szyjka się nie otworzyła nawet minimalnie, także ja podziękuję... najwidoczniej nie nadaje się na porod naturalny 🥴🥴🥴 I nie ze straszę dziewczyny,ja po prostu mam taki organizm i żelazna szyjkę 😅

A ja jeszcze zapytam czy wszystkie badacie proga i tsh i tylko ja tego nie zrobiłam? Ja w sumie w poprzedniej ciąży zbadałam pod wpływem forum, a sami lekarze mi nie zalecali choć tych badań były tysiące..
Proga zbadałam tylko raz przy pierwszej becie i mialam 18, nic więcej oprócz bety nie badałam

A ja jeszcze zapytam czy wszystkie badacie proga i tsh i tylko ja tego nie zrobiłam? Ja w sumie w poprzedniej ciąży zbadałam pod wpływem forum, a sami lekarze mi nie zalecali choć tych badań były tysiące..
Ja miałam zalecenie i od gina i od Endo zrobić TSH po pozytywnej becie ze względu na za wysokie TSH w straconej ciąży. Wtedy wszystko miałam w normie tylko TSH nie. Tylko kto by przypuszczał że akurat i jeden i drugi na urlopie będą 😵‍💫

Ale skąd wiesz że to przez tsh? Są kobiety które mają wysokie i jest ok i takie które mają niskie i ronia
Niestety nie wiem, ale to jedyny trop jaki mam. Dziecko przestało się rozwijać a tylko to na tamtym etapie wykraczało poza normę. 5 tygodni czekałam na poronienie aż poszłam do szpitala. W 6 tygodni po odstawieniu euthyroxu miałam TSH ok 1.

reklama
Ja zbadałam proga z beta z ciekawości, tsh zbadam jak będę mieć już skierowanie na całą resztę bo i tak i tak biorę lek na tarczycę więc obstawiam że będzie ok

Do góry