reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Trudno. Zaryzykuję i jutro wezmę. Nie bez powodu obaj kazali mi sprawdzić TSH od razu po pozytywnej becie. Szkoda tylko że żadnego się nie zapytałam co jeśli będzie za duża. 😢
Umow się na teleporade gdziekolwiek. Nie ryzykuj. Mogłaś poronić z innego powodu. Mi też przestało soe dziecko rozwijać, akcja serca ustala -wada genetyczna i to jest powód w 90%.
Nie bierz na własną rękę bo możesz sobie zaszkodzić bardziej, żebyś nie żałowała a za teleporade zapłacisz gdzieś z 100-200zl a będziesz miała spokój.

reklama
Piękny przyrost 🫶 pewnie pod koniec tygodnia będzie serduszko słychać 🥹 teraz uspokojona taka wysoka beta, musi być dobrze 😊
tak , zdecydowanie jestem spokojniejsza ☺️ po jutrzejszej wizycie kolejna mam 12.02 także wtedy już liczę że będzie ♥️ . Wtedy to już będę skakać i płakać ze szczęścia napewno

Spokojnie, na naszym etapie ciąży jest jeszcze na wszystko czas 😉 a jaka była ostatnia beta?
  • 29 stycznia: 216 mIU/ml
  • Dziś : 2328,6 mIU/ml
Jak na razie przyrost ok, wg kalkulatora 147%

A ja jeszcze zapytam czy wszystkie badacie proga i tsh i tylko ja tego nie zrobiłam? Ja w sumie w poprzedniej ciąży zbadałam pod wpływem forum, a sami lekarze mi nie zalecali choć tych badań były tysiące..
Badałam TSH bo lekarz zalecił, progesteronu nie, mimo że przyjmuje, może wtedy nie ma sensu, nie znam się.

• 29 stycznia: 216 mIU/ml
  • Dziś : 2328,6 mIU/ml
Jak na razie przyrost ok, wg kalkulatora 147%

Badałam TSH bo lekarz zalecił, progesteronu nie, mimo że przyjmuje, może wtedy nie ma sensu, nie znam się.
Przyrost bardzo ładny, na zarodek jest jeszcze zdecydowanie czas :)
Kurcze jak patrze na wasze bety a moją to moja mi się wydaje jakas ogromniasta na ten czas, który pokazuje mi aplikacja, ostatnią miesiączkę miałam w sylwestra, ktoś tez ma takie wartości w moich granicach? 🤔

Przyrost bardzo ładny, na zarodek jest jeszcze zdecydowanie czas :)
Kurcze jak patrze na wasze bety a moją to moja mi się wydaje jakas ogromniasta na ten czas, który pokazuje mi aplikacja, ostatnią miesiączkę miałam w sylwestra, ktoś tez ma takie wartości w moich granicach? 🤔
ja się nie znam bo to moja pierwsza ciąża , ale faktycznie betę masz ogromną jak na tak wczesnym etap czyli te 4+

@Izzy_1990 beta u Ciebie wysoka, ale w normie :)

nie wiem jak wy, ale ja wszystkie wyniki wrzucam w chatGPT, i w przypadku bety pytam o średnią wartość w danym okresie.

reklama
ja się nie znam bo to moja pierwsza ciąża , ale faktycznie betę masz ogromną jak na tak wczesnym etap czyli te 4+
Mam nadzieję, że to nie żaden zaśniad bo już i o takich rzeczach czytałam.. 🙄 albo owulacja była wyjątkowo wcześniej niż pokazywała mi aplikacja. Miesiac wczesniej wyleczyłam helikobakter pyroli i nagle cykle mi się zaczęły skracać i wracać do normy, bo były nawet po 38 dni

Do góry